SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderd woonbeton bij een luxe donkere keuken

Betonvloer reinigen: advies en producten

Heb jij een gevlinderde woonbeton vloer in huis of sta je op het punt om deze te laten realiseren in jouw nieuwbouwhuis of renovatiewoning? Dan is het goed om je erin te verdiepen hoe je een betonvloer reinigt, welke dingen je juist wel of niet moet doen en welke reinigingsmiddelen en onderhoudsmiddelen je hiervoor gebruikt. Hoe moet je een betonvloer reinigen? Je leest het in dit blog.

Betonvloer reinigen: stofwissen of stofzuigen

Een betonvloer reinigen begint met het regelmatig stofwissen of stofzuigen. Minimaal twee keer per week. Door het stofwissen of stofzuigen van de betonvloer verwijder je ca. 80% van het vuil. Door regelmatig te stofwissen of te stofzuigen voorkom je krassen en extreme vervuiling. Maak jij gebruik van een stofwisser? Gebruik dan geen olie geïmpregneerde doeken. Reinig jij een gevlinderde betonvloer met een stofzuiger? Zorg er dan voor dat je een parketzuigmond gebruikt.

Zwart kookeiland met daaronder een gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Betonvloer reinigen: dweilen om schoon te maken

Er zijn twee redenen om een gevlinderde betonvloer te dweilen. Eén om een betonvloer schoon te maken en twee om een betonvloer te onderhouden. Dweil één keer per week jouw gevlinderde betonvloer met warm water en een PH neutraal schoonmaakmiddel zoals ons beton reinigingsmiddel.

Betonvloer reinigen: dweilen om te onderhouden

Dweil één keer per twee weken na het reinigen met het reinigingsmiddel ook nog met onderhoudsmiddel. Is jouw betonvloer geïmpregneerd? Gebruik dan het impregneermiddel verdund met dweilwater als onderhoudsmiddel. Is jouw betonvloer niet geïmpregneerd? Gebruik dan P323 Zijdeglans om een tijdelijke beschermlaag aan te brengen op jouw betonvloer.

Cementsluier, kalkafzetting of bouwvuil verwijderen van een betonvloer

Is er cementsluier of kalkafzetting aanwezig op jouw nieuwe gevlinderde betonvloer? Of is de betonvloer door de bouwwerkzaamheden erg vervuild? Dit kun je verwijderen door de betonvloer te reinigen met Cementsluier Ex en warm water. Na het gebruik van Cementsluier Ex is het belangrijk om de betonvloer te neutraliseren met een grondreiniger en daarna nogmaals goed te reinigen met warm water.

Gevlinderde betonvloer in Lichtenvoorde onder de eettafel

Roestvlekken verwijderen van een betonvloer

Roestvlekken op een betonvloer kunnen ontstaan door bijvoorbeeld stalen pootjes van meubilair die op een betonvloer blijven staan tijdens het dweilen. Je kunt roestvlekken eenvoudig verminderen of verwijderen van de betonnen oppervlakte met een handige sprayflacon met roestvlekverwijderaar. Bij het gebruik van de roestvlekverwijderaar ontstaat er een chemische reactie waardoor er een paarse verkleuring ontstaat. Laat het reinigingsmiddel kort inwerken en neem vervolgens af met een niet-pluizende microvezeldoek.

Vetvlekken verwijderen van en een betonvloer

Vet wat je gebruikt in de keuken zoals bijvoorbeeld bakboter of olijfolie, of vetten zoals bijvoorbeeld bodylotion of massageolie moet je zo snel mogelijk van de vloer verwijderen omdat vet anders een donkere vlek achterlaat op jouw betonvloer. Zijn er toch vlekken in jouw betonvloer gekomen? Met Oil Ex kun je deze vlekken sterk verminderen of verwijderen. Oil Ex is een pasta die je eenvoudig op de vlek smeert en vervolgens afdekt met aluminiumfolie. Na ongeveer twaalf uur verwijder je de aluminiumfolie en de pasta, die inmiddels poeder is geworden.

Betonvloer reinigen: algemeen advies

Jouw betonvloer reinigen is essentieel om lang van de betonvloer te kunnen genieten. Maar wat hand in hand gaat met het reinigen van een betonvloer is om de aanvoer van het vuil zoveel mogelijk te beperken en om krassen en slijtage te verminderen.  Met die reden hebben wij nog twee tips die een betonvloer reinigen nog eenvoudiger maken.

  • Zorg voor een goede schoon- en droogloopmat bij de voor- en achterdeur. Zowel binnen als buiten. Door het gebruik van goede matten zorg je ervoor dat de hoeveelheid vuil op de betonvloer beperkt blijft.
  • Gebruik kwalitatief hoogwaardige beschermvoetjes onder schuivend meubilair zoals stoelen, tafels, banken en kasten. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes van Scratch no More. Deze beschermvoetjes hebben een eenmalige montage én zijn ontzettend duurzaam.

Lees ook: een betonvloer schoonmaken: de do’s en don’ts

Heb je vragen of advies nodig om jouw betonvloer te reinigen?

Heb jij na het lezen van deze blog vragen, opmerkingen of meer advies nodig om jouw betonvloer goed te kunnen reinigen met de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!
WWW.VLOERENONDERHOUD.NL