SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer keuken

Een gevlinderde betonvloer in de keuken: informatie en inspiratie

De keuken: één van de belangrijkste ruimten van een woning. De plek waar je na een drukke dag heerlijk ontspant, je ’s morgens een ontbijt maakt of even de krant leest en waar natuurlijk wordt gekookt en gegeten. Daarom is de sfeer van jouw keuken belangrijk! In dit blogartikel vertellen we je alles over een gevlinderde betonvloer in de keuken en geven we je inspiratie!

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een vloer die we in de keuken storten. Deze vloer heeft een dikte van minimaal 7 centimeter. Dit komt omdat we deze vloer rechtstreeks storten op de constructievloer. De dekvloer kan dus weggelaten worden. Een gevlinderde betonvloer is dan ook niet te vergelijken met betonlook vloeren zoals een gietvloer of een beton ciré vloer.

Voordelen

Hieronder hebben we de voordelen van een gevlinderde betonvloer in de keuken voor je op een rijtje gezet:

  • Kras- en slijtvast
  • Hygiënisch door het naadloze karakter
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Natuurlijke uitstraling
  • Energiezuinig

Gevlinderde betonvloer keuken

Scheurvorming in de keuken

Een gevlinderde betonvloer is een erg harde, niet elastische vloer. Dit betekent dat een gevlinderde betonvloer bijna niet meebuigt bij uitzetten of krimpen. Uitzetten of krimpen gebeurt bij wisseling van temperatuur. Bijvoorbeeld doordat de vloerverwarming op een hogere of lagere temperatuur wordt ingesteld. Daardoor kan er scheurvorming ontstaan. Scheurvorming is één van de eigenschappen van een betonvloer. Ontstaan er scheuren in een betonvloer? Dan vullen wij deze kosteloos voor je op. Zo kunnen vuil en vloeistoffen niet in de scheur terecht komen, maar eventuele scheuren blijf je wel zien.

Vlekvorming in de keuken

Wij krijgen vaak de vraag of er in een gevlinderde betonvloer in de keuken geen vlekken ontstaan. Nu is dit niet volledig uit te sluiten maar zeker te voorkomen. Daarom raden wij aan om een gevlinderde betonvloer in de keuken altijd te impregneren.

Het impregneren is eigenlijk het verzadigen van de vloer. 95% van het middel trekt in de poriën van de vloer en kristalliseert daar. De overige 5% blijft op de vloer liggen als een beschermende laag. Deze beschermende laag slijt door het gebruik van de vloer. Daarom is het belangrijk om de gevlinderde betonvloer in de keuken goed te onderhouden. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  • Dweil de vloer de ene week met warm water en bijvoorbeeld Concrete Cleaner en de andere week met ons onderhoudsmiddel. Hierdoor blijft de beschermende laag op de vloer op sterkte
  • Neem agressieve middelen zoals koffie, wijn en olijfolie direct op met een doekje en spoel na met warm water

Wil je meer tips ontvangen voor het onderhoud? Klik dan hier.

zwarte keuken interieur

Afwerkmogelijkheden

Een betonvloer heeft van zichzelf een grijsbruine uitstraling. De kleur van de vloer wordt mede bepaald door de kleur zand die de betoncentrale toevoegt aan de betonmix. Omdat wij hier geen invloed op uit kunnen oefenen, adviseren wij je om een gekleurde toplaag toe te voegen aan de vloer. Hiervoor is keuze uit meerdere kleuren. Denk aan diverse tinten grijs of zandkleur. Om een unieke kleur te realiseren, mengen we eventueel meerdere kleuren met elkaar!

Naast de mogelijkheden in kleur zijn er ook diverse afwerkmogelijkheden. Denk aan een normaal of druk gevlamd uiterlijk.

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is vrijwel in iedere keuken toe te passen. Dit komt door de neutrale uitstraling van gevlinderd woonbeton. Zo past het heel goed in een strakke keuken, maar ook zeker in een landelijke keuken. Daarnaast zien we dat pure en natuurlijke elementen in vrijwel iedere woonstijl passen.

Inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken

Hierboven gaven we aan dat gevlinderd woonbeton in vrijwel iedere woonstijl past. Hieronder hebben we inspiratie voor een gevlinderde betonvloer in de keuken in diverse stijlen.

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd in een gevlinderde betonvloer voor in de keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Samen met jou bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.