SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

betonlook vloer woonkamer

Beton cire kopen: voor welke kleur kies jij?

Een beton ciré vloer of wand kan veel verschillende uitstralingen hebben. Je kunt beton ciré namelijk kopen in elke RAL- en NCS- kleur én je kunt kiezen voor een gladde afwerking of een vloer of wand met meer structuur. Waar ga jij voor?

Beton ciré is een materiaal dat we op een ambachtelijke manier aanbrengen. Met een spaan verdelen we het betonstuc in twee lagen over je vloer of wand. Bij het aanbrengen van de eerste laag kun je meteen de gewenste structuur aangeven.

Structuur van beton cire

Beton ciré kan dus glad zijn, maar je kunt ook kiezen voor meer structuur. Wil je graag een gladde afwerking van beton ciré? Dan gebruiken we een andere smeertechniek en schuren we de beton ciré lagen, tussen de lagen door, goed op. Ga je voor structuur? Door het grover aanzetten van het betonstuc ontstaat er juist meer structuur.

Beton cire kopen voor in de badkamer

De badkamer is misschien wel de ruimte waar het vaakst gekozen wordt voor beton ciré. Wij begrijpen wel waarom. Beton ciré heeft een heel rustieke uitstraling die zorgt voor een sfeer waarin je gelijk een verfrissende douche of ontspannend bad wilt nemen. Maar dat is niet het enige. Een beton ciré vloer of wand is naadloos en daarom super hygiënisch. Houd er wel rekening mee dat we beton ciré niet op de vloer in het douchegedeelte van de badkamer leggen. Wel op de douchewanden.

beton ciré badkamer wanden Willem Designvloeren

Niet in het douchegedeelte

Waarom geen beton ciré in het douchegedeelte? Ook al geven we beton ciré een waterafstotende laag, het kan altijd gebeuren dat je een keer wat hards laat vallen op de vloer. Misschien is de beschadiging wel haast onzichtbaar, toch kunnen we dan de waterdichte afwerking niet meer garanderen.

Ben je op zoek naar een vloer die je in de gehele badkamer kunt doorleggen en dus ook in het douchegedeelte? Overweeg dan eens een PU gietvloer of een gevlinderde betonvloer.

Beton cire kopen en onderhouden

Wanneer je beton ciré koopt is het fijn om te weten hoe je je vloer of wand onderhoudt, zodat hij mooi blijft. Dit zijn de do’s en dont’s:

Do’s

  • Minimaal twee keer per week stofzuigen (met parketborstel);
  • Eén keer per week dweilen met pH-neutrale reiniger;
  • Je beton ciré vloer regelmatig controleren op vlekken en deze verwijderen met een vochtige microvezeldoek;
  • Gebruik maken van schoon- en droogloopmatten bij de deur;
  • Beschermvoetjes gebruiken onder je meubels.

Don’ts

  • Vieze dweil of vies water gebruiken (tip: gebruik een vlakmopsysteem met twee emmers);
  • Olie-geïmpregneerde stofwisdoeken gebruiken: deze tasten je vloer aan;
  • Bleekmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken.

We adviseren ook om de beton ciré vloer één keer per jaar grondig te reinigen. Je kunt hiervoor Lecol Clean OH 49 gebruiken. Slijtage vul je aan met Lecol Master Polish V6.

beton cire kopen, beton ciré aanbrengen, zwarte keuken, keuken zwart, zwarte keuken met betonlook, betonlook keuken, keukeninspiratie

Beton cire wanden

Een beton ciré wand kun je schoonhouden met een vochtige doek en een pH- neutraal schoonmaakmiddel. Ook kun je ze in de badkamer gewoon droogtrekken met een trekker. Gebruik nooit een schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen.

Beton cire kopen – wat ben je kwijt? En beter gezegd: wat ben je rijker?

Wat ben je kwijt wanneer je beton ciré koopt bij ons? Voor materiaal en het aanbrengen kun je voor een vloer rekening houden met prijzen vanaf €99,85 per m² incl. btw. Epoxyprimer en egaline zijn hierbij inbegrepen. Beton ciré wanden koop je vanaf €84,95 per m2. Deze prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal vierkante meters. Benieuwd wat beton ciré ongeveer voor jou gaat kosten? Bereken het met onze rekentool en je krijgt meteen een prijsindicatie in je mailbox. Maar naast dat je geld kwijt bent, ben je natuurlijk wel een prachtige beton ciré vloer of wand rijker!
Rekentool gebruiken

Beton cire kopen? Bezoek onze showroom!

Wil je beton ciré kopen? Kom onze beton ciré wanden en vloeren bekijken in de showroom! Een afspraak maak je telefonisch of per mail.
Afspraak maken

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.