SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Woonbeton betonvloer in huis woonkamer

Betonvloer kosten: 6 factoren die de prijs bepalen

Een betonvloer gaat een leven lang mee en past perfect in elk interieur. En het bijzondere is dat hij met de jaren alleen maar doorleefder en mooier wordt. Overweeg je gevlinderd woonbeton en vraag je je af: wat gaat een betonvloer mij kosten? We delen in dit blogartikel verschillende prijzen zodat je een goede indicatie krijgt.

Om te beginnen: de kosten van een betonvloer hangen af van verschillende factoren:

  • Dikte
  • Vloerverwarming
  • Kleur
  • Type beton
  • Aantal vierkante meters
  • Impregneren

Betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

1. Dikte

De dikte van een gevlinderde betonvloer is minimaal 7 centimeter. Waarom? Om de kans op scheurvorming te verkleinen en om ervoor te zorgen dat we wapening en vloerverwarming kwijt kunnen in de vloer. Loopt je ondervloer schuin af of heb je een dikkere vloer nodig om goed uit te komen met de rest van de maten? De meerprijs per vierkante meter is €3,00 per centimeter.

2. Vloerverwarming

Een betonvloer is een perfecte combinatie met vloerverwarming. Beton houdt warmte lang vast, waardoor je minder hoeft te stoken. Onze energiezuinige variant is nog beter in warmte vasthouden. Daarover lees je verderop meer.

Ga je voor vloerverwarming en wil je alles onder één adres? Wij leggen zowel de betonvloer als vloerverwarming voor je.

3. Kleur

Wil je de kleur van je betonvloer zelf uitkiezen? Kan! Door kleurpigmenten in te strooien tijdens het vlinderen geven we de vloer een gekleurde toplaag in een zandkleur of grijstint. Het kleuren van de vloer kost €12,50 extra per m2. Wanneer je gaat voor de natuurlijke kleur van beton, houd er dan rekening mee dat die afhankelijk is van de natuurlijke ingrediënten in de betonmix. Zoals bijvoorbeeld zand. Daar kunnen wij helaas geen invloed op uitoefenen. De betonvloer zal grijs van kleur zijn, maar kan een gelige gloed krijgen als meer geel zand gebruikt wordt.

4. Soort beton

Je kunt kiezen uit drie soorten beton. Basisbeton, een energiezuinige variant en een krimparme variant. Of een combinatie van de laatste twee. De energiezuinige variant gaat nog beter samen met vloerverwarming. Kost wat meer, maar bespaart je uiteindelijk een hoop. Het kan namelijk tot zo’n 40% schelen in de stookkosten. De krimparme variant is een speciale betonmix die de kans op scheuren vermindert. Ook dat kost vanzelfsprekend wat meer dan de standaard betonmix.

5. Aantal vierkante meters

De betonvloer kosten hangen ook af van het aantal vierkante meters. Onder de 65 m2 geldt een vast tarief. Bij meer dan 65 m2 is de prijs voor basisbeton van 7 centimeter dik €87,95 per m2.

6. Impregneren

Laat je de vloer impregneren met ons matte en transparante impregneermiddel dan is het beton beter bestand tegen vuil en vocht. Van zichzelf is beton na het vlinderen voor 85% vuil- en vochtafstotend. Met de impregneerbehandeling is dit 95%. Wanneer je dit aan ons uitbesteedt, krijg je garantie. En je kunt tijdens dit garantietermijn kosteloos bij ons het onderhoudsmiddel afnemen, Je kunt er ook voor kiezen het impregneermiddel los te bestellen en door ons op te laten schuren, maar dan krijg je geen garantie op het impregneren. De garantie om kosteloos scheuren te herstellen blijft natuurlijk wel van kracht.

Gevlinderde woonbeton vloer, betonnen vloer, beton in huis, vintage, vintage interieur

Betonvloer kosten: prijsoverzicht

Nu je weet van welke varianten de prijs afhankelijk is, kun je beter inschatten waar de prijs in jouw situatie op neerkomt. Wil je een meer specifieke prijsopgave? Maak dan gebruik van onze rekentool. Vul je gegevens in en ontvang binnen een paar minuten een richtprijs voor jouw situatie.
Rekentool gebruiken

Betonvloer 7 centimeter, inclusief wapening         < 65 m2 : €5.725,00
Betonvloer 7 centimeter, inclusief wapening         > 65 m2 : €87,95 per m2

Per cm dikker: €3,00 per m2

Toeslag krimparme variant: €4,50 per m2
Toeslag energiezuinige variant: €5,00 per m2

Gekleurde, verstevigende toplaag: €12,50 per m2

Opschuren en impregneren transparant, inclusief garantie: €24,50 per m2

Betonvloer kosten: prijsvoorbeeld

Situatie
70 m2 beton van 7 centimeter dik, met gekleurde verstevigende toplaag, door ons geïmpregneerd.

Betonvloer kosten
€87,95 + €12,50 + €24,50 = €124,95
€124,95 x 70 m2 = €8.746,50

Situatie
70 m2 krimparm en energiezuinig beton van 7 centimeter dik, met gekleurde toplaag, door ons geïmpregneerd.

Betonvloer kosten
€87,95 + €4,50 + €5,00 + €12,50 + €24,50 = €134,45
€134,45 x 70 m2 = €9.411,50

Voor welke betonvloer ga jij?

Heb je nog vragen of wil je graag betonvloeren komen bekijken in onze showroom? We zijn benieuwd waar je interesse in hebt en helpen je graag verder. Bel of mail voor een offerte, het stellen van vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.