SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

Gietvloer over tegels

Liggen er in jouw woning tegels waar je op uitgekeken bent? Of liggen er misschien in jouw nieuwe woning tegels. Je zou deze tegels kunnen verwijderen, maar dit neemt veel tijd en rommel in beslag. Het is mogelijk om een gietvloer te plaatsen over jouw bestaande tegels. Hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. In dit blog vertellen wij jou daar alles over!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die bij ons valt in de categorie ‘betonlookvloeren’. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt over de ondervloer. Deze vloer heeft een dikte van slechts enkele millimeters. Wij bieden twee soorten gietvloeren aan. De cementgebonden gietvloer en een PU gietvloer.

Cementgebonden gietvloer

Zoals de naam al doet vermoeden is een cementgebonden gietvloer op basis van cement. Dit zorgt ervoor dat deze vloer ook wat zachter is dan de PU variant. De cementgebonden gietvloer kun je door je hele huis leggen met uitzondering van de badkamer.

betonnen gietvloer gietvloer over tegels

PU gietvloer

Een PU gietvloer is een gietvloer op basis van PU. PU, oftewel Poly Urethaan is een kunststof. Hierdoor is deze gietvloer wat harder dan de cementgebonden variant. Wil jij graag een gietvloer in de badkamer toepassen? PU is wel geschikt voor de badkamer.

gietvloer over tegels, PU gietvloer op de 1e verdieping, PU gietvloer

Voordelen van een gietvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een gietvloer over tegels voor je op een rijtje gezet:

  • 100% waterdicht
  • Leverbaar in iedere RAL- en NCS kleur
  • Slechts enkele millimeters dik
  • Aan te brengen op de bestaande tegelvloer

Gietvloer over tegels

Het is dus mogelijk om de gietvloer over jouw bestaande tegels aan te brengen. Wel onder voorwaarde dat de tegels goed verlijmd zijn en dat ze recht liggen. Voordat we de gietvloer over tegels aan gaan brengen, schuren we de tegels op en egaliseren we deze.

Werkwijze

Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels gaan wij als volgt te werk:

  • Als eerste ontvetten we de bestaande tegelvloer
  • Deze tegels schuren we vervolgens op
  • Daarna brengen we een epoxyprimer aan
  • Daarna egaliseren we de ondervloer, in dit geval de tegels
  • Vervolgens brengen we de laag van de gietvloer over de tegels aan
  • Als laatste werken we de vloer af met diverse laklagen, dit zorgt voor de juiste bescherming

Zoals je hierboven kunt lezen bestaat een gietvloer uit meerdere lagen. Wij brengen per dag 1 laag van de vloer aan. Dit doen we om het mooiste resultaat te behalen. Houd er dus rekening mee dat het een week duurt om een gietvloer over tegels aan te brengen. Na het aanbrengen van de gietvloer over tegels moet deze ook nog drogen en uitharden. Deze droogtijd is ook circa een week. Houd daarom rekening met 2 weken voor het aanbrengen en het drogen van de nieuwe gietvloer.

Prijzen gietvloer over tegels

Als je overweegt om een gietvloer over tegels aan te brengen dan is de prijs ook een belangrijk onderdeel. Voor gietvloeren werken wij met zogenoemde staffelprijzen. Dit zijn prijzen in een bepaalde afnamehoeveelheid. Hoe meer je afneemt, des te voordeliger het is. Hieronder hebben we een prijsindicatie voor een vloer met een grootte van 100 m²;

Prijs PU gietvloer

PU gietvloer, incl. egaline: € 96,00 per m², incl. btw

Totaal: 96,- per m², incl. btw

Prijs cementgebonden gietvloer

Epoxyprimer: 10,95 per m², incl. btw
Cementgebonden gietvloer: 84,95 per m², incl. btw

Totaal: 95,90 per m², incl. btw

Offerte ontvangen

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van passend advies.

Ik wil graag contact opnemen