SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Keuken met een gevlinderde betonvloer

Gevlinderde betonvloer in de keuken: dit moet je weten!

Een gevlinderde betonvloer is een mooie vloer voor in de keuken. Zeker als je een betonvloer goed beschermt en onderhoudt. Maar wat moet je nu echt weten als je zelf een gevlinderde betonvloer in jouw keuken wilt?

Tips om je gevlinderde betonvloer in de keuken mooi te houden:

Een gevlinderde betonvloer is na het plaatsen al ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door de vloer te impregneren, verhoog je de dichtheid naar ongeveer 95%. Door te impregneren hou je je vloer dus schoner en bescherm je deze tegen vocht en vet. Ook kun je de gevlinderde betonvloer in de keuken hierdoor makkelijker onderhouden.

Keuken in Harderwijk met een gevlinderde woonbeton vloer

Hoe onderhoud je de gevlinderde betonvloer in de keuken het best?

Je onderhoudt jouw gevlinderde betonvloer zelf het allerbest door de vloer te:

 • Stofzuigen, minstens 2x per week. Met een stofzuiger met een zuigmond voor parket;
 • Of stofwissen. Minstens 2x per week. Geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken gebruiken!;
 • Controleer op vlekken en verwijder deze met beton reinigingsmiddel en een vochtige microvezel doek;
 • Dweilen, minimaal 1x per week. Gebruik een microvezel vlakmopsysteem met twee emmers. Eén voor het vuile, en één voor het schone dweilwater. En natuurlijk een schone mop of dweil;
 • De eerste 3x dat je dweilt, alleen met warm water dweilen. Daarna dweil je de vloer met impregneer-onderhoudsmiddel voor extra bescherming; (1:10)
 • Daarna: minimaal 1x per week dweilen met warm water en beton reinigingsmiddel;
 • En 1x per twee weken met warm water en beton reinigingsmiddel en gelijk daarna met impregneer-onderhoudsmiddel. (1:10)

Gevlinderde betonvloer keuken

Ook zijn er voor- en nadelen die je moet weten:

Nadelen van het leggen van een gevlinderde betonvloer in de keuken kunnen zijn:

 • De vloer kan scheuren. Nu vinden veel mensen dit helemaal niet erg en zijn van mening dat dit ook wel bij deze vloer hoort. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die scheuren liever voorkomen. Nu kun je de kans op scheuren verkleinen door onze krimparme variant te kiezen. Maar helemaal voorkomen kun je de kans op scheuren niet. Of je kiest ervoor om de scheuren op te laten vullen. Net als bij verf zul je, bij dit opvullen, altijd een klein kleurverschil blijven zien.
 • De vloer kan niet goed tegen vette en zure vloeistoffen. Dit kan in de keuken lastig zijn omdat je daar veel producten met deze eigenschappen gebruikt. Maar hierboven heb je natuurlijk al kunnen lezen hoe je dit, zoveel mogelijk, kunt vermijden en verwijderen!
 • Een gevlinderde betonvloer is niet makkelijk te verwijderen. Nu kan dit zeker ook een voordeel zijn want het is wel erg duurzaam en gaat altijd mee. Maar het is wel iets wat je moet weten vinden wij.

Er zijn natuurlijk ook veel voordelen aan een gevlinderde betonvloer in de keuken, denk hierbij aan:

 • Hygiënisch: een betonvloer is helemaal naadloos en daarom erg hygiënisch voor in je keuken;
 • De vloer heeft een kras- en slijtvast karakter;
 • Vloerverwarming en een gevlinderde betonvloer zijn de perfecte combinatie;
 • De vloer is onderhoudsvriendelijk. Zoals hierboven al genoemd is, is het onderhouden erg belangrijk, maar goed te doen bij de gevlinderde betonvloer!
 • Veel verschillende kleurmogelijkheden! Wij beschikken over veel kleuren. Denk hierbij aan veel grijs- zandtinten, maar ook aan uniekere kleuren zoals rood, groen of blauw. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Gevlinderde woonbetonvloer in de keuken

Gevlinderde betonvloer uitzoeken voor in jouw keuken?

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het plaatsen van een gevlinderde betonvloer in je keuken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak om een kijkje te nemen in onze showroom. Hier kun je alle vloeren, kleuren en mogelijkheden even rustig bekijken en geven wij je graag advies!

Afspraak maken