SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer PU

Met de afwerkingen van een gietvloer PU verandert uw interieur in een moderne ruimte met een strakke uitstraling. De gietvloer PU is door de vele verschillende kleurkeuzes toepasbaar in veel verschillende woonstijlen. Willem Designvloeren adviseert u graag dé gietvloer PU die aansluit bij uw wensen.

Wat is een gietvloer PU?

Gietvloer PU is een egaal en strak vloertype. PU staat voor poly urethaan, een kunststof wat ervoor zorgt dat de gietvloer, ook wanneer je geen vloerverwarming hebt, lekker warm en zacht aanvoelt. De gietvloer PU neemt de temperatuur in zich op van de desbetreffende ruimte waardoor u geen last meer heeft van koude voeten. Een gietvloer op PU basis is daarom zeker ook een aanrader voor de bovenverdieping, slaapkamers en de badkamer.

Verschillen gietvloer PU

De gietvloer PU is verkrijgbaar in verschillende soorten; de aromatische en de alifatische gietvloer. De aromatische gietvloer is goedkoper maar heeft een minder lange levensduur omdat deze gietvloer zwakker is en sneller verkleurt. De alifatische gietvloer is duurder maar daartegenover gaat dit type langer mee omdat de PU gietvloer UV- bestendig is en daarom niet verkleurt. Wij gaan voor kwaliteit en gebruiken daarom in de woning altijd de alifatische variant voor de gietvloer PU.

Voordelen en tips gietvloer PU

  • De gietvloer kan worden gerealiseerd over een bestaande tegelvloer heen
  • In uni- en duo kleur verkrijgbaar
  • In elke RAL- en NCS- kleur toepasbaar
  • Duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch
  • Een totale dikte met egaline van ca. 8 millimeter
  • Waterdicht en kan dus worden toegepast in de badkamer
  • Een elastisch product waardoor de kans op scheurvorming minimaal is

De gietvloer PU is elastisch en zachter waardoor het ontstaan van krassen niet geheel uit te sluiten is. Ons advies voor een langere levensduur van uw vloer; wees niet te zuinig met viltjes en zorg dat ze goed zitten onder elke stoel, tafel of bank. Ook een goede droog schoonloopmat is erg belangrijk zodat het vuil niet op uw vloer kan komen. Regelmatig stofzuigen en onderhouden van uw gietvloer hoort daar natuurlijk ook bij. U kunt ook bij ons het onderhoudsadvies aanvragen.

Bekijk de gietvloeren in onze showroom

Is deze gietvloer wat voor u? Dan nodigen wij u graag uit om een kijkje te nemen bij ons in de showroom. Naar aanleiding van het gesprek en het bespreken, stellen wij een offerte op maat voor u op. Deze offerte wordt per e-mail aan u verzonden. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de gietvloer PU? Neem vrijblijvend contact met ons op.