SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer keuken

Een gevlinderde betonvloer in de keuken: informatie en inspiratie

De keuken: één van de belangrijkste ruimten van een woning. De plek waar je na een drukke dag heerlijk ontspant, ’s morgens een ontbijt maakt of even de krant leest en waar natuurlijk wordt gekookt en gegeten. Daarom is de sfeer van jouw keuken belangrijk! In dit blogartikel vertellen we je alles over een gevlinderde betonvloer in de keuken en geven we je inspiratie.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een Deze vloer is minimaal 7 centimeter dik en storten we op de constructievloer. Wanneer je kiest voor een betonvloer, vervalt de dekvloer.

Een gevlinderde betonvloer is daarom niet vergelijkbaar met een gietvloer of beton ciré vloer.

De voordelen van een gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer in de keuken kent veel voordelen. Hieronder noemen we een aantal van deze voordelen:

  • Kras- en slijtvast;
  • Hygiënisch door het naadloze karakter;
  • Naadloos door te leggen door jouw hele woning;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Natuurlijke uitstraling, die in de loop der jaren alleen maar mooier wordt;
  • Energiezuinig.

Scheurvorming in de keuken

Een gevlinderde betonvloer is een harde, sterke en niet elastische vloer. Dat betekent dat een betonvloer niet meebuigt bij uitzetten of krimpen. Uitzetten of krimpen gebeurt bij wisseling van temperatuur. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan.

Scheurvorming is één van de eigenschappen van een betonvloer. De kans op scheurvorming kunnen we nooit helemaal wegnemen. Wel geven wij garantie, dat mochten er scheuren in jouw betonvloer komen, wij deze kosteloos komen opvullen!

Vlekvorming in de keuken

Regelmatig krijgen wij de vraag of er geen vlekken ontstaan in de betonvloer in de keuken. Het ontstaan van vlekken in nooit volledig uit te sluiten maar je kunt er zeker wat aan doen om dit te beperken. We raden aan om een betonvloer in de keuken daarom altijd te impregneren!

Het impregneren is het verzadigen en beschermen van de vloer. Het impregneermiddel trekt voor 95% in de poriën van de vloer en kristalliseert in de poriën van het beton. De overige 5% van het impregneermiddel blijft op de vloer liggen als beschermende laag. Het is belangrijk om deze laag te blijven onderhouden.

  • Dweil de vloer de ene week met warm water en betonvloer reiniger en de andere week met ons onderhoudsmiddel. Deze kun je, wanneer wij jouw vloer impregneren, gedurende de garantietermijn gratis blijven bestellen. Hierdoor blijft de beschermlaag op de vloer sterk.
  • Neem agressieve middelen zoals koffie, wijn en olijfolie direct op met een doekje en spoel na met warm water

Wil je meer tips ontvangen voor het onderhoud? Lees dan: Onderhoud van een gevlinderde woonbeton vloer.

Gevlinderde betonvloer op kleur

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijze of bruine kleur. De kleur van de vloer wordt bepaald door de ingrediënten van de betonmix. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van het zand. Hier hebben wij geen invloed op.

Wil je zeker weten welke kleur jouw gevlinderde betonvloer wordt? Kies dan voor een gekleurde toplaag. Hierbij heb je de keuze uit verschillende grijstinten en zandkleuren.

Inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken

Een gevlinderde betonvloer is in iedere keuken toe te passen. De betonvloer is naadloos. Dit zorgt voor een strakke basis in jouw keuken.

Of je nu kiest voor een landelijke keuken, een strakke keuken of een moderne keuken. Een betonvloer past altijd! Hieronder geven we je inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken in diverse stijlen.

Offerte aanvragen

Wil jij een gevlinderde betonvloer in de keuken? Neem een contact met ons op over de mogelijkheden, of maak een afspraak in onze showroom!

Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.