SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

beton ciré vloer, betonlook woonkamer, betonlook vloer woonkamer, beton cire woonkamer, beton cire vloer woonkamer

Betonstuc vloer: designvloer in alle kleuren

Een betonstuc vloer is een echte design vloerafwerking met een industriële uitstraling. Betonstuc lijkt op gevlinderd beton, alleen is een vloer met betonstuc veel dunner. En natuurlijk past deze vloer in veel meer stijlen dan alleen een industrieel interieur en dat laten we je graag zien!

beton cire in de eetkamer

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een mengsel op basis van cement en hars. Het bekendste voorbeeld hiervan is beton ciré: een betonstuc dat we met een spaan aanbrengen op de vloer of muur, waardoor een mooi, rustiek effect ontstaat. Ook onze Italiaans betonlook vloer is een vloer op basis van cement en hars. Deze vloer werken we wel anders af, namelijk door hem te vlinderen. Het vlinderen zorgt ervoor dat Italiaans betonlook erg veel lijkt op een gevlinderde betonvloer.

Het verschil tussen betonstuc vloeren en echt woonbeton is onder andere de dikte. Een betonstuc vloer is maar een paar millimeter dik, terwijl een gevlinderde betonvloer altijd minimaal 7 centimeter dik is.

Gietvloeren vallen niet onder betonstuc vloeren. Gietvloeren hebben een andere basis, bijvoorbeeld kunststof of mineralen. We gieten het mengsel over de vloer, waardoor je een glad en strak resultaat krijgt.

Betonstuc vloer: beton ciré

Bij een betonstuc vloer denken de meeste mensen aan beton ciré. Beton ciré is een prachtige toepassing voor zowel de vloer als de muur. Heb jij je oog hierop laten vallen? Dan ben je misschien benieuwd naar de mogelijkheden van een beton ciré vloer of wand.

Beton ciré is heel veelzijdig. Zowel met de kleur als met de structuur kun je alle kanten op. Beton ciré is er namelijk in alle RAL- en NCS-kleuren. En omdat we de vloer helemaal handmatig maken, kunnen we invloed uitoefenen op de structuur. We brengen het met een rustige of drukke spaanslag aan, waardoor je een gladder of robuuster resultaat krijgt.

betonlook vloeren in huis

Betonstuc vloer: Italiaans betonlook

Italiaans betonlook is een vloerafwerking van maar 3 millimeter dik. Het bijzondere van deze vloer is dat we hem, net als een woonbetonvloer, afwerken met de vlindermachine. Dit geeft de vloer een tekening die heel veel weg heeft van het patroon van een gevlinderde betonvloer. Wat betreft de kleuren zijn ook de mogelijkheden van Italiaans betonlook veelzijdig. Met 12 kleuren van neutraal tot meer uitgesproken is er voor elke smaak of voorkeur een geschikte kleur.

De voor- en nadelen van een betonstuc vloer

Je weet nu heel veel over de uitstraling van een betonstuc vloer, maar het is natuurlijk ook fijn als een vloer een beetje praktisch is. En dat zijn betonstuc vloeren zeker! Door het naadloze karakter is het een hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloer. Met regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen houd je deze vloer mooi. Ook raden we aan bijvoorbeeld jaarlijks even een extra goede schoonmaakbeurt te plannen. Je leest er alles over in ons onderhoudsadvies voor betonlook vloeren.

Een betonstuc vloer is dus onderhoudsvriendelijk, maar niet helemaal onderhoudsvrij. Met name het stofzuigen is heel belangrijk. Vuil kan namelijk een schurende werking hebben op de vloer. Het is daarom ook verstandig om gebruik te maken van goede schoon- en droogloopmatten en van beschermvoetjes voor de meubels.

Betonlook vloeren, betonlookvloer

Betonstuc vloer bekijken in de showroom

Is jouw interesse voor een betonstuc vloer gewekt? Je bent van harte welkom om deze karakteristieke vloeren te komen bekijken in onze showroom in Opheusden. Naast betonstuc vloeren zie je er ook gietvloeren en gevlinderde betonvloeren, zodat je alles met elkaar kunt vergelijken. Maak een afspraak via de link en dan zien we je binnenkort!
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.