SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Betonvloer glad maken

Beton is een onbewerkt en ruw product. Een ruwe betonvloer is natuurlijk niet/- minder geschikt om op te wonen. Als we een betonvloer niet glad maken, dan moet u om de week een nieuw paar sokken aanschaffen. We maken een betonvloer glad door middel van verschillende afwerkingen. Hierdoor kunt u heerlijk leven op uw betonvloer. Wilt u meer informatie? Neem telefonisch contact met ons op!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Hoe maken we een betonvloer glad?

Een betonvloer is een hard product en kunnen we niet zomaar glad maken. Bij het storten is het beton nog vloeibaar waardoor het beton dan makkelijk te bewerken is. Na een tijdje is ook dit gestorte beton hard. Voordat het beton helemaal is uitgehard beginnen we met het gladmaken van de betonvloer.

Proces betonvloer glad maken

Allereerst storten we het beton in de gewenste ruimte. Hier storten we het beton met behulp van een betonpomp en –slang waardoor we gemakkelijk in alle hoeken kunnen komen. Na het storten beginnen we met het afvlakken en glad maken van de betonvloer. Dit doen we met behulp van een lange rei. Een rei is een gereedschap met een lange lat. Deze lat strijken we over de betonvloer heen waardoor dit een glad spoor achterlaat. Hierdoor is het beton al een stuk gladder en beter afgewerkt. Het ‘’echte’’ afwerken gebeurt met behulp van vlindermachines. Deze vlindermachines zorgen voor het gladde en geleefde resultaat van de betonvloer.

Glad maken door vlinderen

De vlindermachines zijn rond. Voor de machines is het dus lastig om in elk hoekje te vlinderen en glad te maken. De hoekjes die voor de vlindermachines lastig zijn om bij te komen, werken we deze met de hand glad af. Dit doen we met behulp van een spaan. Hierdoor proberen we de betonvloer in elke hoek zo glad mogelijk te maken.

betonvloer glad maken, vlinderen beton

Gekleurde betonvloer?

Tijdens het vlinderen strooien we ook kleurpigmenten in. Deze kleurpigmenten strooien we in wanneer u gekozen heeft voor een kleur in uw betonvloer. De kleurpigmenten zijn fijne stofdeeltjes van graniet en hard gesteente die zo in de betonvloer terecht komen. Door het glad maken door middel van vlinderen worden naast het gruis ook deze pigmenten in de betonvloer geduwd. Het voordeel van het instrooien van de pigmenten is dat er na verloop van tijd geen verkleuringen ontstaan.

Bescherming van uw betonvloer

Door het glad maken van de betonvloer maakt het ook een dichtere vloer. Het vlinderen zorgt ervoor dat de betonvloer voor 85% waterdicht is. Hierdoor is de betonvloer nog wel kwetsbaar wanneer u een vloeistof over de betonvloer knoeit. Om deze kwetsbaarheid zo veel mogelijk te verminderen werken we met een impregneermiddel. Na het storten en afwerken van de betonvloer heeft de betonvloer droogtijd nodig. Nadat deze droogtijd voorbij is en de betonvloer helemaal is uitgehard gaan we de bescherming laag aanbrengen. Het middel wat wij hierbij voor gebruiken is impregneermiddel. Dit middel is zo dun als water en trekt hierdoor in de poriën. Het beschermingsmiddel verdicht de betonvloer en maakt de betonvloer vuil en vloeistofafstotend voor circa 95%.

Bezoek onze showroom onder het genot van een kopje koffie!

Wilt u ook zo’n glad afgewerkte betonvloer? Kom bij ons de betonvloeren bekijken in onze showroom te Opheusden. We bespreken de mogelijkheden op basis van uw situatie en adviseren u over het maken van de juiste keuzes. In de showroom liggen ook verschillende samples van de betonvloeren met de mogelijkheden qua kleur. We maken graag een afspraak met u!

Wilt u meer informatie over een betonvloer glad maken? Neem contact op.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk