SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Beton glad maken

Het glad maken van uw beton doen wij met meerdere doeleinden. Zo creëren we een stevige verdichte toplaag, maken we de vloer stofvrij en minder ruw. Wij maken uw betonvloer glad door middel van verschillende afwerkingen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Voordelen gladgemaakt beton

Hieronder leest de voordelen van een gladde betonvloer in uw woning:

  • Erg onderhoudsvriendelijk;
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Kras- en slijtvast;
  • Naadloos design;
  • Steeds mooier in verloop van jaren.

Beton glad maken met vlindermachines

Een betonvloer maken we glad met behulp van (elektrische*) vlindermachines. Dit zijn machines die we met de hand bedienen. Het glad maken van de vloer is het langste proces tijdens het maken van uw betonvloer. Dit kan soms zelfs (vooral in de koude maanden) tot in de late avonduren duren. Dit komt doordat de luchtvochtigheid in deze maanden hoog is, en de temperatuur juist laag.

*In het kader van het stikstofbeleid/stikstof reductie kunnen wij ook elektrisch vlinderen.

vlinderen beton, vloer vlinderen

Proces beton glad maken

Een paar uur na het storten beginnen we met het beton gladmaken. De betonvloer is dan nog niet volledig uitgehard. Omdat de droogtijd bij iedere vloer anders is, blijven wij ook tussen het storten en vlinderen van de vloer bij u op locatie. Op deze manier starten we op het juiste moment en creëren we het gewenste resultaat.

Tijdens het glad maken van het beton strooien we eventuele kleurpigmenten in, om kleur toe te voegen aan uw betonvloer. Dit is geheel naar keuze. U kunt ervoor kiezen om geen kleur toe te voegen, maar u kunt ook kiezen uit diverse zandkleuren en grijstinten. Twijfelt u tussen bepaalde tinten? Geen probleem, wij mixen zelfs pigmenten voor u. Hierdoor maken wij uw ideaal gewenste kleur!

Impregneren gevlinderde betonvloer

Wij adviseren altijd om uw gevlinderde vloer te laten impregneren. Hierdoor beschermt u uw vloer tegen vuil en vloeistoffen van buitenaf. Ook behoudt de vloer door de impregneerbehandeling langer dezelfde uitstraling. Het impregneermiddel wat wij gebruiken is een oleofobe- en hydrofoberende water gedragen impregneermiddel. Deze is mat en doorzichtig van kleur, en zal de uitstraling van uw betonvloer dus niet gaan veranderen.

Uitstraling beton

Na het impregneren en vlinderen duurt het nog even voordat uw vloer helemaal de gewenste uitstraling heeft. Pas na een aantal weken neemt de vloer de exacte kleur aan. Dit omdat het beton dan nog vochtig is. We kunnen pas na circa twee jaar zeggen dat uw vloer volledig uitgedroogd is.

Ook kan de vloer op termijn scheurvorming vertonen. Dit is iets wat typerend is voor beton. We adviseren hier rekening mee te houden als u overweegt een betonvloer aan te schaffen. We nemen verschillende maatregelen om scheurvorming te voorkomen, maar wij kunnen dit nooit helemaal uitsluiten. Uiteraard komen wij, als enige in Nederland, de ontstane scheuren altijd kosteloos voor u opvullen. Dit doen we om te voorkomen dat er vuil blijft zitten in de scheuren.

Beton glad maken in uw woning

Overweegt u het om beton te laten storten in uw woning en het daarna glad te maken? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom. Dan bespreken we alle mogelijkheden rondom de aanschaf van een betonvloer.

Maak hier een afspraak!

 

Ons meest recente werk