SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Italiaanse betonlook vloer

Bent u op zoek naar een stoere vloer met karakter? Zo een met een robuuste uitstraling, kleurnuances en met een natuurlijke look en feel? Maar heeft u niet voldoende hoogte beschikbaar voor een gevlinderde betonvloer van minimaal 7 centimeter? Of passen de eigenschappen van een gevlinderde betonvloer niet bij u? Dan vertellen we u graag meer over de Italiaanse betonlook vloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is een Italiaanse betonlook vloer?

Een absolute basis voor elk interieur. De Italiaanse betonlook vloer heeft een natuurlijke uitstraling, is levendig én heeft een duurzaam karakter. En dat allemaal met een vloer van maar 3 millimeter dik. Dat zorgt ervoor dat we deze vloeren in bijna elk project kunnen realiseren. In nieuwbouwwoningen, maar ook in renovatieprojecten waar de vloerhoogte misschien beperkt is. Deze woonbeton vloer is een combinatie van cement en hars, lijkt sprekend op een gevlinderde betonvloer en heeft een volledig naadloos design.
Showroombezoek plannen Offerte aanvragen

Eetkamer en hal in Oostzaan. Hierin ligt een Italiaanse betonlook vloer. Ook staan er veel houten meubels en een boompje.

Italiaanse betonlook vloer: voordelen

 • Hele dunne vloer: 3 millimeter
 • Uitstekend met vloerverwarming
 • Is erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken door het naadloze design
 • Erg slijtvast: daarom geschikt voor intensief gebruik en zware belasting
 • Kan over bestaande vloeren als renovatie: beton, keramiek, marmer of zandcement

Hoe maken we Italiaanse betonlook vloer?

In één week, 5 werkdagen, realiseren wij uw droomvloer. Uw Italiaanse betonlook vloer.

 • Na opdracht en het inplannen van de werkzaamheden maken we eerst een afspraak op locatie. Tijdens deze afspraak controleren we de ondervloer en meten we het exact aantal vierkante meters in. Ook bespreken we technische details en eventuele vragen;
 • Op dag 1 bewerken we de ondervloer. We starten met het reinigen, vervolgens schuren of stralen we de ondergrond. Daarna vullen we eventuele oneffenheden op met epoxy en tot slot schrappen we de ondervloer met epoxy en ingestrooid zand;
 • De volgende dag, na ongeveer 24 uur, beginnen we met de eerste laag Italiaanse betonlook gevolgd door, na zo’n 90 minuten, de tweede laag. Als de vloer voldoende uitgehard is vlinderen we de vloer. We vlinderen net zo lang tot het gewenste resultaat is bereikt;
 • Na het vlinderen is het belangrijk dat de vloer minimaal 48 uur droogt. In de tussentijd schuren we de vloer op;
 • De laatste laag is de beschermlaag. We schuren de vloer licht op en brengen een primer aan. Na 4 uur lakken we de vloer af met twee transparant, matte laklagen.

Italiaanse betonlook vloer op kleur

Italiaanse betonlook vloeren zijn in maar liefst 12 kleuren verkrijgbaar. Deze kleuren verwerken we in het verse beton. Dat betekent dat de kleur in het hele mengsel terecht komt, mee-gevlinderd wordt en dus ook mee uithardt. Dit zorgt ervoor dat deze betonlook vloer kleurvast is.

Italiaanse betonlook vloeren schoonmaken en onderhouden

Net als al onze andere betonlook vloeren is de Italiaanse betonlook vloer wél makkelijk in onderhoud, maar niet onderhoudsvrij. Dat betekent dat goed en regelmatig schoonmaken nodig is om langer van uw vloer te kunnen genieten.

Daarom raden we aan om uw vloer minimaal twee keer per week te stofzuigen (met parketzuigmond) en minimaal één keer per week te dweilen. Het dweilen van uw vloer kunt u het beste doen met het schoonmaakmiddel: Lecol Clean OH-49. Met het onderhoudsmiddel Lecol Master Polish geeft u de laklaag van uw vloer een tijdelijke bescherming. Dweilen met het onderhoudsmiddel is niet elke week nodig. Hoe vaak dit nodig is hangt af van de gebruiksintensiteit.

Daarnaast geven we u graag nog een paar tips mee voor een lange levensduur van uw vloer:

 • Zorg voor goede schoonloopmatten bij voor- en achterdeur. Zowel binnen als buiten.
 • Gebruik goede beschermvoetjes onder schuivende meubels om krassen en beschadigingen tegen te gaan.

Italiaanse betonlook vloer met vloerverwarming

We kunnen wel stellen dat bijna elk huis tegenwoordig voorzien is of wordt van vloerverwarming. En dat begrijpen wij wel. Want vloerverwarming heeft veel voordelen. Lelijke radiatoren zijn verleden tijd, het is een stabielere verwarming dan radiatoren, het is beter voor uw gezondheid én het zorgt voor een verhoogd wooncomfort.

Gelukkig gaan Italiaanse betonlook vloeren perfect samen in combinatie met vloerverwarming.

Kunnen deze betonlook vloeren scheuren?

Ja, er is een kans op scheuren. Deze betonlook vloer scheurt van zichzelf niet zo snel, maar door werking in de ondervloer is het mogelijk dat er scheuren ontstaan. Natuurlijk proberen we de kans op scheuren zo klein mogelijk te houden maar helemaal voorkomen kunnen we helaas niet. Maar als er scheuren in uw vloer ontstaan zorgen we ervoor dat ze kosteloos weer netjes worden gerepareerd. Zo kan er geen zand of vuil in komen en blijft uw vloer hygiënisch.

Is de Italiaanse betonlook vloer de droomvloer voor u?

Bent u net als wij, weg van Italiaans woonbeton? En wilt u weten wat de opties zijn en wat zo’n vloer kost? Neem contact met ons op, want we vertellen u er graag meer over en helpen u graag.
Contact opnemen

Ons meest recente werk