SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton terras maken, betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Een beton terras: wat is de prijs per m²?

Is het tijd om jouw tuin een update te geven? Of leg jij misschien jouw allereerste tuin aan? En is jouw oog gevallen op een gevlinderd beton terras? Een van de meest gestelde vragen die daarna al snel volgt is: ‘een beton terras, wat is de prijs per m²?’ In deze blog nemen we je mee in de prijsopbouw voor een gevlinderd beton terras.

Voorbewerken ondergrond

Ondanks dat wij niet de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren zoals het uitgraven van de oppervlakte, of juist het opvullen en het aantrillen van de oppervlakte nemen we deze kosten wel mee in de prijsopbouw. Dit doen we zodat je niet vergeet om deze mee te nemen in je berekening. Net zo fijn om daar nu vast mee te rekenen dan dat je er achteraf achter komt toch?

De kosten voor het afgraven, opvullen en aantrillen weten we niet exact, maar prijzen die genoemd worden zijn bijvoorbeeld € 900,- totaal of € 10,- tot € 15,- per m². Maar dit is natuurlijk afhankelijk van onder andere de bereikbaarheid, de reisafstand en het aantal m².

Het stellen van de bekisting

Beton is op het moment van storten een vloeibare massa. Dit betekent dat het beton moet worden tegengehouden. Daarom is het belangrijk dat er een zogenoemde bekisting gesteld wordt. Een bekisting is eigenlijk een tijdelijke mal. Wij maken de bekisting in de meeste gevallen van betonplex. Met betonplex kunnen we de meest strakke afwerking creëren. De prijs voor het stellen van de bekisting is afhankelijk van de hoogte en berekenen we per strekkende meter in plaats van per vierkante meter. Houd hier dus rekening mee als je de prijs per m² wilt berekenen.

Bekisting stellen, hoogte 15 centimeter: € 42,50 per m¹, incl. btw
Bekisting stellen, hoogte 20 centimeter: € 47,50 per m¹, incl. btw

Om kosten te besparen kun je er ook voor kiezen om de bekisting zelf te stellen. Wij sturen je dan een document met een handleiding om op de juiste manier de bekisting te stellen.

Gevlinderd betonnen terras of gevlinderde betonnen oprit

Het leggen van de wapening én het storten en vlinderen van een gevlinderd beton terras of gevlinderde betonnen oprit berekenen we in één prijs per m². Dit doen we bewust omdat we deze werkzaamheden altijd in eigen beheer uitvoeren én in een aansluitende fase. De prijs is wel afhankelijk van de dikte die we toepassen.

Gevlinderd betonnen terras, dikte 15 centimeter: € 89,95 per m², incl. btw
Gevlinderd betonnen terras of oprit, dikte 20 centimeter: € 109,95 per m², incl. btw

Houd er wel rekening mee dat dit vierkante meter prijzen zijn boven de 65 m². Onder de 65 m² rekenen wij met een minimum starttarief van €5.850,- incl. btw voor een betonnen terras en €6.950,- incl. btw voor een betonnen oprit. Deze prijs is exclusief gekleurde, verstevigende toplaag, het impregneren en het stellen- en verwijderen van de bekisting. Dit minimum starttarief hanteren we om uit de kosten te komen zoals de voorrijkosten van de betonwagen en de betonpomp, maar ook de manuren van onze mannen op locatie.

betonnen terras, terras van beton

Gekleurde, verstevigende toplaag

Wil jij de kleur van jouw terras of oprit beïnvloeden en niet afhankelijk zijn van de kleur van de betonmix die, die dag bij jou voor komt rijden? Kies dan voor een gekleurde, verstevigende toplaag. Deze gekleurde toplaag creëren we door kleurpigmenten toe te voegen tijdens het vlinderen van het beton terras of de betonnen oprit. Er zijn verschillende grijs- en zandtinten mogelijk. Afwijkende kleuren zoals bijvoorbeeld terracotta hebben een extra toeslag. De prijzen voor een afwijkende kleur zijn op aanvraag.

In onze showroom liggen verschillende kleuren naast elkaar zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken en op deze manier de beste keuze kunt maken!

Gekleurde, verstevigende toplaag: € 12,50 per m², incl. btw

Impregneren van een beton terras of betonnen oprit

Na het vlinderen is jouw beton terras of betonnen oprit voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om dit percentage te verhogen adviseren wij om de oppervlakte te impregneren. Door het impregneren verhoog je de dichtheid van ongeveer 85% naar ongeveer 95%.

Opschuren en impregneren transparant en mat, inclusief garantie: € 23,95 per m², incl. btw

Bekisting verwijderen

Nadat we jouw droom terras of oprit hebben gerealiseerd moet de bekisting nog verwijderd worden. Dit is eenvoudig zelf te doen, maar wil je dit liever door ons laten uitvoeren? Ook dat is geen probleem. Houd dan rekening met onderstaande kosten.

Bekisting verwijderen: € 18,95 per m¹, incl. btw

betonvloer van binnen naar buiten, woonbeton van binnen naar buiten, beton binnen en buiten

Beton terras, prijs per m²

Heb jij de prijs per m² in je hoofd al opgeteld tijdens het lezen van deze blog? Nee? Geen probleem, hieronder zie je een opsomming als voorbeeld. Let op! Deze prijs is exclusief voorbereidende werkzaamheden omdat we deze werkzaamheden niet zelf uitvoeren.

Gevlinderd beton terras, dikte 15 centimeter: € 89,95 per m²
Gekleurde, verstevigende toplaag: € 12,50 per m²
Impregneren transparant en mat, inclusief garantie: € 23,95 per m²

Totaal: prijs per m² – € 126,40 per m², incl. btw

Bekisting stellen, hoogte 15 centimeter: € 42,50 per m¹
Bekisting verwijderen: € 18,95 per m¹

Totaal: prijs per m¹ – € 61,45 per m¹, incl. btw

Lees ook: inspiratie voor jouw gevlinderd betonnen terras

Beton terras, prijs per m² voor jou

Wil jij een prijsindicatie ontvangen voor jouw gevlinderd beton terras of betonnen oprit? Vul dan het offerteformulier in op onze website. Voor een prijsvoorstel wat aansluit op jouw wensen en situatie adviseren we je een afspraak te maken in onze showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we jouw wensen en situatie en kijken we wat het beste hierop aansluit. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Zien we je snel?