SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton ciré

Beton ciré, ook wel microtopping genoemd, is een populaire afwerking in de huidige interieurs. Wanneer u op zoek bent naar een vloer- of wandafwerking is deze term u dan vast ook niet ontgaan. Deze prachtige afwerking komt terug in veel ruimtes zoals de keuken, badkamer en zelfs in de slaapkamer. Bent u geïnteresseerd in deze betonstuc, maar heeft u hier nog vragen over? Op deze pagina vertellen wij u alles over beton ciré.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN BETONLOOK VLOER?

Wilt u weten wat een betonlook vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een uniek product. Het wordt ook wel een betonlook stuc genoemd doordat het lijkt op beton. De term beton ciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent letterlijk: ‘gewreven beton’. Beton ciré is een eeuwenoude techniek, wordt nog steeds aangebracht met de hand en geeft dan ook prachtige, unieke en sfeervolle uitstraling aan uw interieur.

Vroeger was beton ciré een dik product. Door de jaren heen is het ontwikkeld naar een dunne, strakke stuc. Doordat beton ciré zo’n dun materiaal is, is het licht in gewicht. Hierdoor is het voor veel toepassingen te gebruiken. Wij bieden beton ciré dan ook aan als vloer- en wandafwerking.

Beton ciré vloeren

Een beton ciré vloer is een unieke, naadloze en stijlvolle betonlook vloer. Past een gevlinderde betonvloer niet in uw woning? Of passen de eigenschappen van beton niet bij u? Dan is de beton ciré dé perfecte oplossing voor u.

De beton ciré vloer heeft, inclusief epoxy en egaline, een dikte van maximaal 8 millimeter. Hierdoor is deze vloer in vrijwel iedere woning toepasbaar. Een beton ciré vloer is naadloos aan te brengen in iedere ruimte van de woning, met uitzondering van de badkamer.

beton ciré vloer eetkamer

Voordelen van een beton ciré vloer

  • Toepasbaar over een zandcement dekvloer;
  • Slechts een dikte van maximaal 8 millimeter, in combinatie met egaline;
  • In iedere RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar;
  • Verschillende uitstralingen mogelijk, zowel druk als rustig. Dit kunt u zelf bepalen;
  • Perfect in combinatie met vloerverwarming;
  • Geen naden waardoor de vloer mega onderhoudsvriendelijk is;
  • De vloer wordt afgelakt hierdoor is hij 100% vuil- en vloeistofafstotend.

Werkwijze beton ciré vloeren

Een beton ciré vloer bouwen we op in verschillende lagen. We starten met een epoxyprimer. Dit zorgt voor een goede hechting op de ondergrond. Vervolgens komt hierop een laag egaline, om de ondervloer zo egaal mogelijk te maken. Hierop komen twee lagen beton ciré. Tussendoor schuren we de eerste laag op, en ook de tweede laag beton ciré schuren we op. Wanneer dit naar wens is, lakken we de vloer af met twee laklagen.

We brengen iedere laag aan op een nieuwe dag. Zo heeft iedere laag voldoende tijd om te drogen. Na het aanbrengen van de laatste laklaag, moet u de vloer 1 week minimaal belasten. Het hele proces van maken en drogen, duurt dus ca. 2 weken.

Onderhoud vloer

Beton ciré is een prachtige vloerafwerking waar u dan ook zo lang mogelijk van wilt genieten. Door de laklagen is beton ciré een onderhoudsvriendelijk product, maar niet helemaal onderhoudsvrij.

Zand en vuil kan krassen veroorzaken in uw vloer. Het is daarom belangrijk de toevoer hiervan te verminderen. Dit doet u door goede droog- en schoonloopmatten te plaatsen bij uw voor- en achterdeuren. Ook beschermvoetjes onder schuivend meubilair maken de kans op krassen kleiner.

Lees voor het dagelijks, wekelijks en periodiek onderhoud van uw beton ciré vloer: ‘Onderhoud beton ciré’

Ciré betonlook vloer in de huiskamer Woerden

Beton ciré wanden

Zoals we al eerder schreven is beton ciré een licht product en maar enkele millimeters dik. Hierdoor is het een perfect product om aan te brengen op de wanden. Doordat beton ciré vloeistofafstotend is, zien we deze afwerking veelal terug op de wanden in de badkamer of als spatwand in de keuken.

Beton ciré wanden zijn stijlvol en stoer tegelijkertijd. Het is een unieke wandafwerking. Hiermee maakt u deze wanden dé eyecatchers van uw woning! Ook de beton ciré wanden zijn in iedere RAL- en NCS-kleur leverbaar. Hierdoor heeft u altijd uw unieke, persoonlijke wand en past het in ieder interieur.

Werkwijze beton ciré wanden

Het aanbrengen van beton ciré op de wanden gaat net iets anders dan het aanbrengen van beton ciré op de vloer. Allereerst is het belangrijk dat de wand al is afgewerkt met een cementgebonden stuc. Dit wordt door u, of door derden gedaan. Vervolgens beginnen wij met het aanbrengen van een primer. Hier gaan twee lagen beton ciré overheen. We schuren de eerste laag tussendoor op en ook de tweede laag wordt opgeschuurd. (Bij beton ciré wanden in de badkamer komt er vervolgens een epoxycoating overheen. Deze laag maakt de wand waterafstotend en stootvaster). Als laatste stap wordt het geheel afgewerkt met twee laklagen.

Ook bij de beton ciré wanden brengen we op iedere dag een nieuwe laag aan. Houdt dus ook bij dit proces 2 weken realisatie- en droogtijd aan.

Onderhoud wanden

Het onderhoud van beton ciré is eenvoudig. De beton ciré wanden zijn naadloos. Hierdoor is voegen schrobben dus voorgoed verleden tijd. Bij een beton ciré wand in de keuken raden we het aan deze dagelijks af te nemen met een vochtige doek met Lecol Clean. De beton ciré wanden in de badkamer trekt u dagelijks even droog met een trekker. Neem ook de wanden in uw badkamer af en toe af met een vochtige doek en Lecol Clean.

Het is hierbij vooral belangrijk dat u geen schuurspons en agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt!

Welkom in onze showroom

Wilt u deze prachtige vloer- en wandafwerking in het echt zien? Maak dan eens een afspraak in onze showroom! Hier kunt u onze beton ciré vloeren en wanden in het echt zien, en adviseren wij u graag!
Afspraak maken

Ons meest recente werk