SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wilt u onze showroom bezoeken? Wij zijn open! Vanwege de maatregelen van het RIVM omtrent COVID-19 is onze showroom enkel te bezoeken op afspraak. Neem gerust contact met ons op via 0488-750 961 om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Van harte welkom! ×

gietvloer over tegels

Een gietvloer over tegels

Liggen er in jouw woning tegels waar je op uitgekeken bent? Of liggen er misschien in jouw nieuwe woning tegels. Je zou deze tegels kunnen verwijderen, maar dit neemt veel tijd en rommel in beslag. Het is mogelijk om een gietvloer te plaatsen over jouw bestaande tegels. Hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. In dit blog vertellen wij jou daar alles over!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die bij ons valt in de categorie ‘betonlookvloeren’. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt over de ondervloer. Deze vloer heeft een dikte van slechts enkele millimeters. Wij bieden twee soorten gietvloeren aan. Waaronder een cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer.

Cementgebonden gietvloer

Zoals de naam al doet vermoeden is een cementgebonden gietvloer op basis van cement. Dit zorgt ervoor dat deze vloer ook wat zachter is dan de PU variant.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van PU. PU, oftewel Poly Urethaan is een kunststof. Hierdoor is deze gietvloer wat harder dan de cementgebonden variant.

Voordelen van een gietvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gietvloer over tegels voor je op een rijtje gezet:

 • 100% waterdicht
 • Leverbaar in iedere RAL- en NCS kleur
 • Slechts enkele millimeters dik
 • Aan te brengen op de bestaande tegelvloer

Gietvloer over tegels

Het is dus mogelijk om de gietvloer over jouw bestaande tegels aan te brengen. Wel onder voorwaarde dat de tegels goed verlijmd zijn en dat ze recht liggen. Voordat we de gietvloer over tegels aan gaan brengen, schuren we de tegels op en egaliseren we deze.

Werkwijze

Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels gaan wij als volgt te werk:

 • Als eerste ontvetten we de bestaande tegelvloer
 • Deze tegels schuren we vervolgens op
 • Daarna brengen we een epoxyprimer aan
 • Daarna egaliseren we de ondervloer, in dit geval de tegels
 • Vervolgens brengen we de eerste laag van de gietvloer over de tegels aan
 • Na de eerste laag brengen we de tweede laag van de gietvloer aan
 • Als laatste werken we de vloer af met diverse laklagen, dit zorgt voor de juiste bescherming

Zoals je hierboven kunt lezen bestaat een gietvloer uit meerdere lagen. Wij brengen per dag 1 laag van de vloer aan. Dit doen we om het mooiste resultaat te behalen. Houd er dus rekening mee dat het een week duurt om een gietvloer over tegels aan te brengen.

Prijzen gietvloer over tegels

Als je overweegt om een gietvloer over tegels aan te brengen dan is de prijs ook een belangrijk onderdeel. Voor gietvloeren werken wij met zogenoemde staffelprijzen. Dit zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Hoe meer je afneemt, des te voordeliger het is. Hieronder hebben we een prijsindicatie voor een vloer met een gemiddelde grootte van 60m²

 • Gietvloer €65,- per m² ex. BTW
 • Egaline €13,45 per m² ex. BTW

Offerte ontvangen

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van passend advies.

Klik hier om contact met ons op te nemen.