SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton ciré

De term ‘beton ciré’ zal u vast niet ontgaan zijn wanneer u op zoek bent naar een betonlook vloer, wand of meubel. Waarschijnlijk heeft u veel vragen over dit product. Wat is beton ciré, wat zijn de mogelijkheden en hoe kan ik het onderhouden? Op deze pagina vertellen we u alles over beton ciré.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN BETONLOOK VLOER?

Wilt u weten wat een betonlook vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan!

Sfeer met beton ciré

Beton ciré is niet meer weg te denken uit de huidige interieurs en toepasbaar in iedere woning. Tegenwoordig zie je het in iedere woonstijl, van industrieel tot landelijk. Doordat beton ciré bestaat uit verschillende structuren kunt u het helemaal persoonlijk maken. Een ding is zeker: beton ciré geeft sfeer aan uw woning.

Wat is beton ciré?

Veel mensen vragen zich af wat beton ciré nu precies is. Beton ciré is een betonlook stuc. De term beton ciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk en betekent letterlijk gewreven beton. Het is een techniek waarmee je beton een mooiere uitstraling geeft. Vroeger was beton ciré een dikker product, maar door de jaren heen is het ontwikkeld tot een strakke stuc. Deze stuc kunnen we vandaag de dag met een dunne laag aanbrengen. Doordat beton ciré zo dun is is het ook erg licht in gewicht en voor vele toepassingen te gebruiken. Hieronder vertellen we u meer over beton ciré vloeren, wanden én meubels.

Beton ciré vloeren

Een beton ciré vloer is dé uitkomst wanneer u op zoek bent naar een betonlook vloer, maar geen ruimte heeft voor een gevlinderde woonbeton vloer. Als er bijvoorbeeld een zandcementdekvloer of bestaande ondervloer aanwezig is dan kan dit het geval zijn. Beton ciré is dan toepasbaar omdat dit slechts een laagdikte heeft van 4 tot 8 mm. Hierdoor is het vrijwel in elke bestaande woning toepasbaar. Een beton ciré vloer kunt u aanbrengen in iedere ruimte van uw woning, behalve in de badkamer. Beton ciré is ideaal wanneer u uw vloer een metamorfose wilt geven. Het product kan namelijk, met de juiste voorbewerking, over een bestaande tegelvloer worden aangebracht. Hierdoor creëert u eenvoudig een andere look en heeft u niet te maken met veel stof en puin. Over houten vloeren kan beton ciré niet worden aangebracht, omdat hout blijft werken.

beton ciré vloer, betonlook, betonlook vloer

Voordelen

 • Toepasbaar over een bestaande tegelvloer of zandcement dekvloer
 • Slechts een dikte van circa 8 mm, in combinatie met egaline
 • In iedere RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar
 • Verschillende uitstralingen mogelijk, zowel druk als rustig
 • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
 • Geen naden waardoor de vloer onderhoudsvriendelijk en 100% vuil- en vloeistofafstotend is

Werkwijze beton ciré vloeren

Een goede ondervloer voor beton ciré is van groot belang. We starten dan ook met een egalinelaag van 4 mm om zeker te weten dat de basis goed is. Voordat we de beton ciré vloer aanbrengen bewerken we eventuele scheuren. Na deze voorbewerking brengen we de beton ciré aan. We brengen twee lagen van het product aan. Vervolgens brengen we een coatinglaag aan en we sluiten af met twee laklagen. Wanneer u uw beton ciré vloer extra wilt beschermen kun u nog een waslaag over de laklagen aanbrengen. Voor het totale pakket aan werkzaamheden dient u rekening te houden met een week aan werkzaamheden en een week aan droogtijden.

Onderhoud vloeren

Beton ciré is een prachtig product waar u dan ook zo lang mogelijk van wilt blijven genieten. Afhankelijk van de intensiteit vergt dit mooie product wel enig onderhoud. Vuil kan krassen in de beton ciré vloer veroorzaken. Het is daarom van belang om dagelijks genoeg te stofwissen en stofzuigen. Hierdoor wordt 80% van het vuil namelijk verwijderd. Gebruik bij het stofzuigen wel een zuigmond voor parket en vervang regelmatig de stofzak. Daarnaast is het verstandig om een goede mat bij deuren te leggen, zo vermindert u het binnenkomend vuil. Wanneer u de beton ciré vloer schoonmaakt, controleer de vloer dan ook meteen op vlekken. Deze vlekken kunt u vervolgens verwijderen met een klam vochtige microvezeldoeken.

Naast dagelijks stofwissen en stofzuigen mag u de beton ciré vloer minimaal één keer per week vochtig reinigen. Gebruik hiervoor een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer voor het vuile dweilwater en één voor het schone dweilwater. Wij adviseren hierbij onze PH-neutrale reiniger. Wij raden aan om geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken zoals bleek of ontkalker. Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor het beton ciré.

Naast het dagelijks en wekelijks onderhoud dient uw beton ciré vloer ook periodiek onderhouden te worden. We raden u aan om ieder jaar uw beton ciré vloer te reinigen met Lecol Clean OH 49. Om slijtage op te vullen kunt u daarnaast gebruik maken van Lecol Master Polish V6. Na ongeveer 7 jaar, afhankelijk van het gebruik, dient de beton ciré vloer opnieuw gelakt te worden. Om slijtage te voorkomen is het belangrijk dat dit tijdig gebeurt.

Beton ciré wanden

Zoals eerder beschreven heeft beton ciré slechts een dikte van 4 tot 8 millimeter. Hierdoor is het een perfect product om op wanden aan te brengen. Doordat beton ciré waterdicht is ziet u het veelal terug op de wanden in de badkamer of als spatwand in de keuken. Beton ciré wanden zijn stijlvol en stoer tegelijk. Het is een unieke wandafwerking waardoor deze wanden dé eyecathers van uw woning worden! Door de tijdloze uitstraling passen beton ciré wanden in ieder interieur. De wanden zijn in ieder RAL- en NCS- kleur leverbaar waardoor u altijd een persoonlijke wand creëert.

badkamer met betonlook muur, betonlook muren

Werkwijze beton ciré wanden

Het aanbrengen van beton ciré op de wanden gaat nét wat anders dan het aanbrengen van beton ciré op de vloeren. Allereerst brengen we een primer aan waarop twee lagen beton ciré volgen. Vervolgens brengen we een epoxy laag aan. Over deze epoxy laag brengen we twee laklagen aan. De werkzaamheden duren wel even lang als bij vloeren, namelijk een week. Ook de droogtijd van beton ciré op de wanden is een week.

Onderhoud wanden

Het grote voordeel van beton ciré is dat u het als alternatief voor tegels kunt gebruiken. Hierdoor zijn voegen verleden tijd wat natuurlijk heel wat poetswerk bespaart. Onder andere hierdoor zijn beton ciré wanden makkelijk in het onderhoud. Een beton ciré wand in de keuken kunt u dagelijks afnemen met een vochtige doek. De beton ciré wanden in de badkamer trekt u dagelijks droog met een trekker. Daarnaast kunt u deze wanden af en toe afnemen met een vochtige doek. Let op dat u hier geen schuurspons bij gebruikt. Wanneer u schoonmaakmiddelen wilt gebruiken adviseren wij u Lecol Clean. Het is vooral belangrijk dat u, net als bij beton ciré vloeren, geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt.

Beton ciré meubels

Beton ciré kunt u op verschillende materialen toepassen waardoor een metamorfose snel gerealiseerd is. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van uw aanrechtblad in de keuken of van uw wastafelblad in de badkamer. Een beton ciré aanrechtblad is vaak zelfs goedkoper dan een betonnen aanrechtblad. Daarnaast sluit een beton ciré wastafelblad in de badkamer naadloos aan op de wanden, waardoor u één geheel creëert. Met beton ciré worden uw meubels echte eyecatchers in uw woning. Deze betonlook leent zich perfect voor meubels en is in iedere RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar. Doordat u ook de structuur kunt bepalen creëert u een persoonlijk meubel. Veelal wordt gekozen voor een neutrale tint zoals taupe-, zand- of grijstinten. Liever een andere of meer uitgesproken kleur? Dat is natuurlijk mogelijk. Meer informatie over de kleuren van beton ciré? Neem dan contact met ons op.

Onderhoud meubels

Het grote voordeel van een beton ciré meubel is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Zeker een aanrechtblad of wastafelblad wilt u graag schoonhouden. Doordat we coating en laklagen aanbrengen is uw meubel vuil- en vloeistofafstotend. Net zoals bij de beton ciré vloeren en wanden raden we het af om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken en vanzelfsprekend ook geen schuurspons. Wel kunt u gebruik maken van Lecol Clean bij het schoonmaken van uw meubels.

Op deze pagina zijn heel wat aspecten van beton ciré naar voren gekomen. Om overzicht te bewaren zetten we de voordelen van beton ciré nog een keer voor u op een rij:

 • Toepasbaar op vloeren, wanden én meubels
 • Beton ciré is een eyecatcher in uw woning
 • Zeer dunne betonlook stuc met een dikte van slechts 4 mm
 • Voor alle toepassingen in iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar
 • Structuur kunt u zelf bepalen, zowel druk als rustig
 • Een beton ciré vloer is geschikt voor vloerverwarming
 • Gemakkelijk in het onderhoud, onder andere doordat er geen naden zichtbaar zijn
 • Vuil- en vloeistofafstotend

Welkom in onze showroom

We begrijpen dat u online veel leest over deze betonlook. Naast de informatie die u op onze website vindt adviseren we u graag in onze showroom in Opheusden. Hier ziet u beton ciré in verschillende kleuren en structuren. Eén van onze specialisten adviseert u graag. Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak.

Wilt u voorafgaand aan uw afspraak meer informatie of een prijsindicatie? Vul dan de rekentool in!
Afspraak maken Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.