SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer impregneren

Alle werkzaamheden zijn afgerond en uw vloer ligt er super bij. De uitstraling is perfect en u bent helemaal tevreden over uw keuze voor een gevlinderde woonbetonvloer. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw vloer deze uitstraling blijft houden? U kunt uw gevlinderde betonvloer impregneren. Impregneren zorgt ervoor dat uw vloer vuil- en vloeistofafstotend wordt en tegelijkertijd de juiste uitstraling behoudt.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Wat is een gevlinderde betonvloer impregneren?

Omdat u dagelijks op uw woonbetonvloer leeft, dient deze zo goed mogelijk beschermd te worden tegen vuil en vocht. Door uw gevlinderde betonvloer te impregneren verminderd u hiermee de kans op vlekvorming. Uw gevlinderde betonvloer impregneren is de meest efficiënte manier om uw vloer te beschermen. Het is gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast geeft het ook geen andere kleur of glansgraad aan uw gevlinderde betonvloer.

Gevlinderde betonvloer impregneren in de praktijk

Hoe gaat het impregneren in zijn werk? Hieronder hebben we alle stappen in het proces voor u op een rijtje gezet:

  • Ten eerste starten we met het opschuren van uw vloer. Hierdoor maken we de poriën van de betonvloer meer open en verwijderen we eventuele oneffenheden
  • Daarna reinigen we uw gevlinderde woonbeton vloer
  • Vervolgens gaan we verder met het impregneren van de vloer. We dweilen net zo lang totdat de vloer volledig verzadigd is. Over het algemeen zijn er 2-3 lagen nodig om de vloer te verzadigen
  • Na het impregneren is het belangrijk om het impregneermiddel goed te laten uitharden. U mag de vloer ook 48 uur niet belopen. Na die 48 uur enkel met sokken en na een week mag u weer op de vloer leven. Ook adviseren we om 7 dagen geen water te gebruiken op de vloer

Waarom impregneren wij de betonvloer

Het is niet verplicht om uw betonvloer te (laten) impregneren. Echter raden wij dit wel aan. Dit omdat bijvoorbeeld in de keuken met vloeistoffen gewerkt wordt. Als u dan knoeit, kunnen deze vloeistoffen een vlek veroorzaken. Bij een geïmpregneerde betonvloer heeft u veel minder kans op vlekken. Uiteraard moet u nog wel opletten met vloeistoffen zoals koffie, wijn en olijfolie.

Prijzen gevlinderde betonvloer impregneren

Tot slot is de prijs ook niet geheel onbelangrijk. Wij bieden meerdere mogelijkheden om uw betonvloer te impregneren. Voor de doe-het-zelvers onder ons, is het mogelijk om uw vloer zelf te impregneren. Wij leveren het impregneermiddel op locatie waarbij wij direct een instructie afgeven over de goede manier van impregneren.

Impregneren door Willem Designvloeren – inclusief garantie – € 19,50 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leveren – inclusief garantie € 10,00 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leveren – zonder garantie € 87,50 (excl. btw) per can à 5 liter

Offerte gevlinderde betonvloer impregneren

Enthousiast geworden over het impregneren van uw gevlinderde betonvloer? Neem dan contact met ons op of vraag hier direct een offerte aan!

 

Ons meest recente werk