SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wij gaan er even tussenuit! Vakantiesluiting: vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus. Maandag 15 augustus staan we weer voor u klaar! ×

Monolitisch afwerken

Nadat wij uw woonbeton vloer gestort hebben, gaan we verder met het monoltisch afwerken van de vloer. In de volksmond noemen we het ook wel beton vlinderen of polieren. Het monolitisch afwerken van de betonvloer is een benaming die we vooral horen bij architecten en interieuradviseurs.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Wat is monolitisch afwerken?

Zoals u hierboven heeft gelezen bedoelen we met monolithisch afwerken precies hetzelfde als met vlinderen. Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines die we met de hand bedienen. Aan deze machines zitten wieken die tijdens het vlinderen ronddraaien. Op deze manier ‘trillen’ we alle grove delen in het beton naar beneden en alle fijne deeltjes komen bovenop.

Waarom uw betonvloer monolitisch afwerken?

Maar waarom zou je een vloer monolithisch afwerken of vlinderen? Dit doen we met meerdere redenen.

  • Het monolitisch afwerken van een betonvloer creëert een sterk verdichte toplaag. Hierdoor dringen vloeistoffen van buitenaf minder makkelijk in de betonvloer.
  • Tijdens het monolitisch afwerken strooien we de kleur in. Door de vloer daarna monolitisch af te werken komt de kleur echt helemaal in de vloer. Doordat de kleur er echt in zit en mee uithardt kan deze ook niet slijten.
  • Doordat we de betonvloer monolitisch afwerken is deze niet meer poreus. Hierdoor zijn er geen losse deeltjes meer in de vloer en is de vloer glad.

Een monolitisch afgewerkte betonvloer op kleur

Indien gewenst strooien we tijdens het monolitisch afwerken de kleurpigmenten in. De kleurpigmenten strooien we in om de gewenste kleur te realiseren. Deze kleur kiest u bij ons in de showroom. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een monolitisch afgewerkte betonvloer zonder kleur, maar dan geven wij geen garantie af op de kleur. De kleur is dan mede afhankelijk van de kleur zand die, die dag in de betonmix is gebruikt. Komt het zand uit de Rijn? Dan is de zandkleur vaak wat grijzer. Komt het zand uit de Maas? Dan is de zandkleur vaak geler. Hierin kan de kleur dus variëren.

Nabehandeling monolitisch afgewerkte vloer

Wij adviseren altijd om de vloer na het monolitisch afwerken te impregneren. Het vlinderen alleen geeft namelijk niet voldoende bescherming. Na het vlinderen is de vloer voor 80% beschermt. Na het impregneren is de vloer voor ongeveer 95% beschermt tegen vuil van buitenaf. Door de vloer na de eerste keer impregneren regelmatig te dweilen met water en een scheutje impregneermiddel blijft het beschermingsniveau gelijk.

Gevlinderde betonnen vloer, woonbeton

Een monolitische afgewerkte vloer in uw woning

Wilt u graag uw betonvloer monolitisch afwerken? Kom gerust vrijblijvend bij ons langs voor een afspraak in de showroom. Dan voorzien wij u van passend advies bij het uitzoeken van de monolitische betonvloer. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.
Contact opnemen

 

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.