SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen vloer storten binnen en buiten: de mooiste vloer en het mooiste terras

Een betonnen vloer storten doen we elke keer weer met veel passie. Of het nu binnen of buiten is, een betonvloer is op elke plek prachtig! Vindt u dat ook? Dan is een gevlinderde betonvloer helemaal aan u besteed. We vertellen graag meer over de eindeloze mogelijkheden van gevlinderd beton.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Betonnen vloer storten binnen

Een betonvloer storten in huis doen we nog steeds het meest. Vaak op de benedenverdieping in de woonkamer, keuken, hal en wc, maar ook op de bovenverdieping in de badkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Het fijne van een gevlinderde betonvloer is namelijk dat deze zelfs in het douchegedeelte van de badkamer toepasbaar is. Een betonnen vloer storten binnen kan dus op elke gewenste locatie.

Maar een betonnen vloer heeft nog veel meer voordelen. De vloer is kras- en slijtvast, voor 95% vuil- en vochtafstotend. Ook kunnen we de vloer op kleur maken met kleurpigmenten. En het is een ijzersterke en onderhoudsvriendelijke vloer. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de waanzinnige uitstraling: een stoere vloer vol karakter!

Betonvloer op kleur: inspiratie en informatie

Gevlinderde woonbeton vloer in een verbouwde boerderij

Betonvloer storten met isolatie

Wanneer u warmloopt voor een gevlinderde betonvloer heeft u waarschijnlijk al nagedacht over de uitvoering daarvan. We krijgen regelmatig vragen over hoe het zit met het isoleren van de betonvloer en daarom vertellen we daar graag meer over.

Een geïsoleerde betonvloer is een heel energiezuinige vloer in combinatie met vloerverwarming. Waarom? Beton houdt goed en lang warmte vast. Met een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming bespaart u dus veel op stookkosten. Maar hoe isoleren we een betonvloer?

In sommige situaties is er al een geïsoleerde constructievloer aanwezig. Wanneer dit niet het geval is zijn er nog twee mogelijkheden:

  • U hebt al wel een constructievloer, maar deze is niet geïsoleerd.
  • Er is nog geen constructievloer aanwezig.

Isolatieplaten

In het eerste geval isoleren we de vloer met isolatieplaten (EPS, XPS of PIR). Deze platen komen op de constructievloer. Vervolgens leggen we daar bouwfolie op met afstandhouders. Daarop komen de vloerverwarming en wapeningsnetten. Vervolgens storten we het beton. De betonvloer moet in dit geval minimaal 9 centimeter dik zijn.

Wanneer er nog geen constructievloer is, is het een goede optie om het gevlinderde beton gelijk als constructievloer te gebruiken. Hoe? Met dubbele wapening en een dikte van minimaal 12 centimeter is de vloer een constructievloer en afwerkvloer ineen.

betonnen vloer storten, Design, scandinavisch, woonkamer, betonvloer Willem Designvloeren

Betonvloer storten op zand

Wanneer u een betonnen vloer als constructievloer wilt, storten we de betonvloer op zand. Maar natuurlijk niet voordat we die geïsoleerd hebben. Op het zand komen isolatieplaten, daarop bouwfolie met afstandhouders. Vervolgens maken we de dubbele wapening en de vloerverwarming erin. Dus: afstandhouders, wapeningsnetten, vloerverwarming, afstandhouders, wapeningsnetten. Daarna storten we het beton.

Betonnen vloer storten en vlinderen

Nu u een idee heeft van de opbouw van een betonvloer bent u wellicht ook benieuwd naar de afwerking van de vloer. Een betonvloer krijgt zijn karakteristieke uitstraling natuurlijk door het materiaal, maar vooral ook door het vlinderen. Met een vlindermachine zorgen we ervoor dat de grove kiezels van het beton naar beneden zakken en we wrijven kleine oneffenheden eruit. Dit zorgt voor een gladde, verdichte toplaag met een gewolkt effect.
Betonvloer storten: prijs berekenen

Wanneer de vloer voldoende uitgehard is, kunnen we de betonvloer impregneren. Dit maakt de vloer meer vocht- en vuilafstotend en voorkomt en/- of vermindert daarmee vlekken van vette of zure substanties. Het impregneermiddel is mat en transparant en verandert dus niets aan de prachtige uitstraling van de vloer.

Gevlinderde betonvloer keuken

Betonvloer storten buiten: modern terras en voegvrije oprit

Dat we van betonvloeren houden heeft u ondertussen wel door. Daarom worden we er ook zo gelukkig van dat we steeds vaker ook een betonnen terras of oprit mogen storten. Nee, geen ruwe onafgewerkte vloer, maar een prachtig gevlinderd terras of strakke gevlinderde oprit.

Betonvloer storten in de tuin

Ook bij een betonvloer storten voor buiten is er veel mogelijk. We kunnen een terras of oprit op kleur maken en het is ook mogelijk om een tegelmotief of ander motief in te slijpen. Daarnaast kunnen we bij het stellen van de bekisting bijvoorbeeld perken of inbouwspots vrijhouden, zodat we de betonnen oprit of het betonnen terras daaromheen kunnen storten. Dat geeft een prachtig effect!

Een betonnen terras of oprit is naast mooi ook erg onderhoudsvriendelijk. U heeft nagenoeg geen last van algengroei, u hoeft niet langer onkruid tussen voegen uit te halen en een betonnen terras of oprit kan bijna niet kapotvriezen.

terras beton gevlinderd

Betonnen vloeren bekijken in de showroom

Wilt u graag alles weten over een betonnen vloer storten in uw huis of tuin? Stel uw vraag per mail of telefoon. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom, waar u gevlinderde betonvloeren in allerlei soorten en maten kunt bewonderen. Zien we u snel?
Contact

Ons meest recente werk