SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

De eigenschappen van PU gietvloeren!

PU gietvloeren zijn strakke designvloeren gemaakt van het kunststof polyurethaan. En daarom ook wel ‘kunststof gietvloeren’ genoemd. We gieten een PU gietvloer in verschillende lagen. PU gietvloeren zijn sterk, naadloos en elastisch.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Eigenschappen PU gietvloer

Om u een duidelijker beeld te geven van de PU gietvloeren zetten we de eigenschappen van de vloeren even op een rij:

 • Egale en naadloze vloer;
 • Flexibel, de kans op scheuren is minimaal;
 • UV bestendig;
 • Geluiddempend;
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;
 • 100% vloeistofdicht;
 • Te leggen door het hele huis;
 • Elke RAL- en NCS- kleur mogelijk;
 • Zacht en comfortabel.

Wat kost een PU gietvloer?

Naast de eigenschappen van de PU gietvloeren is natuurlijk ook de prijs niet onbelangrijk. We geven u een indicatie van een PU gietvloer van 80m² inclusief egaline.

PU gietvloer 80m² inclusief egaline = €102,- per m² incl. btw

Voor een goede richtprijs voor het aantal vierkante meters dat u heeft, raden we aan de rekentool te gebruiken. Vul uw situatie en wensen in en ontvang binnen een paar minuten een prijs in uw mailbox.
Rekentool

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

Kleuren kiezen

Zoals we al zeiden is een PU gietvloer in iedere RAL- en NCS- kleur te verkrijgen. Ook is het mogelijk om 2 kleuren te mengen. Dit zorgt voor een gietvloer met de looks van beton. Zo krijgt u een nog unieker resultaat, die helemaal naar uw wens is!

Onderhouden PU gietvloeren

Een PU gietvloer is eenvoudig in onderhoud. Wel is het belangrijk om dit regelmatig bij te houden. Zo raden wij het aan om meerdere keren in de week te stofzuigen, dweilen en te controleren op vlekken en deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Af en toe is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Hierbij raden wij aan grondig te stofzuigen, dweilen en slijtage aan te vullen.

Daarnaast raden wij het aan om goede droogloopmatten bij de voor- achterdeur te leggen en om beschermvoetjes onder je meubilair te plaatsen. Voor meer informatie raden wij u aan om een kijkje te nemen op onderstaande pagina.

Onderhoud gietvloer: Laat uw gietvloer shinen met deze schoonmaaktips!

Laagopbouw PU vloer

We brengen de PU gietvloeren altijd in meerdere lagen aan. En één laag per dag. Hieronder geven we al de lagen aan:

 • 1e laag primer
 • 2e laag egaline
 • 3e laag epoxy
 • 4e laag PU gietvloer
 • 5e en 6e laag laklagen

Hierbij zijn de eerste 2 stappen niet altijd nodig waardoor de vloer goedkoper wordt. De laagopbouw kan altijd nog variëren. Dit overleggen we uiteraard altijd met u!

Verschillende soorten PU gietvloer

De PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in 2 soorten. De aromatische en de alifatische variant. De aromatische variant is goedkoper, maar zal in de loop van de tijd gaan verkleuren. De alifatische variant is daarentegen wat duurder, maar is UV bestendig en verkleurt dus niet. Om die reden brengen wij altijd de alifatische gietvloer aan.

PU gietvloeren bekijken

Wilt u de PU gietvloeren liever in het echt zien, voelen en vergelijken? Wij nodigen u graag uit in onze showroom. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en naar aanleiding hiervan adviseren zij uw graag. Maak van tevoren even een afspraak!

Ook kunt u alvast online wat meer informatie of een offerte opvragen. Heeft u nog vragen of meer informatie nodig over de PU gietvloeren? Neem dan even contact met ons op!
Meer informatie Contact opnemen!

Ons meest recente werk