SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer vlinderen prijs

Bij de aanschaf van een betonvloer is de prijs één van de belangrijkste onderdelen. U heeft misschien wel een tijdje gespaard om uw droomvloer aan te schaffen. Dit begrijpen we en daarom leest u op deze pagina alles over de prijs van uw betonvloer en het vlinderen ervan.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Gevlinderde betonvloer

Het vlinderen van een betonvloer gebeurt met vlindermachines die we met de hand bedienen. Aan deze vlindermachines zitten wieken bevestigd die hard ronddraaien. Op deze manier wrijven we de grove delen naar beneden en de fijne deeltjes komen bovenop te liggen. Op deze manier creëren we een sterk verdichte toplaag.

De prijs van uw betonvloer is altijd inclusief het vlinderen ervan. Dit omdat wij geen betonvloer realiseren zonder deze te vlinderen. Een vloer die niet gevlinderd is blijft poreus en kan dus stof afgeven.  Omdat wij hoofdzakelijk vloeren realiseren in woningen is dit niet gewenst.

Opbouw betonvloer vlinderen prijs (dikte 7 centimeter)

Als er in uw woning al een constructievloer, een isolatie en vloerverwarming met reflectiefolie aanwezig is, dan hanteren wij een minimale dikte van 7 centimeter voor de vloer. We storten het beton over de vloerverwarmingsbuizen heen. Zo zit de vloerverwarming echt in de betonvloer verwerkt.

De opbouw van deze vloer is als volgt:

 • Zand
 • Isolatie
 • Constructievloer
 • Reflectiefolie en vloerverwarming (optioneel door Willem Designvloeren)
 • Wapeningsnetten
 • Gevlinderde betonvloer van 7 centimeter

De prijs per m² voor een vloer van 7 centimeter dik is als volgt: € 87,95

Prijsopbouw betonvloer vlinderen prijs (dikte 9 centimeter)

Heeft u eerst een constructievloer en dan een isolatie? Dan realiseren wij een betonvloer met een minimale dikte van 9 centimeter. De reden dat we dit doen is omdat de betonvloer anders hol kan gaan klinken.

De opbouw van deze vloer is als volgt:

 • Zand
 • Constructievloer
 • Isolatie
 • Reflectiefolie en vloerverwarming (optioneel door Willem Designvloeren)
 • Wapeningsnetten
 • Gevlinderde betonvloer van 9 centimeter

De prijs per m² voor een vloer van 9 centimeter dik is als volgt: € 93,95

Prijsopbouw betonvloer vlinderen prijs (dikte 12 centimeter)

Het kan zijn dat u uw gehele vloeropbouw nog moet realiseren. U kunt dan de constructievloer en de afwerkvloer in 1 realiseren. Daarvoor hebben we een minimale dikte van 12 centimeter nodig.

De opbouw van deze vloer is als volgt:

 • Zand
 • Isolatie
 • Reflectiefolie en vloerverwarming (optioneel door Willem Designvloeren)
 • Wapeningsnetten
 • Gevlinderde betonvloer van 12 centimeter

De prijs per m² voor een vloer van 12 centimeter dik is als volgt: € 102,95 inclusief onder- wapening

Prijs gevlinderde betonvloer met kleur

Het is ook mogelijk om een betonvloer bij ons af te nemen op kleur. Dit doen we door tijdens het vlinderen kleurpigmenten in de vloer te strooien. Dit zijn zeer fijne deeltjes kleurstof die we in de vloer strooien. Zo zit de kleur helemaal in de vloer verwerkt en slijt deze niet.

Een betonvloer op kleur? Voor de kleurpigmenten betaalt u € 12,50 per m².

Onderhoud gevlinderde betonvloer

Na het vlinderen is de betonvloer voor ongeveer 80% vuil- en vloeistofafstotend. Wij adviseren om uw betonvloer te impregneren en goed te onderhouden. De kosten voor het impregneren zijn € 24,50 per vierkante meter, inclusief btw. Onderhoudsmiddelen voor een gevlinderde betonvloer bestelt u gemakkelijk via Nummer2.

Bezoek onze showroom

Benieuwd wat de mogelijkheden in uw woning zijn? Bezoek onze showroom te Opheusden. Onze adviseurs staan voor u klaar met passend advies. Op basis van het gesprek stellen we een gespecificeerde offerte voor u op. Alvast meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.