SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen terrasvloer

Zoekt u een mooie én praktische betonvloer voor uw terras? Overweeg dan ééns een betonnen terrasvloer. Doordat we werken met hoogwaardige materialen, vakkundig personeel en een uitstekende service hebben, garanderen we een slijt- en krasvaste betonnen terrasvloer voor een passende prijs.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

De voordelen van een betonnen terrasvloer

  • Nooit meer last van onkruid;
  • Geen verzakkingen, met de juiste ondergrond en voorbewerking;
  • Geen looppaden zichtbaar;
  • Leverbaar in diverse kleuren;
  • Verlichting/ spotjes verwerken in de betonnen terrasvloer;
  • Eenvoudig in onderhoud;
  • Veelzijdige toepassing. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een betonnen oprit.

Realisatie betonnen terrasvloer

Wilt u een betonnen terrasvloer of betonpaden in uw tuin, dan is een goede voorbereiding belangrijk. De locatie moet goed bereikbaar zijn voor onze auto’s en machines en de ondergrond vrij om te bewerken. Wij verzorgen onder andere het stellen van de bekisting, het leggen van de wapening, en uiteraard het storten en afwerken van de betonnen terrasvloer. Om de kosten zo laag mogelijk te houden kunt u er ook voor kiezen om de bekisting zelf te stellen met onze handleiding. Grondwerk, het stellen van vloerpotten, lijngoten of vloerspots valt niet onder onze werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren of uitbesteden aan een grondwerker, hovenier, loodgieter en elektricien.

Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Dikte van een betonnen terras

De dikte van de betonnen terrasvloer is afhankelijk van het doel en het gebruik. Een betonnen terras waar u alleen een tuinset of loungeset op plaatst heeft een minimale dikte van 15 centimeter. Deze dikte is ook constructief sterk genoeg om een veranda of tuinhuis op te plaatsen. Wilt u het betonnen terras ook gelijk voor een gedeelte als oprit gebruiken? Houd dan rekening met een minimale dikte van 20 centimeter.

Afschot van een betonnen terrasvloer

Een betonnen terrasvloer realiseren we altijd onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg, is er minder tot geen kans op plasvorming en daardoor ook minder kans op groene aanslag. Houd rekening met een afschot van 1,5 centimeter per strekkende meter. Op deze manier is het afschot voldoende om het water van het terras af te laten lopen.

Storten van een betonnen terrasvloer

Wij storten betonnen terrasvloeren altijd met een betonpomp. In veel gevallen is deze voorzien van een grote uitvouwbare mast. Als er minder ruimte beschikbaar is, dan beschikken wij ook over een kleine betonpomp. Deze is ongeveer ter grootte van een aanhanger achter de auto. Het hoogwaardige beton wordt gebracht in mixers en komt in veel gevallen vanaf de dichtstbijzijnde betoncentrale. Deze centrales leveren onze eigen mengsels onder hoge garanties. De hoogte van de betonnen terrasvloer bepalen we tijdens het storten met een laser.

Uitharden van een betonnen terrasvloer

Na het storten begint het eerste uithardingsproces. Bij ideaal weer bewerken we uw terras al kort na het storten. Zodra het betonnen terras beloopbaar is, beginnen we met het verdichten van de vloer met behulp van vlindermachines. Dit om de kleine oneffenheden eruit te halen en de grove kiezels naar beneden te drukken. Zo blijft een mooie, fijne en egale laag over. Deze laag vlinderen we net zo lang totdat de toplaag goed verdicht is. Wanneer u kiest voor een toevoeging van kleurpigmenten, dan verwerken we deze ook tijdens het vlinderen in de bovenste laag van het beton.

Afwerking betonnen terrasvloer

Wilt u een gladde betonnen terrasvloer? Dan verdichten wij de toplaag tijdens het vlinderen. Ook kunt u kiezen voor een afwerkingsvorm in bezemstructuur, anti- slip of een ingeslepen tegelmotief. De meest gekozen afwerking is glad met een lichte antislip laag. Deze betonvloer is buiten makkelijk schoon te houden en bovendien hufter-proof. Wij nemen graag vrijblijvend alle mogelijkheden met u door. Zodra de betonnen terrasvloer de juiste toplaag heeft, kan de vloer behandeld worden met impregneermiddel. Zo blijft uw betonnen terras nog langer mooi blijven. Het grote voordeel om impregneermiddel buiten te gebruiken is dat de kans op groene aanslag sterk wordt verminderd. Daarnaast is er minder kans dat er vuil uw betonnen terrasvloer intrekt.

U kunt er voor kiezen om het impregneren van uw betonnen terras uit te laten voeren door ons, maar u kunt dit ook, net als bij het stellen van de bekisting, in eigen beheer uitvoeren.

betonnen terrasvloer, tuin met beton

Van harte welkom in onze showroom!

U bent van harte welkom om de verschillende betonvloeren voor uw terras te komen bekijken in onze showroom. Er zijn namelijk meerdere kleuren en afwerkingen mogelijk. Wij adviseren u hier geheel vrijblijvend in. Daarnaast informeren wij u graag over de diverse onderhoudsmogelijkheden om uw betonnen terrasvloer te beschermen tegen vuil en vloeistoffen. Aan de hand van deze afspraak stellen wij een passende offerte op. Onze betonnen terrasvloeren realiseren wij vanaf € 89,95 per m², incl. btw. Deze prijs is vanaf 65 m². Onder de 65 m² werken wij met een minimum ordertarief. Dit minimum ordertarief bedraagt € 5.850,- incl. btw. Wilt u online alvast meer informatie inwinnen over een betonnen terras en de bijbehorende kosten? Vul dan ons formulier in. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op.

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.