SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vlinderen beton

Wilt u weten hoe het vlinderen van beton in zijn werk gaat? Wij leggen je uit op deze pagina wat vlinderen is, hoe het vlinderen in zijn wat gaat en waar u rekening mee moet houden bij het vlinderen van beton.

Wat is vlinderen?

Vlinderen is het bewerken of afwerken van een vers gestorte betonvloer. Het vlinderen doen we met behulp van de zogenoemde vlindermachine. Het vlinderen gebeurt door middel van ronddraaiende bewegingen van een schijf en vier vlinder spanen die aan de onderkant van de vlindermachine zijn bevestigd.

Met het vlinderen worden de grove deeltjes van de betonmix naar beneden geduwd en komen en fijne deeltjes aan de oppervlakte. Op deze manier ontstaat er een verstevigende en verdichte toplaag.

Vlinderen van beton en het instrooien van kleurpigmenten

Omdat wij gevlinderde woonbeton vloeren realiseren voor in woningen is de kleur en uitstraling van de betonvloer erg belangrijk. Daarom werken wij met kleurpigmenten die we instrooien in de betonvloer voor- en tijdens het vlinderproces.

Veel gebruikte kleuren zijn zandtinten en grijstinten. Om een goede kleurkeuze te maken adviseren wij u om een afspraak in te plannen bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende kleursamples in zand- en grijstinten.

Ook kunt u in onze showroom de uitstraling van gevlinderde betonvloeren goed zien. Zo heeft u een realistisch beeld van de kleuren en het karakter.

Impregneren na het vlinderen van beton

Nadat de betonvloer gevlinderd is, is de toplaag voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om zo lang mogelijk te genieten van uw gevlinderde woonbeton vloer adviseren wij u de betonvloer te impregneren. Na het impregneren is uw betonvloer voor 95% beschermd.

Om de vloer in optimale bescherming te houden is goed en regelmatig onderhoud essentieel. Klik hier om meer te lezen over het onderhouden van uw gevlinderde woonbeton vloer.

Wilt u meer weten over het vlinderen van beton?

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom. Onze adviseurs staan voor u klaar om u goed en volledig te informeren over onze vloeren. Indien gewenst helpen zij u ook bij het kiezen van de juiste kleur voor uw betonvloer.

Ons meest recente werk