SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Een gietvloer over tegels bespaart werk

Ligt er op dit moment een tegelvloer in uw woning en bent u op zoek naar een betonlook vloer? Het is mogelijk een gietvloer over tegels te plaatsen. Wat zijn de opties en waar moet u rekening mee houden?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Het kan een heel werk zijn een tegelvloer eruit te halen. Wanneer u nu een tegelvloer hebt of er in uw nieuwe of te verbouwen woning een tegelvloer ligt, kan het u veel werk besparen om de gietvloer over de bestaande vloer te laten plaatsen.

Een gietvloer is een betonlook vloer: de vloer heeft de look van beton, maar heeft een andere samenstelling dan een betonvloer. En een groot verschil is dat een gietvloer een stuk dunner is dan een betonvloer. Dat maakt het mogelijk de gietvloer over tegels te plaatsen.

Vastliggende tegels

Het is daarbij allereerst van belang dat de tegels vastliggen. Wanneer er één losliggende tegel is, is het natuurlijk mogelijk die vast te lijmen, maar is dit bij meerdere tegels het geval dan zal de tegelvloer er toch eerst uit moeten voor de gietvloer geplaatst kan worden.

Houd bij een gietvloer over tegels rekening met de hoogte

Bij het aanbrengen van een gietvloer over tegels is het ook belangrijk dat de uiteindelijke hoogte van de vloer geen problemen geeft met bestaande dorpels en kozijnen.

Denk ook aan deze hoogte wanneer u in een aansluitende ruimte een andere vloer hebt, zoals een houten vloer. Ligt er een dorpel tussen of is het een vlakke overgang? In het laatste geval wordt de vloer ongelijk wanneer er over de tegels een gietvloer geplaatst wordt. Daar zijn oplossingen voor, zoals een overgangsprofiel, maar dit is dus geen naadloze overgang tussen de twee vloeren.

Hoe dik is een gietvloer?

Een gietvloer is maar een paar millimeter dik, variërend van 4 tot 8 millimeter. De vloer wordt in verschillende lagen opgebouwd en wordt dus ook in meerdere dagen gelegd. Juist doordat de gietvloer zo dun is, kan het in veel gevallen een goede optie zijn om deze over de tegels te plaatsen.

gietvloer over tegels, cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Vloerverwarming bij een gietvloer over tegels

Hebt u al vloerverwarming? Dan is het plaatsen van een gietvloer over tegels geen enkel probleem. De vloerverwarming werkt goed in combinatie met de gietvloer. Wanneer u vloerverwarming wilt aanleggen, zullen de tegels er wel uit moeten.

Soorten gietvloeren

We hebben vier soorten gietvloeren die u allemaal over tegels kunt plaatsen. De minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer en de metallic gietvloer.

pu gietvloer keuken, keuken pu gietvloer

Gietvloer in de badkamer

Wilt u de gietvloer laten plaatsen over de tegels in de badkamer? Dat kan, maar daarvoor is enkel de PU gietvloer geschikt. De andere soorten gietvloeren zijn namelijk niet toepasbaar in het douchegedeelte van de badkamer.

De prijs van een gietvloer over tegels

Wanneer de gietvloer over tegels wordt geplaatst is er geen prijsverschil met een gietvloer die op bijvoorbeeld een zandcement dekvloer wordt aangebracht. We werken natuurlijk wel wat anders. De tegels maken we namelijk eerst ruw door ze op te schuren.

De vanaf-prijs per m2 varieert zo tussen de 95,- voor de PU en metallic gietvloer tot zo’n 110,- voor de cementgebonden gietvloer. De minerale gietvloer zit hier tussenin. U kunt vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen voor uw situatie.

Prijsindicatie aanvragen

Stel gerust uw vragen

Wanneer u vragen hebt of bijvoorbeeld twijfelt over de juiste hoogte van de vloer, bel of mail ons dan gerust. We staan u graag te woord!

Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.