SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton glad maken

Het glad maken van  beton (ook wel vlinderen genoemd) doen we met meerdere doelen. Om bijvoorbeeld een sterk verdichte toplaag te creëren. Of om de vloer stofvrij te maken. Als we uw beton niet glad maken blijft de vloer poreus. Een poreuze vloer bevat veel loszittende deeltjes die afgeven aan bijvoorbeeld uw sokken.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en krijg direct een richtprijs in uw mailbox.

Voordelen gladgemaakt beton

Hieronder de voordelen van beton in uw woning:

  • onderhoudsvriendelijk
  • erg geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • krasvast
  • slijtvast
  • naadloos design
  • steeds mooier in de loop der jaren
  • erg geschikt voor huishoudens met kinderen/- huisdieren

Uitstraling beton

Na het impregneren en vlinderen duurt het nog even voordat uw vloer helemaal de gewenste uitstraling heeft. Pas na een aantal weken neemt de vloer de exacte kleur aan. Dit omdat het beton dan nog vochtig is. We kunnen pas na circa twee jaar zeggen dat uw vloer volledig uitgedroogd is.

Ook kan de vloer op termijn scheurvorming vertonen. Dit is iets wat typerend is voor beton. We adviseren hier rekening mee te houden als u overweegt een betonvloer aan te schaffen. Uiteraard komen wij de ontstane scheuren altijd opvullen. Dit doen we om te voorkomen dat er vuil achterblijft in de scheuren.

Beton glad maken met vlindermachines

Een betonvloer maken wij glad met behulp van vlindermachines. Dit zijn machines die we met de hand bedienen. Dit zijn vrij krachtige machines. Er is dus behoorlijk wat spierkracht nodig om beton glad te maken. Het glad maken van de vloer is het langste proces tijdens het maken van uw betonvloer. In de zomermaanden zijn we hier vaak mee klaar voor het avondeten, maar in de koude maanden kan dit proces doorgaan tot in de late avonduren.

vlinderen beton, vloer vlinderen

Proces beton glad maken

Na het storten beginnen we met het beton gladmaken. De betonvloer is dan nog niet volledig uitgehard. Omdat dit bij iedere vloer anders is, blijven wij ook tussen het storten en vlinderen van de vloer bij u op locatie. Op deze manier starten we op het juiste moment en creëren we het gewenste resultaat.

Tijdens het glad maken van het beton strooien we kleurpigmenten in om kleur toe te voegen aan uw betonvloer. Dit is geheel naar keuze. U kunt ervoor kiezen om geen kleur toe te voegen, maar u kunt ook kiezen uit diverse grijstinten. Twijfelt u tussen bepaalde tinten grijs? Geen probleem, wij mixen zelfs pigmenten voor u. Hierdoor maken wij uw gewenste kleur.

Impregneren gevlinderde betonvloer

Wij adviseren altijd om uw gevlinderde vloer te impregneren. Hierdoor behoudt uw vloer langer dezelfde uitstraling. Daarnaast is de vloer na het impregneren beter bestand tegen vuil en vloeistoffen van buitenaf. Ook vullen we de nog openstaande poriën van de gevlinderde vloer. Op deze manier voorkomt u dat er vuil in blijft liggen wat u er niet uit krijgt. Het impregneermiddel wat wij gebruiken is een oleofobe- en hydrofoberende watergedragen impregneermiddel.

Beton glad maken in uw woning

Overweegt u om beton te laten storten in uw woning en het daarna glad te maken? Kom gerust vrijblijvend langs in onze showroom. Dan bespreken we alle mogelijkheden rondom de aanschaf van een betonvloer.
Maak hier een afspraak!

 

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.