SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen terrasvloer

Zoekt u een mooie én praktische vloer voor uw terras? Denk dan ééns aan een betonnen terrasvloer. We werken met hoogwaardige materialen en vakkundig personeel en garanderen daarom een praktisch, slijt- en krasvast terras met een waanzinnig design.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERD BETONNEN TERRAS?

Wilt u weten wat een gevlinderd betonnen terras kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomterras vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

De voordelen van een betonnen terrasvloer

  • Nooit meer last van onkruid;
  • Geen verzakkingen, met de juiste ondergrond en voorbewerking;
  • Geen looppaden zichtbaar;
  • Leverbaar in diverse kleuren;
  • Verlichting/ spotjes verwerken in de betonnen terrasvloer;
  • Makkelijk schoon te maken
  • Veelzijdige toepassing. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een betonnen oprit.

Gevlinderd betonnen terras en gevlinderde betonnen element in Harderwijk. Gecombineerd met een houten details

Werkwijze betonnen terrasvloer

Wilt u een betonnen terrasvloer of betonpaden in uw tuin, dan is een goede voorbereiding belangrijk. De locatie moet goed bereikbaar zijn voor onze auto’s en machines en de ondergrond vrij om te bewerken. Wij verzorgen onder andere het bekisting stellen, wapening leggen en natuurlijk het storten en afwerken van uw betonnen terrasvloer. Om de kosten zo laag mogelijk te houden kunt u er ook voor kiezen om de bekisting zelf te stellen met onze handleiding. Voorbereidend grondwerk, het stellen van vloerpotten, lijngoten of vloerspots valt niet onder onze werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren of uitbesteden aan een grondwerker, hovenier, loodgieter en elektricien.

Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Dikte van een betonnen terras

De dikte voor de betonnen terrasvloer hangt af van het doel en het gebruik. Een betonnen terras waar u alleen een tuinset of loungeset op plaatst is minimaal 15 centimeter dik. Deze dikte is ook constructief sterk genoeg om een veranda of tuinhuis op te plaatsen. Wilt u het betonnen terras ook gelijk voor een gedeelte als oprit gebruiken? Betonnen opritten maken we minimaal 20 centimeter dik. Met deze dikte is uw oprit constructief sterk genoeg en hebben we voldoende ruimte om dubbele wapening te leggen.

Uw betonnen terrasvloer onder afschot

Een betonnen terrasvloer maken we altijd onder afschot. Hierdoor loopt het water goed weg en is er minder tot geen kans op plassen. Hierdoor heeft u ook minder kans op groene aanslag. Houd rekening met een afschot van 1,5 centimeter per strekkende meter. Op deze manier is het afschot voldoende om het water van het terras af te laten lopen.

Storten van een betonnen terrasvloer

Wij storten betonnen terrasvloeren altijd met een betonpomp. In veel gevallen is deze voorzien van een grote uitvouwbare mast. Als er minder ruimte beschikbaar is, dan gebruiken we een kleine betonpomp. Deze betonpomp is ongeveer net zo groot als een aanhanger achter een auto. Het hoogwaardige beton wordt gebracht in mixers en komt in veel gevallen vanaf een betoncentrale bij u in de buurt. Deze centrales leveren onze eigen mengsels onder hoge garanties. De hoogte van de betonnen terrasvloer bepalen we tijdens het storten met een laser.

Uitharden van een betonnen terrasvloer

Na het storten begint het uitharden. Bij ideaal weer kunnen we uw terras al kort na het storten bewerken. Zodra het betonnen terras beloopbaar is, beginnen we met het vlinderen van het terras. Dit om de kleine oneffenheden eruit te halen en de grove kiezels naar beneden te drukken. Zo blijft een mooie, fijne en egale laag over. Deze laag vlinderen we net zo lang totdat de toplaag goed verdicht is. Wanneer u kiest voor een toevoeging van kleurpigmenten, dan verwerken we deze ook tijdens het vlinderen in de bovenste laag van het beton.

gevlinderde betonvloer onder rieten overkapping

Afwerking betonnen terrasvloer

Wilt u een gladde betonnen terrasvloer? Dan verdichten wij de toplaag tijdens het vlinderen. Ook kunt u kiezen voor een afwerkingsvorm in bezemstructuur, anti- slip of een ingeslepen tegelmotief. De meest gekozen afwerking is glad met een lichte antislip laag. Op die manier is de betonvloer buiten makkelijk schoon te maken en te houden. Wij nemen graag alle opties met u door. Zodra de betonnen terrasvloer de juiste toplaag heeft, kan de vloer geïmpregneerd worden. Zo blijft uw betonnen terras nog langer mooi. Het grote voordeel van impregneermiddel buiten gebruiken is dat de kans op groene aanslag erg klein wordt. Daarnaast is er minder kans dat er vuil uw betonnen terrasvloer intrekt.

U kunt er voor kiezen om het impregneren van uw betonnen terras uit te laten voeren door ons, maar u kunt dit ook, net als bij het stellen van de bekisting, zelf doen.

betonnen terrasvloer, tuin met beton

Van harte welkom in onze showroom!

U bent van harte welkom om de verschillende betonvloeren voor uw terras te komen bekijken in onze showroom. Er zijn verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk. Wij adviseren u hier graag in. Daarnaast vertellen we u ook graag meer over het schoonmaken, beschermen en onderhouden van uw terras. Aan de hand van deze afspraak stellen wij een passend voorstel op. Onze betonnen terrasvloeren realiseren wij vanaf 97,95 per vierkante meter. Deze prijs is vanaf 65 m². Onder de 65 m² werken wij met een minimum starttarief. Dit starttarief is 6.395,-. Voordat u onze showroom bezoekt kunt u ook eerst een offerte opvragen. Zien we u snel?
Offerte opvragen Afspraak maken

Ons meest recente werk