SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Foto van een moderne uitbouw aan een jaren '30 woning met houten lamellen op de gevel en grote glazen puien.

Een beton terras: wat is de prijs per m²?

Is het tijd om jouw tuin een update te geven of leg je een compleet nieuwe tuin aan? En overweeg je een prachtig gevlinderd betonnen terras? Een veelgestelde vraag is: ‘Wat is de prijs per m² voor een beton terras?’ In dit artikel lees je uitgebreide informatie over de kosten van een betonnen terras.

Richtprijs berekenen

gevlinderde betonvloer onder rieten overkapping

Ondergrond voorbereiden

Hoewel wij geen voorbereidende werkzaamheden uitvoeren zoals graven, opvullen of het trillen van het oppervlak, nemen wij deze kosten wel mee in onze richtprijs. Op deze manier voorkomen we dat je deze kosten vergeet in je berekening. Het is prettig om deze kosten nu alvast mee te nemen, in plaats van er later achter te komen, toch?

De kosten voor het afgraven, opvullen en trillen weten we niet precies, maar prijzen die genoemd worden zijn bijvoorbeeld €900,- totaal of €10,- tot €15,- per vierkante meter. Maar dat hangt natuurlijk ook af van de bereikbaarheid, de afstand en het aantal vierkante meters.

Bekisting stellen

Beton is op het moment van storten vloeibaar. Dat betekent dat het beton moet worden tegengehouden. Daarom is het belangrijk dat er een zogenoemde bekisting gesteld wordt. Een bekisting is een tijdelijke mal. Wij maken de bekisting bijna altijd van betonplex. Met betonplex krijg je de meest strakke afwerking. De prijs voor het stellen van de bekisting hangt af van de hoogte en berekenen we per strekkende meter in plaats van per vierkante meter. Houd hier dus rekening mee als je de prijs per vierkante meter berekent.

Bekisting stellen: 15 centimeter hoog 44,95 per strekkende meter, met btw
Bekisting stellen: 20 centimeter hoog 49,95 per strekkende meter, met btw

Om kosten te besparen kun je er ook voor kiezen om de bekisting zelf te stellen. Wij sturen je dan een document met een handleiding om op de juiste manier de bekisting te stellen.

terras beton gevlinderd

Gevlinderd betonnen terras of oprit

Het leggen van de wapening én het storten en vlinderen van een gevlinderd beton terras of gevlinderde betonnen oprit berekenen we in één prijs per vierkante meter. Dit doen we bewust omdat we deze werkzaamheden altijd in eigen beheer uitvoeren én in een aansluitende fase. De prijs hangt wel af van de dikte die je kiest.

Beton terras van 15 centimeter dik: 97,95 per vierkante meter
Betonnen oprit van 20 centimeter dik, met dubbele wapening: 117,95 per vierkante meter

Houd er rekening mee dat dit vierkante meter prijzen zijn boven de 65 m². Onder de 65 m² rekenen wij met een minimum starttarief van 6.395,- voor een terras en 7.695,- voor een oprit. Deze prijs is zonder gekleurde, verstevigende toplaag, impregneren en het stellen- en verwijderen van bekisting.

Betonvloer buiten op kleur

Wil jij invloed hebben op de kleur van jouw terras of oprit en niet afhankelijk zijn van de kleur van de betonmix die, die dag bij jou voor komt rijden? Kies dan voor een gekleurde toplaag. Deze gekleurde toplaag maken we met kleurpigmenten die we tijdens het vlinderen toevoegen. Je kunt kiezen uit verschillende grijs- en zandtinten. Afwijkende kleuren zoals bijvoorbeeld terracotta hebben een extra toeslag. Daardoor zijn de prijzen voor een afwijkende kleur op aanvraag. In onze showroom liggen verschillende kleuren naast elkaar zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken en op deze manier de beste keuze kunt maken!

Gekleurde, verstevigende toplaag: 12,50 per vierkante meter

Beton terras of oprit beschermen

Na het vlinderen is een beton terras of oprit voor zo’n 85% dicht. Om dit percentage te verhogen raden wij aan om de betonvloer te impregneren. Door het impregneren verhoog je de dichtheid van  85% naar 95%.

Opschuren en impregneren transparant en mat, met garantie: 24,50 per vierkante meter

Bekisting weghalen

Als jouw droom terras of oprit er ligt, moet de bekisting nog weggehaald worden. Dat kun je makkelijk zelf doen, maar je kunt de bekisting ook door ons laten weghalen. Als wij de bekisting voor je weghalen kost dat je 19,95 per strekkende meter.

betonvloer van binnen naar buiten, woonbeton van binnen naar buiten, beton binnen en buiten

Beton terras prijs per m²

Heb jij de beton terras prijs per m² in je hoofd al opgeteld tijdens het lezen van dit artikel? Nee? Geen probleem, hieronder zie je een prijsvoorbeeld. Let op! Deze prijs is zonder voorbereidend werk omdat we deze werkzaamheden niet zelf uitvoeren.

Gevlinderd beton terras van 15 centimeter dik: 97,95 per vierkante meter
Beton terras op kleur: 12,50 per vierkante meter
Impregneren transparant en mat, met garantie: 24,50 per vierkante meter
Totaal: 134,95 per vierkante meter

Bekisting stellen van 15 centimeter hoog: 44,95 per strekkende meter
Bekisting weghalen: 19,95 per strekkende meter
Totaal: 64,90 per strekkende meter
Prijs berekenen

Leestip: Om van te dromen: 6 schitterende tuinen met een beton terras

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we de wensen voor jouw droomterras of oprit. Je kunt bij ons verschillende vloeren zien en kleuren vergelijken. Dan kun je de beste keuze maken! Zien we je snel?
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.