SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Vloer vlinderen

Door een vloer te vlinderen ontstaat er een onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, naadloos en strak geheel. Op deze pagina leggen wij u uit welke mogelijkheden u heeft wanneer u een vloer gaat vlinderen.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde betonvloeren realiseren wij vanaf 65 m².

Vloer vlinderen: aanleg en onderhoud

Wilt u een mooi glad afgewerkte vloer? Dan is de oplossing het vlinderen van de vloer. Als het beton gelegd is, is dit vaak nog een beetje ruw. Met onze speciale vlindermachine werken wij de vloer glad af. Dit doen we op het moment dat de vloer nog niet helemaal is uitgehard.

Voordat we een vloer storten en vlinderen dekken wij de wanden af met folie, om vlekken van beton spetters te voorkomen. Zo zorgen wij ervoor dat uw wanden zoveel mogelijk beschermd zijn tijdens het proces. Als u andere wensen of aandachtspunten heeft, kunt u deze altijd met onze specialisten ter plaatse bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat u later tevreden terug kunt kijken op het realiseren van uw betonnen vloer.

Door het vlinderen van de vloer, zorgen wij voor een strakke en naadloze afwerking. De betonvloer is erg onderhoudsvriendelijk, doordat deze één geheel is. U heeft dus ook niet te maken met voegen of naden. De vloer houdt u makkelijk schoon door af en toe te stofzuigen en te dweilen. Meer informatie, tips en details over het schoonmaken, onderhouden en het verlengen van de levensduur van een gevlinderde betonvloer vindt u op deze pagina.

beton afwerken, vloer vlinderen

Vloer vlinderen: de afwerking

We kunnen op verschillende manieren de uiteindelijke look van de vloer beïnvloeden. Hieronder zetten wij ze even op een rijtje:

  • Door het gebruik van pigmenten geven wij uw vloer een mooie kleur. Deze pigmenten strooien we uit over de vloer tijdens het uitharden van uw betonnen vloer. Daarna vlinderen we de vloer. Zo zorgen wij ervoor dat de kleur niet gevoelig is voor slijtage en echt ‘in’ de vloer zit. Liever een unieke vloerkleur? Dat kan! We doen dit door het mengen van twee kleurpigmenten. Meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van kleur vindt u hier.
  • Wilt u een vloer die ook beschermd is tegen vuil en vlekken? Dan raden wij aan om de vloer te impregneren na het vlinderen. Dit zorgt ervoor dat de uitstraling van de vloer langer hetzelfde blijft en dat de vloer beter tegen vuil beschermd is. Ook is dan de kans op vlekken, zoals van wijn, en verkleuringen een stuk kleiner. Wilt u zich volledig laten ontzorgen? Dan kunnen wij voor u de vloer impregneren, maar dat kunt u ook zelf doen. Meer informatie en advies vindt u op hier.
  • Bij het storten van uw betonvloer, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een anti-krimp vloer. Wij hebben een speciale toevoeging die we aan de betonmix toevoegen. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de vloer veel minder gevoelig is voor het krimpen en uitzetten bij temperatuurverschillen. Daardoor is de vloer een stuk minder vatbaar voor scheurtjes.
  • Als u vloerverwarming in de gevlinderde vloer wilt, is onze energiezuinige betonvloer wellicht iets voor u. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de warmte in de betonvloer langer behouden blijft. In de praktijk betekent dit dat u de vloerverwarming minder hoog hoeft te zetten, om dezelfde temperatuur in huis te creëren. Dit is én milieuvriendelijk én u bespaart energie.

Door het vlinderen van uw vloer creëert u een strakke en naadloze betonvloer. U heeft veel mogelijkheden voor de afwerking van uw vloer, zoals de kleur, het impregneren en de keuze voor een vloer met ‘speciale’ eigenschappen.

vlinderen vloer, vloer vlinderen

Inspiratie en contact

In onze showroom in Opheusden hebben wij verschillende soorten betonvloeren liggen. Hier kunt u rustig verschillende kleurvariaties bekijken en deskundig advies krijgen over het vlinderen van een vloer. Maak hier een afspraak. Aan de hand van dit gesprek, kunnen wij een offerte opstellen die volledig gebaseerd is op uw wensen en eisen. Als u graag van tevoren een idee wilt krijgen van de prijs, kunt u hier een prijsindicatie aanvragen.

Wit u uw vloer vlinderen maar kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken? Op onze inspiratiepagina staan veel verschillende gevlinderde betonvloeren. Hier krijgt u een mooi beeld van de verschillende mogelijkheden en hoe u een betonvloer het beste kunt verwerken in uw interieur of in uw tuin.

Ons meest recente werk