SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer buiten storten

Het storten van een betonvloer buiten bestaat uit meerdere stappen. Wij leggen u graag uit wat er allemaal komt kijken bij het storten van een betonvloer buiten, zodat u straks van de hoed en de rand weet. Of neem contact met ons op voor meer informatie. Of maak vandaag nog een afspraak!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERD BETONNEN TERRAS?

Wilt u weten wat een gevlinderd betonnen terras kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomterras vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Voorbereiding voor het storten van een betonvloer buiten

We beginnen met een inmeetafspraak voordat we de werkzaamheden uitvoeren. Tijdens deze afspraak bespreken wij de laatste technische details en meten we de oppervlakte en de hoogte exact in. Aan de hand van de inmeetafspraak weten we het uiteindelijke kostenplaatje en hoeveel kuub beton we nodig hebben.

Ook kijken we naar het weer, de temperatuur en de projectplaats. Als de temperatuur onder de 15 graden is of er wordt regen verwacht, dan kan het terras niet gerealiseerd worden. We nemen dan op tijd contact op om een nieuwe datum af te stemmen.

terras van beton

 

Wapening leggen

Voordat we de betonvloer buiten storten, leggen we de wapening. Deze wapening bestaat uit betonijzer en maakt de nog te storten betonvloer extra sterk. De wapening binden we vast, zodat er één geheel ontstaat.

Ook plaatsen wij een foamband langs de randen. Deze band zorgt ervoor dat de betonvloer nog kan uitzetten en krimpen tijdens het storten. Zo verminderen we de kans op scheurtjes.

Storten

Voordat we buiten beginnen met het aanleggen van de betonvloer zelf, plaatsen we de betonpomp en sluiten we de slangen aan. Deze pomp vervoert het beton van de betonwagen naar de plek waar we de betonvloer storten.

Met een laser bepalen we de juiste hoogte van de betonvloer. Daarna maken we met trillende bewegingen de betonvloer glad. Door de trillende bewegingen vergroten we de dichtheid van de betonmassa. Dit heeft ook als voordeel dat de betonvloer er buiten gelijk netjes bijligt voordat we de betonvloer vlinderen.
Voordat we buiten beginnen met het aanleggen van de betonvloer zelf, plaatsen we de betonpomp en sluiten we de slangen aan. Deze pomp vervoert het beton van de betonwagen naar de plek waar we de betonvloer storten.

Een betonvloer vlinderen

Nadat de betonvloer buiten is gestort, moet de vloer een tijdje uitharden. Daarna gaan we betonvloer vlinderen. Als we de vloer gaan vlinderen, strooien we kleurpigmenten over de betonvloer. Zo krijgt de betonvloer de gewenste kleur.

Hoe beschermt u uw vloer?

Na het storten wil u uw betonvloer buiten natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om voor extra bescherming te zorgen, kunt u de betonvloer impregneren. Onze experts regelen dat voor u, of u kunt dat zelf doen. Uitgebreide informatie over het impregneren van een betonvloer vindt u hier. Ook is het van belang om uw betonvloer goed te onderhouden. Onderhoudstips staan op deze pagina.

betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Wilt u een mooie betonvloer storten voor buiten?

Neem dan gerust contact met ons op! Onze adviseurs helpen u graag bij de keuze voor een betonvloer, voor zowel buiten als binnen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom in Opheusden. Ook kunt u gemakkelijk hier een prijsindicatie aanvragen, om een idee te krijgen van de kosten van een betonvloer.
Contact opnemen Prijsindicatie aanvragen

Ons meest recente werk