SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde beton oprit

Een betonvloer is niet alleen toepasbaar in huis, ook uw oprit en terras kunnen van beton gemaakt worden. Bij een betonvloer is het gebruikelijk om deze te polieren. Dat geldt ook voor een oprit. Wilt u meer informatie over een gepolierde beton oprit? Lees snel verder!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat is polieren?

Polieren, oftewel vlinderen, is het afwerken van een gestorte betonvloer. De vlindermachine wrijft de grove delen in de vloer naar beneden en laat oneffenheden grotendeels verdwijnen. De fijne deeltjes blijven over en hierdoor ontstaat de gladde, gewolkte bovenlaag. Met polieren verdichten we ook de toplaag, zo is de oprit al 85% vuil- en vloeistofafstotend.

Wat zijn de voordelen van een gepolierde betonnen oprit?

  • De oprit is naadloos, hierdoor heeft u geen last meer van onkruid;
  • Onderhoudsarm, het meeste vuil kunt u al verwijderen met de bezem of de tuinslang;
  • Sterke oprit, beton is sterk en kan makkelijk uw auto, bus of camper dragen;
  • Prachtige oprit, naast al de andere praktische voordelen is het ook gewoon een prachtige strakke oprit, die jaren mee gaat!

Betonvloer buiten prijs, betonnen oprit, beton Willem Design Vloeren

Welke kleur mogelijkheden zijn er?

Voor gepolierde betonnen opritten zijn er verschillende kleuren: lichtgrijs, basisgrijs, middengrijs, donkergrijs, antraciet en zandkleur. Ook een combinatie van twéé kleuren is mogelijk. Voor een terras raden wij de kleuren lichtgrijs en antraciet af. Lichtgrijs gaat het licht van de zon weerkaatsen en antraciet trekt warmte juist erg aan.

Gepolierde oprit impregneren?

Wij raden altijd aan om uw betonvloer, terras of oprit te impregneren. Na het polieren is de vloer namelijk 85% waterdicht. Om dit verder te verdichten kunt u de vloer laten impregneren. Hiermee verhogen we de dichtheid van 85% naar 95%.

Afwerken betonnen oprit

Door het beton te polieren bepaalt u zelf al een stuk van de afwerking. U kunt zelf kiezen hoe druk of hoe rustig de vloer gepolierd wordt. Ook kunt u er voor kiezen om een tegelmotief in uw oprit te laten slijpen.

Gepolierd beton oprit realiseren

We zetten de stappen van het realiseren van een betonnen terras voor u op een rijtje:

  • Bekisting stellen;
  • Folie, stenen en dubbele wapening leggen;
  • Beton storten en vlinderen;
  • Bekisting verwijderen;
  • Impregneren (optie).

betonvloer oprit

Wanneer een gepolierde oprit realiseren

We kunnen terrassen en opritten van beton helaas niet het hele jaar door maken. Dit komt door de weersomstandigheden. Wij maken betonnen terrassen en opritten alleen in de maanden zonder ‘r’. Oftewel van mei tot en met augustus. U kunt altijd even contact opnemen over de mogelijkheden.
Contact opnemen

De prijs van een gepolierde beton oprit

Na al deze informatie wilt u vast ook weten wat de prijs is van een gepolierde beton oprit. Wij geven u op voorhand een algemene prijsindicatie voor een oprit van 70m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren.

Gepolierde betonnen oprit van 70m² inclusief gekleurde toplaag en impregneren = €10.598,- incl. btw

Deze prijs varieert natuurlijk per situatie en naar de hoeveelheid vierkante meters dat u nodig heeft. Voor een specifiekere prijsindicatie raden wij u aan onze rekentool te gebruiken.
Rekentool

Opritten zien en vergelijken

Wilt u het beton gewoon in het echt zien, voelen en vergelijken? Kom dan eens langs in de showroom. Hier bespreken we samen met u alle mogelijkheden en adviseren wij u graag! Maak van tevoren even een afspraak, dan staat de koffie klaar!
Afspraak maken

Ons meest recente werk