SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gevlinderde betonvloer keuken

Een gevlinderde betonvloer is ideaal om uw keuken te voorzien van een stoere, industriële en geleefde uitstraling. Een gevlinderde betonvloer kan tegen een stootje, is naadloos en gaat jaren mee!

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Dit is een betonvloer:

Houd er rekening mee dat een gevlinderde betonvloer minimaal 7 centimeter dik is. De vloerverwarming is bij deze 7 centimeter inbegrepen. Daarom is de gevlinderde betonvloer vaak alleen te realiseren bij nieuwbouw of grote renovatie. Heeft u geen ruimte voor een vloer van minimaal 7 centimeter? Maar wilt u wel een gevlinderde vloer? Maak dan kennis met onze Italiaanse betonlook vloer. Wie weet zijn jullie een match!

Voordelen van een gevlinderde betonvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gevlinderde betonvloer in de keuken voor u op een rijtje gezet:

  • Makkelijk schoon te maken
  • Gaat perfect samen met vloerverwarming
  • Natuurlijke uitstraling
  • Helemaal naadloos
  • Energiezuinig
  • Slijtvast karakter

Gevlinderde betonvloer & vloerverwarming

Een gevlinderde betonvloer gaat perfect samen met vloerverwarming. Dat komt omdat beton direct op de vloerverwarming komt. Daarom hebben we ook minimaal 7 centimeter nodig om deze vloer te maken. Maar wat maakt een betonvloer nu energiezuinig? Dat leggen we u graag uit. Een gevlinderde betonvloer is van zichzelf een hele dichte massa. De vloer bevat weinig stilstaande lucht. Stilstaande lucht werkt isolerend. De warmte van de vloerverwarming geleidt dus heel goed in een gevlinderde betonvloer.

Een gevlinderde betonvloer is dus veel energiezuiniger dan zandcement. Dat komt omdat een zand cementdekvloer veel (circa 40%) stilstaande lucht bevat. En stilstaande lucht houdt de warmte meer tegen.

De basis betonvloer is al energiezuiniger dan bijvoorbeeld PVC met een zandcement dekvloer. U bespaart dus al een hoop op uw stookkosten. Wilt u nog energiezuiniger leven? Dan is een energiezuinige betonvloer wat voor u! We gebruiken dan een aangepaste betonmix die nog dichter is qua structuur.

Keuken in Harderwijk met een gevlinderde woonbeton vloer

Kleurmogelijkheden gevlinderde betonvloer keuken

Of u nu houdt van een industriële, landelijke, Scandinavische of moderne keuken, een betonvloer past in bijna elk interieur. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen. Zo maken wij dé betonvloer die aansluit bij uw woonstijl én keuken. We zien bijvoorbeeld de kleur middengrijs veel terug in een industrieel interieur en de kleur basisgrijs met zandkleur in een landelijk interieur.

Leestip: Betonvloer in de keuken: 7x inspiratie

Uw gevlinderde betonvloer in de keuken beschermen

Beton is van zichzelf vrij poreus. Na het vlinderen van de gevlinderde betonvloer is de vloer voor circa 85% dicht. Na het vlinderen is het belangrijk om uw gevlinderde betonvloer te impregneren. Door het impregneren verhoogt u het percentage van 85% naar zo’n 95%. Het impregneermiddel is transparant en mat. Dat zorgt ervoor dat uw vloer geen andere uitstraling krijgt.

Beton schoonmaken en onderhouden

Na het impregneren van de gevlinderde betonvloer in uw keuken, is goed en regelmatig schoonmaken erg belangrijk. Hiermee zorgt u ervoor dat de gevlinderde betonvloer goed beschermd en lang mooi blijft. We raden daarom aan om minimaal twee keer per week te stofzuigen en minimaal één keer per week te dweilen. Gebruik voor het stofzuigen altijd een zuigmond voor parket en dweil met een PH neutraal schoonmaakmiddel.

Ook goede beschermvoetjes en schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur zorgen voor een lange levensduur van uw gevlinderde betonvloer.
Direct schoonmaakmiddel bestellen

Wat kost een gevlinderde betonvloer?

Voor gevlinderde betonvloer onder de 65 m² rekenen wij met een starttarief van €5.725,-. Boven de 65 m² rekenen wij met een vierkante meterprijs vanaf €87,95. Deze prijs bouwen we verder op met de gekleurde toplaag en het impregneren. Om u een goede richtprijs te geven hebben wij een rekentool ontwikkeld. Deze rekentool geeft u na het invullen van uw gegevens direct een richtprijs in uw mailbox.
Prijs berekenen

Bezoek onze showroom

Ook bent u van harte welkom voor een afspraak bij ons in de showroom. In onze showroom kunt u verschillende beton- en betonlook vloeren zien en vergelijken. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden op basis van uw wensen en situatie. Aan de hand van deze afspraak ontvangt u een passend prijsvoorstel. Belt u van tevoren om een afspraak te maken? Dan zorgen wij dat er een adviseur en een kop koffie voor u klaarstaat!
Contact opnemen

Ons meest recente werk