SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton afwerken

Onderhoudsvriendelijk en passend in elk interieur: een gevlinderde woonbeton vloer. Het beton afwerken is een belangrijk onderdeel bij het aanleggen van een gevlinderde woonbeton vloer. Onze specialisten helpen u graag om uw droomvloer te realiseren.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Realiseer uw droomvloer bij Willem Designvloeren en geniet van alle voordelen:

  • Een kwaliteitsvloer voor een passende prijs
  • Persoonlijk advies om uw wensen optimaal te realiseren
  • Snel een offerte aanvragen
  • Uw gevlinderde woonbeton vloer kan in iedere ruimte zowel binnenshuis als buitenshuis
  • Jarenlange ervaring in het aanleggen en afwerken van gevlinderde woonbeton vloeren.
  • Afspraak in onze showroom met één van onze adviseurs

Gratis en vrijblijvend uw prijs aanvragen

Voor we het over uitgebreide mogelijkheden hebben als onze specialisten uw beton afwerken, leggen we u eerst de verschillen uit tussen soorten betonvloeren.

 

  Algemene informatie Vloerverwarming
Zandcement dekvloer Deze mix bestaat uit zand en cement. De zandcement dekvloer is een goedkope variant die altijd als ondervloer wordt toegepast. Minder geschikt, omdat de betonmix erg poreus is. Aanvoertemperatuur ligt tussen 40° en 50° Celsius.
Standaard woonbeton vloer (met vloerverwarming) Bestaat uit zand, cement, grind en water. Veel minder poreus dan de zandcementdekvloer. Wel een grote kans op scheurtjes in de betonvloer dan de zandcementdekvloer. Meer geschikt voor vloerverwarming. Aanvoertemperatuur van het water ligt ongeveer tussen de 30° en 40° Celsius.
Energiezuinige en anti-krimp woonbeton vloer (met vloerverwarming) Een stevige, massieve massa, bestaande uit zand, grind en cement en diverse toevoegingen. Minder kans op scheurvorming. Uitermate geschikt voor vloerverwarming. Aanvoertemperatuur van het water ligt ongeveer tussen de 25° en 30° Celsius.

Beton afwerken: kleur

De kleur is één van de meest bepalende keuzes die u maakt wanneer u kiest voor een gevlinderde woonbeton vloer. Bij een gevlinderde woonbeton vloer zijn er verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden variëren van zandtinten tot antraciet. Ook uitgesproken kleuren zijn mogelijk, echter zijn hier andere kosten aan verbonden. Deze uitgesproken kleuren zijn niet te bekijken in onze showroom.

Maak een afspraak bij ons in de showroom om samen te kijken welke kleur het meest aansluit bij uw interieur en woonstijl.

Afspraak maken

Om de kleur in uw gevlinderde woonbeton vloer te beïnvloeden werken we met kleurpigmenten. Deze kleurpigmenten strooien we in voor en tijdens het afwerken oftewel het vlinderen van de betonvloer.

Op zoek naar een gevlinderde woonbeton vloer zonder kleurpigment? Dat is ook mogelijk. U bent dan wel altijd afhankelijk van de kleur zand die, die dag wordt gebruikt in de betonmix. Als vandaag het zand gelig is qua kleur dan is uw betonvloer ook gelig qua uiteindelijke uitstraling. Is het zand grijs? Dan wordt uw gevlinderde woonbeton vloer ook grijs. Wanneer u ervoor kiest om geen kleurpigment toe te voegen blijft het een gok hoe de kleur uiteindelijk uitpakt.

Toch liever wat meer zekerheid met betrekking tot de kleur? Kies er dan voor om kleurpigmenten toe te voegen.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Beton afwerken: beschermen en onderhouden

Na het afwerken van uw gevlinderde woonbetonvloer is deze voor ca. 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om vlekvorming te verminderen is het impregneren van de gevlinderde woonbeton vloer een populaire methode.

Het impregneermiddel is transparant en mat en geeft verder geen andere uitstraling aan uw gevlinderde woonbeton vloer. Het impregneermiddel vult de openstaande poriën van de gevlinderde woonbeton vloer op. Wilt u meer weten over het impregneren van uw gevlinderde woonbeton vloer? Lees hier meer.

Beton afwerken met vloerverwarming

Om uw wooncomfort te verhogen is het aanleggen van vloerverwarming essentieel. De gevlinderde woonbeton vloer is van zichzelf een koud product net als tegels, natuursteen etc. Vooral in de winter heeft u hier veel plezier van: de vloerverwarming zorgt voor een aangename temperatuur van de vloer maar ook van uw gehele ruimte of woning.

Meer informatie over beton afwerken

Bent u geïnteresseerd in een gevlinderde woonbeton vloer? Maak een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden en het proces voor uw gevlinderde woonbeton vloer zoals het beton storten, beton afwerken, de kleurpigmenten en het beschermen en onderhouden van uw betonvloer.

Neem contact met ons op!

Ons meest recente werk