SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Arjen en Margreet kozen voor een gevlinderde betonvloer: “Vooral vanwege het robuuste karakter.”

Arjen (50) en Margreet (44) wonen samen met hun twee kinderen en een hond in het Zuid-Hollandse Brielle. Zij lieten een aanbouw plaatsen aan een bestaande woning en kozen daarbij voor een gevlinderde woonbeton vloer in de kleur 50% midden- en 50% donkergrijs.

Gevlinderde betonvloer in de eetkamer in Brielle, gecombineerd met een houten tafel, zwarte stoelen en houten kastenwanden

Liefde op het eerste gezicht

“We zagen een betonvloer in een zaak in Ridderkerk waar we naar meubels gingen kijken. We vielen meteen voor het karakter van de betonvloer.” Arjen liet deze vloer niet meer los in zijn hoofd en bleef zoeken naar foto’s met betonvloeren. “Al Googelend naar interieurfoto’s met betonvloeren kwamen we jullie tegen.”

Betonvloer versus gietvloer

Ondanks dat Arjen en Margreet meteen wegwaren van betonvloeren, hebben ze ook gekeken naar gietvloeren. “Maar dat was het allemaal net niet. Het was voor ons te strak en te egaal. We misten juist dat robuuste”, aldus Arjen.

“Een robuuste vloer zorgde voor de juiste balans met de rest van het interieur.”

Betonvloer in een aanbouw

Een spannend proces

“Koop je plavuizen of laminaat, dan weet je precies wat je krijgt. Natuurlijk zie je in de showroom verschillende kleuren en afwerkingen, maar geen een betonvloer is hetzelfde.

We hebben de bestaande woning uitgebouwd en de zandcement dekvloer in het bestaande gedeelte eruit gehaald. “De stalen kozijnen en de taatsdeuren waren al ingemeten en besteld. De vloer moest dus perfect op hoogte uitkomen. Dat is gelukkig heel goed gelukt. De uitvoering was allemaal stipt volgens afspraak en het ging allemaal echt zeer netjes.”

“Een niet perfecte vloer, maar perfect voor ons”

“Qua uiterlijk zijn we heel blij hoe de vloer geworden is. De betonvloer heeft precies het karakter gekregen waar we op hoopten. Een niet perfecte vloer, maar juist perfect voor ons. Er zitten bijvoorbeeld ook wat haarscheurtjes in de vloer, dat nemen we voor lief. Dat hoort voor ons bij het karakter van zo’n vloer.

“Ook de combinatie met vloerverwarming is een uitkomst. De warmteverdeling is echt super.”

Ideale vloer met een huisdier

“We hadden eerst een houten vloer, maar daar ging veel viezigheid tussen de naden zitten. Daar hebben we nu geen last meer van. Een betonvloer is wat dat betreft een stuk makkelijker schoon te maken. We hebben ook een hond en daarom lopen we dagelijks wel even met de swiffer door het huis om de betonvloer schoon te houden. Ondanks dat het een gladde vloer is glijdt ze niet uit.

Het is wat ons betreft een ideale vloer voor een huisdier. Wel zie je in het strijklicht krasjes van de hondenpootjes in de vloer, maar omdat de vloer redelijk gevlamd is vallen ze niet echt op.

Complimenten en adviezen

Top: “Een top vind ik echt de hele service die jullie bieden. De duidelijkheid. We hebben nooit echt vragen gehad. We gingen met een goed gevoel weg na het bezoek in de showroom, de website geeft veel duidelijke informatie en ook de mannen die op locatie zijn geweest communiceren heel helder.”

Tip: “Wij schrokken erg hoe de betonvloer eruitzag nadat we de stucloper weghaalden. Dit hoort bij het proces en het komt allemaal goed, maar misschien is het goed om in de showroom voorbeeldfoto’s te laten zien van zo’n ‘verse’ betonvloer om een schrikreactie te voorkomen.”

In dit interieur

Keuken- en interieurbouw: van Huizen
Meubilair: van Binnen