SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vloer vlinderen

U ziet de betonvloer waarschijnlijk al helemaal in uw huis liggen. Denkt u hierbij ook aan een glad afgewerkte vloer? Waarschijnlijk wel! Dit gladde resultaat krijgt u doordat we zo’n vloer vlinderen. Benieuwd hoe we dit doen? U leest het op deze pagina.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een vloer met een minimale dikte van 7cm. Een betonvloer is een prachtige basis voor ieder interieur. De vloer is namelijk neutraal van uitstraling en hierdoor past deze in ieder interieur. Nog een ander voordeel is dat de vloer volledig naadloos is. Dit verbindt alle ruimtes in uw woning met elkaar!

Alles weten over een betonvloer? Lees dan dit blog.

vloer vlinderen, gevlinderde betonvloer, vlinderen vloeren

Waarom vlinderen?

Het vlinderen van een vloer gebeurt met meerdere redenen. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

  • Het maakt de vloer glad
  • Het geeft een gewolkt effect aan de vloer

Wat houdt het gladmaken van een betonvloer in? Het zorgt ervoor dat de betonvloer een gladde en verdichte toplaag krijgt. Dit is wel zo prettig in uw woning!

Ook werken we met zogenoemde kleurpigmenten. Tijdens het vlinderen strooien we deze in de toplaag. Zo zit de kleur helemaal verwerkt in de toplaag. Meer weten over kleur in een betonvloer? Klik dan hier.

We gaven net ook aan dat het vlinderen een gewolkt effect aan de vloer geeft. Dit zorgt voor een levendige uitstraling van de betonvloer.

Waarmee vlinderen we de vloer?

Het vlinderen van een betonvloer doen we met vlindermachines. Dit zijn grote machines met ronddraaiende schijven. Deze draaien hard over het vloeroppervlak heen om zo een verdichte toplaag te creëren.

Wat gebeurt er precies tijdens het vlinderen? De grove delen van de betonmassa schuren we naar beneden en de fijne deeltjes komen zo bovenop te liggen. Hierdoor ontstaat er een verdichte toplaag. De toplaag verdichten we hiermee tot 85%. Wilt u de dichtheid verhogen? Dan raden we aan om de betonvloer te impregneren. Meer weten over het impregneren? Klik dan hier.

vlinderen beton, vloer vlinderen

Kleur in de betonvloer

Eerder op deze pagina gaven we aan dat het ook mogelijk is om uw betonvloer op kleur te brengen. Wilt u een betonvloer die perfect aansluit op uw interieur? Laat dan uw vloer tijdens het vlinderen op kleur brengen!

Benieuwd welke kleuren we hebben? Kom dan eens langs in onze showroom! Hier hebben we alle kleuren op grotere oppervlaktes liggen. Zo kunt u een goede vergelijking maken van de kleuren die we hebben en een goede keus maken. U kunt kiezen uit: basisgrijs, middengrijs, donkergrijs, antraciet en zwart. Voor een wat warmere uitstraling voegen we een percentage zand aan de betonvloer toe. Eventueel kunnen we  ook meerdere kleuren met elkaar mengen. Zo ontstaat er een unieke kleur.

Een vloer vlinderen in uw woning?

Wilt u een vloer die we vlinderen? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Samen met u bespreken we hoe we een vloer vlinderen en wat de mogelijkheden zijn voor uw woning.

Neem hier contact met ons op

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.