SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Gevlinderde betonvloer keuken

Een gevlinderde betonvloer in de keuken, informatie en inspiratie

De keuken, een van de belangrijkste ruimtes van een woning. De plek waar je na een drukke dag heerlijk ontspant. Daarom is de sfeer van jouw keuken belangrijk! In dit blog vertellen we je alles over de gevlinderde betonvloer in de keuken en geven we je inspiratie!

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een vloer die we in de keuken storten. Deze vloer heeft een dikte van minimaal 7cm. Dit komt omdat we deze vloer rechtstreeks storten op de constructievloer. De dekvloer kan dus weggelaten worden.

Voordelen

Hieronder hebben we de voordelen van een gevlinderde betonvloer in de keuken voor je op een rijtje gezet:

  • Kras- en slijtvast
  • Hygiënisch door het naadloze karakter
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Natuurlijke uitstraling
  • Energiezuinig

Gevlinderde betonvloer keuken

Scheurvorming in de keuken

Een gevlinderde betonvloer in de keuken is een erg harde vloer. Dit betekent dat deze vloer nauwelijks tot niet meegeeft bij het uitzetten en krimpen. Het uitzetten en krimpen van de vloer kan mede gebeuren door de warmte van de vloerverwarming. Hierdoor kan het gebeuren dat de vloer gaat scheuren. Wij zelf zien deze scheuren als een eigenschap van de vloer en geven een industriële look aan de keuken.

De scheuren die ontstaan, vullen wij altijd op onder garantie. 

Vlekvorming in de keuken

Wij krijgen vaak de vraag of er in een gevlinderde betonvloer in de keuken geen vlekken ontstaan. Nu is dit niet volledig uit te sluiten maar zeker te voorkomen. Wij adviseren namelijk om gevlinderd woonbeton in de keuken te impregneren.

Het impregneren is eigenlijk het verzadigen van de vloer. 95% van het middel trekt in de poriën van de vloer en kristalliseert daar. De overige 5% blijft op de vloer liggen als een beschermend laagje. Dit beschermende laagje slijt door het gebruik van de vloer. Daarom is het belangrijk om de gevlinderde betonvloer in de keuken goed te onderhouden. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  • Dweil de vloer de ene week met enkel warm water en de andere week met ons onderhoudsmiddel. Hierdoor blijft het beschermende laagje op de vloer op sterkte
  • Neem agressieve middelen zoals koffie, wijn en olijfolie direct op met een doekje en spoel na met lauw water

Wil je meer tips ontvangen voor het onderhoud? Klik dan hier.

gevlinderde betonvloer keuken, gevlinderde betonvloer zwarte keuken, zwarte keuken interieur

Afwerkmogelijkheden

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijsbruine uitstraling. De kleur van de vloer wordt mede bepaald door de kleur zand die de betoncentrale toevoegt aan de betonmix. Omdat wij hier geen invloed op uit kunnen oefenen, adviseren wij je om een gekleurde toplaag toe te voegen aan de vloer. Hiervoor is keuze uit meerdere kleuren. Denk aan diverse tinten grijs of zandkleur. Om een unieke kleur te realiseren, mengen we eventueel meerdere kleuren met elkaar!

Naast de mogelijkheden in kleur zijn er ook diverse afwerkmogelijkheden. Denk aan een normaal of druk gevlamd uiterlijk.

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is vrijwel in iedere keuken toe te passen. Dit komt door de neutrale uitstraling van gevlinderd woonbeton. Zo past het heel goed in een strakke keuken, maar ook zeker in een landelijke keuken. Daarnaast zien we dat pure en natuurlijke elementen in vrijwel iedere woonstijl passen.

Inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken

Hierboven gaven we aan dat gevlinderd woonbeton in vrijwel iedere woonstijl past. Hieronder hebben we inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken in diverse stijlen.

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd in een gevlinderde betonvloer voor in de keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Samen met jou bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Klik hier om contact op te nemen.