SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Betonnen terrasvloer

Zoekt u een mooie én praktische betonvloer voor uw terras? Kies dan voor één van onze betonnen terrasvloeren. Doordat we hoogwaardige materialen, vakkundig personeel en een uitstekende service hebben, garanderen we een slijtvaste betonnen terrasvloer tegen een aantrekkelijke prijs.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde betonnen terrassen realiseren wij vanaf 65 m².

De voordelen van een betonnen terrasvloer

  • Nooit meer last van onkruid
  • Geen verzakkingen
  • Geen looppaden zichtbaar
  • Leverbaar in diverse kleuren
  • Verlichting/ spotjes verwerken in de betonnen terrasvloer
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Veelzijdige toepassing. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een betonnen oprit

Realisatie betonnen terrasvloer

Wilt u een betonnen terrasvloer of betonpaden in uw tuin, dan is een goede voorbereiding belangrijk. De locatie moet bereikbaar zijn voor onze machines en de ondergrond vrij om te bewerken. Wij verzorgen o.a. bekisting, wapening, het optioneel aanleggen van putten en goten en uiteraard het storten en afwerken van de betonvloer. De grondwerken en elektra of loodgieters zijn optioneel en gebeuren niet in eigen beheer.

Dikte van een betonnen terrasvloer

De dikte van de betonnen terrasvloer is afhankelijk van het doel en het gebruik. Een betonnen terras waar u alleen een tuinset of loungeset op plaatst is qua dikte 12 cm, afhankelijk van de ondergrond. Komt op hetzelfde betonterras een veranda of tuinkamer te staan, dan wordt de vloer dikker gelegd. Ook is het mogelijk om een fundering of vorstrand aan te brengen om bijvoorbeeld later uw aanbouw op te zetten.

Afschot van een betonnen terrasvloer

Een betonnen terrasvloer realiseren we altijd onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg. Officieel houden we rekening met 1,5 cm afschot per strekkende meter voor het beste resultaat. Echter wordt er in de praktijk vaak gekozen voor 1 cm afschot per strekkende meter. Hierdoor staat je stoel niet scheef wanneer u op het terras zit. Soms is er de wens voor slechts 0,5 cm afschot per strekkende meter. Dit raden wij echter niet aan omdat het water dan vaak op uw terras blijft staan. U kunt de verschillen komen voelen en bekijken in onze showroom. Wij adviseren u graag over het waterverloop in combinatie met bijvoorbeeld een sleuf, lijngoot of afwateringsputten.

Storten van een betonnen terrasvloer

Wij storten betonnen terrasvloeren altijd met een betonpomp. In veel gevallen is deze voorzien van een grote uitvouwbare mast. Als er minder ruimte beschikbaar is, dan beschikken wij ook over een kleine betonpomp. Deze is ongeveer ter grootte van een aanhanger achter de auto. Het hoogwaardige beton wordt gebracht in mixers en komt in veel gevallen vanaf de dichtstbijzijnde betoncentrale. Deze centrales leveren onze eigen mengsels onder hoge garanties. De hoogte van de betonnen terrasvloer bepalen we tijdens het storten met een laser.

Uitharden van een betonnen terrasvloer

Na het storten begint het eerste uithardingsproces. Bij ideaal weer bewerken we machinaal het beton al kort na het storten. Zodra het betonnen terras beloopbaar is, beginnen we met het verdichten van de vloer door middel van vlindermachines. Dit om de kleine oneffenheden eruit te halen en de grove kiezels naar beneden te drukken. Zo blijft een mooie, fijne en egale laag over. Deze laag vlinderen we net zo lang totdat de toplaag goed verdicht is.

Afwerking betonnen terrasvloer

Wilt u een gladde betonnen terrasvloer? Dan verdichten wij de toplaag tijdens het vlinderen. Ook kunt u kiezen voor een afwerkingsvorm in bezemstructuur, anti-slip of ingeslepen tegelmotief. De meest gekozen afwerking is glad met een lichte antislip laag. Deze betonvloer is buiten makkelijk schoon te houden en bovendien hufter-proof. Wij nemen graag vrijblijvend alle mogelijkheden met u door. Zodra de betonnen terrasvloer de juiste toplaag heeft, kan de vloer behandeld worden met impregneermiddel. Zo zal uw betonnen terrasvloer nog langer mooi blijven. Het grote voordeel om impregneermiddel buiten te gebruiken is dat de kans op groene aanslag sterk wordt verminderd. Daarnaast is er minder kans dat er vuil uw betonnen terrasvloer intrekt.

tuin met beton

Bekijk betonnen terrasvloeren in onze showroom

U bent van harte welkom om de verschillende betonvloeren voor uw terras te komen bekijken in onze showroom. Er zijn namelijk meerdere kleuren en afwerkingen mogelijk. Wij adviseren u hier geheel vrijblijvend in. Daarnaast informeren wij u graag over de diverse onderhoudsmogelijkheden om uw betonnen terrasvloer te beschermen tegen vuil en vloeistoffen. Aan de hand van deze afspraak stellen wij een passende offerte op. Onze betonnen terrasvloeren zijn leverbaar vanaf €60,- per m² excl. btw. Online alvast meer informatie inwinnen over uw offerte? Vul dan ons formulier in. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op.

Ons meest recente werk