SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Monolitisch afwerken

Nadat wij uw woonbeton vloer gestort hebben, gaan we verder met het monolitisch afwerken van de betonvloer. Dit noemen wij ook wel beton vlinderen of polieren. Het monolitisch afwerken van de betonvloer is een benaming die we vooral horen bij architecten en interieuradviseurs.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is monolitisch afwerken?

Zoals we hierboven al noemde bedoelen we met monolitisch afwerken precies hetzelfde als met vlinderen. Het vlinderen van de vloer gebeurt met vlindermachines die we met de hand bedienen. Aan deze machines zitten wieken die tijdens het vlinderen ronddraaien. Op deze manier ‘drukken’ we alle grove delen van het beton naar beneden en komen alle fijne deeltjes bovenop te liggen!

Waarom uw betonvloer monolitisch afwerken?

Wij werken uw betonvloer monolitisch af om verschillende redenen:

  • Het monolitisch afwerken van een betonvloer creëert een sterke, verdichte toplaag. Hierdoor trekken vloeistoffen en vuil van buitenaf minder makkelijk in de betonvloer;
  • Tijdens het monolitisch afwerken strooien we (eventueel) de gekozen kleurpigmenten in. Door de vloer daarna monolitisch af te werken komt de kleur echt helemaal in de vloer. Doordat de kleur er echt in gevlinderd zit en dus ook mee uithardt slijt deze ook niet meer;
  • Doordat we de betonvloer monolitisch afwerken is deze niet meer poreus. De losse deeltjes van de vloer zijn naar beneden gedrukt en de toplaag is glad.

Een monolitisch afgewerkte betonvloer op kleur

Zoals u net al kon lezen strooien we, indien gewenst, tijdens het monolitisch afwerken van de vloer de gekozen kleurpigmenten in. Dit doen we zodat u zekerheid hebt over de kleur van een betonvloer, zodat deze altijd perfect in uw interieur past!

Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een monolitisch afgewerkte betonvloer zonder kleur, maar dan geven wij geen garantie op de kleur. De kleur is dan mede afhankelijk van de kleur zand die, die dag in de betonmix is gebruikt. Komt het zand uit de Rijn? Dan is de zandkleur, en dus ook de betonvloer, vaak wat grijzer. Komt het zand uit de Maas? Dan is de zandkleur vaak geler.

Nabehandeling monolitisch afgewerkte vloer

Wij adviseren het altijd om de vloer na het afwerken te laten impregneren. Het vlinderen alleen geeft namelijk niet voldoende bescherming. Na het vlinderen van de betonvloer, is deze voor ongeveer 85% beschermt. Door de vloer te impregneren verhoog je dit tot 95%. Door deze impregneerbehandeling vervolgens goed te onderhouden, houd u uw betonvloer in optimale conditie. Ook beschermt u deze zo nog beter tegen vuil- en vloeistoffen!

Gevlinderde betonnen vloer, woonbeton, monolitisch afwerken

Een monolitische afgewerkte vloer in uw woning

Wilt u graag uw betonvloer monolitisch laten afwerken? Maak gerust een afspraak in onze showroom! Wij voorzien u graag van een passend advies rondom de monolitisch afgewerkte betonvloer. Zien wij u snel?

Afspraak maken

 

Ons meest recente werk