SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wij gaan er even tussenuit! Vakantiesluiting: vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus. Maandag 15 augustus staan we weer voor u klaar! ×

Betonvloer storten

De aannemer is klaar met zijn werkzaamheden, de stukadoor is klaar, de vloerverwarming is gelegd en de wapeningsnetten liggen op de vloer. Kortom, u bent helemaal klaar voor de kers op de taart in uw woning: uw betonvloer storten! Maar hoe gaat het storten van een betonvloer in zijn werk?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Uw betonvloer storten

Voordat we uw betonvloer storten, starten we met voorbereidende werkzaamheden. Onder de voorbereidende werkzaamheden valt het leggen van de wapening, het afplakken van wanden, kozijnen en puien en het plaatsen van foamband of randisolatie.

Tussen het leggen van de wapening en het storten houden we een dag open. Dit noemen wij een dag van onvoorziene zaken. Stel er is iets met de vloerverwarming, of de leidingen van de keuken moeten toch een meter naar links of naar rechts dan kan dat nog hersteld worden. Ook als bijvoorbeeld dorpels of de douchedrain niet op de goede hoogte staan, kunt u dit nog wijzigen of laten wijzigen. Wij hebben op deze dag ook de tijd om het exact aantal m³ te bestellen bij de betoncentrale. Op de 3e dag gaat het beton storten dan écht beginnen!

In de werkwijze die wij hanteren zal er allereerst vroeg in de ochtend een laatste check uitgevoerd worden, voordat de werkzaamheden kunnen starten. Ten tweede worden de voorbereidingen getroffen om uw betonvloer te storten. Bijvoorbeeld het aansluiten en uitleggen van de slangen van de pomp naar de woning. Vervolgens storten we de betonnen vloer door middel van het beton in uw woning te pompen. Tenslotte bewerken we het beton om het uiteindelijk tot een fantastisch mooie vloer te verwerken.

Om een goed beeld te krijgen van onze werkzaamheden, hoe wij een betonvloer storten, bekijk dan onderstaande video.

Randvoorwaarden betonvloer storten

Voordat we de werkzaamheden om een betonnen vloer te storten uit kunnen voeren, is het van belang dat er aan alle randvoorwaarden is voldaan. De belangrijkste randvoorwaarden voor het storten van een betonvloer zijn:

minimaal 7 cm dikte qua beton;
– vloerverwarming is gelegd;
– wapening is gelegd;
– de ruimte is wind- en waterdicht;
– de temperatuur in de ruimte is minimaal 15 graden;
– de vloer is goed schoon gemaakt en vrij van materialen die in het beton kunnen drijven;
– de vloer is vrij van obstakels.

Betonvloer storten, het vervolg:

Nadat uw vloer is gestort, zal deze tot op zekere hoogte moeten drogen, voordat wij deze verder kunnen bewerken. De werkzaamheden met betrekking tot uw betonvloer storten zijn dan afgerond. Uw vloer is nu klaar om afgewerkt te worden, ook wel het vlinderen of monolithisch afwerken van uw betonvloer genoemd.

betonvloer storten, storten van een betonvloer

Wilt u ook een betonvloer?

Wilt u ook uw betonvloer storten? Graag nodigen wij u van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom om de mogelijkheden gebaseerd uw situatie en woonwensen te bespreken. Ook de technische details om de betonvloer te storten bespreken we tijdens dit gesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een passende en definitieve offerte voor u op. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.