SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer keuken

Een gevlinderde betonvloer is ideaal om uw keuken te voorzien van een stoere, industriële en geleefde uitstraling. Een gevlinderde betonvloer kan tegen een stootje, is naadloos en gaat jarenlang mee!

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Mogelijkheden gevlinderde betonvloer in de keuken

Houd er rekening mee dat een gevlinderde betonvloer een minimale dikte heeft van 7 centimeter. De vloerverwarming is bij deze 7 centimeter inbegrepen. Daarom is de gevlinderde betonvloer vaak alleen te realiseren bij nieuwbouw of grote renovatie. Heeft u geen ruimte voor een vloer van minimaal 7 centimeter? Overweeg dan eens onze betonlook vloeren.

woonbeton in de keuken, betonvloer keuken

Voordelen van een gevlinderde betonvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gevlinderde betonvloer in de keuken voor u op een rijtje gezet:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Natuurlijke uitstraling
  • Volledig naadloos
  • Energiezuinig
  • Slijtvast karakter

Gevlinderde betonvloer in combinatie met vloerverwarming

Een gevlinderde betonvloer in de keuken is zeer goed te combineren in combinatie met vloerverwarming. Dit komt omdat we het beton rechtstreeks over de vloerverwarmingsbuizen heen storten. Dit betekent ook dat een gevlinderde betonvloer een minimale dikte heeft van 7 centimeter. Maar wat maakt een betonvloer nu energiezuinig? Dat gaan we voor u uitleggen. Een gevlinderde betonvloer is van zichzelf een hele dichte massa. De vloer bevat weinig stilstaande lucht. Stilstaande lucht heeft namelijk een isolerende werking. De warmte van de vloerverwarming geleidt dus heel goed in een gevlinderde betonvloer.

Vergelijkt u een gevlinderde betonvloer dus met een zandcementdekvloer, dan is gevlinderd beton veel energiezuiniger. Dit omdat een zandcementdekvloer veel (circa 40%) stilstaande lucht bevat wat de warmte van de vloerverwarming tegenhoudt.

De basis betonvloer is al een stuk energiezuiniger dan bijvoorbeeld een PVC vloer met een zandcementdekvloer. U bespaart dus al een hoop op uw stookkosten. Wilt u nog energiezuiniger leven? Dan is een energiezuinige betonvloer wat voor u! Bij deze vloer hanteren we beton met speciale toevoegingen. Hierdoor is deze nog dichter qua massa.

Kleurmogelijkheden gevlinderde betonvloer keuken

Of u nu houdt van een industriële, landelijke, Scandinavische of moderne keuken, een betonvloer past in vrijwel ieder interieur. Er is keuze uit verschillende kleuren zo realiseren wij de betonvloer die aansluit bij uw keuken en woonstijl. Zo zien we de kleur midden grijs veel terug in een industrieel of Scandinavisch interieur terwijl de kleur basis grijs of basis grijs gecombineerd met zandkleur vaak terug komt in een landelijk interieur.

Bescherming voor uw gevlinderde betonvloer in de keuken

Beton is van zichzelf een poreus product. Na het vlinderen van de gevlinderde betonvloer is de vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Na het vlinderen is het belangrijk om uw gevlinderde betonvloer te impregneren. Door het impregneren verhoogt u het percentage van 85%. Deze impregneer-behandeling zorgt voor een dichtheid van circa 95%. Deze behandeling is blank en mat en geeft geen andere uitstraling aan uw betonvloer.

Onderhoud voor uw gevlinderde betonvloer in de keuken

Na het impregneren van de gevlinderde betonvloer in uw keuken, is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Hiermee zorgt u ervoor dat de gevlinderde betonvloer in goede conditie blijft. Zo houdt u de vloer optimaal beschermd wat natuurlijk erg belangrijk is in uw keuken. Lees hier meer over het onderhouden van uw betonvloer.

Direct impregneermiddel of onderhoudsmiddel bestellen?

Ga naar onze webshop

gevlinderde betonvloer impregneren

Prijzen gevlinderde betonvloer

De prijs is uiteraard voor u ook belangrijk. Om u een passende prijsopgave te bieden is het van belang het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Na het ontvangen van uw offerteformulier ontvangt u van ons een richtprijs voor uw gevlinderde woonbetonvloer in de keuken. Om een specifieke offerte op te stellen nodigen wij u graag uit in onze showroom.

Bezoek onze showroom

U bent van harte uitgenodigd voor een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op uw wensen en situatie. Op basis van ons gesprek en uw woonwensen stellen wij een passende offerte voor u op. Daarbij helpen wij u ook bij het maken van de juiste kleurkeuze en ziet u de karakteristieke uitstraling van het product.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.