SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten

De aannemer heeft zijn werkzaamheden afgerond, de stukadoor is geweest, de vloerverwarming is gelegd en de wapeningsnetten zijn geplaatst. Kortom, u bent helemaal klaar voor de kers op de taart in uw woning: uw betonvloer storten! Maar hoe gaat het storten van een betonvloer in zijn werk?

Uw betonvloer storten!

In de werkwijze die wij hanteren zal er allereerst vroeg in de ochtend een laatste check uitgevoerd worden, voordat de werkzaamheden kunnen starten. Ten tweede worden de voorbereidingen getroffen om uw betonvloer te storten. Bijvoorbeeld het aansluiten en uitleggen van de slangen van de pomp naar de woning. Vervolgens gaan we de betonnen vloer storten door het beton in uw woning te pompen. Tenslotte bewerken we het beton om het uiteindelijk tot een fantastisch mooie vloer te verwerken.

Om een goed beeld te krijgen van onze werkzaamheden, hoe wij een betonvloer storten, bekijk dan deze video.

Randvoorwaarden betonvloer storten

Voordat we de werkzaamheden om een betonnen vloer te storten uit kunnen voeren, is het van belang dat er aan alle randvoorwaarden is voldaan. De belangrijkste randvoorwaarden voor het storten van een betonvloer zijn:
– minimaal 7 cm dikte qua beton;
– vloerverwarming is gelegd;
– wapening is gelegd;
– de ruimte is wind- en waterdicht;
– de temperatuur in de ruimte is minimaal 15 graden;
– de vloer is goed schoon gemaakt en vrij van materialen die in het beton kunnen drijven;
– de vloer is vrij van obstakels.

Betonvloer storten, het vervolg:

Nadat uw vloer is gestort, zal deze tot op zekere hoogte moeten drogen, voordat wij deze verder kunnen bewerken. De werkzaamheden met betrekking tot uw betonvloer storten zijn dan afgerond. Uw vloer is nu klaar om afgewerkt te worden, ook wel het vlinderen of monolithisch afwerken van uw betonvloer genoemd.

betonvloer storten, storten van een betonvloer

Wilt u ook een betonvloer storten?

Is het duidelijk wat de werkzaamheden zijn bij het storten van een betonvloer en bent u nog enthousiaster geworden dan u al was? Onze collega’s staan u graag te woord voor advies en informatie! Contact opnemen kan via ons contactformulier of via telefoonnummer 0488-750 961.

Ons meest recente werk