SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

betonlook gietvloer, gietvloer betonlook, herfst betonlook

3 tips om jouw betonlook gietvloer te beschermen tegen de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan. De zomer is alweer voorbij. Je merkt het aan alles. Het wordt weer sneller donker ’s avonds. Het blijft ook langer donker in de ochtend. De bladeren aan de bomen verkleuren langzaam. En de temperatuur daalt. Het perfecte moment om je meer te vertellen over het schoonmaken en onderhouden van jouw betonlook gietvloer. Want hoe hou je deze vloer schoon met weer en wind? We begrijpen dat je je dit afvraagt. Daarom leggen we je in dit blog uit hoe je je betonlook gietvloer netjes houdt zodat jij er nog lang van kunt genieten.

Wat is een betonlook gietvloer?

Een betonlook gietvloer is een vloer op basis van cement of PU. Deze vloeren zijn erg elastisch en de kans op scheurvorming is klein. Doordat deze vloeren zo elastisch zijn, zijn het ook wat zachtere producten. Heerlijk om met je blote voeten overheen te lopen. Maar doordat ze zachter zijn, zijn ze ook wat gevoeliger dan bijvoorbeeld gevlinderd beton.

Tip 1: Plaats een goede schoon- en droogloopmat bij iedere deur zowel binnen als buiten

Met dit weer ligt er overal vuil en blad. En wat dacht je van nat zand. Dat blijft gemakkelijk aan je schoenen plakken en dat loop je zo naar binnen. Zand aan je schoenen kun je vergelijken met schuurpapier. Er ontstaan snel kleine krasjes of deukjes in jouw betonlook gietvloer. En dat is het laatste wat je wilt. Door het gebruik van goede schoonloopmatten houd je zoveel mogelijk vuil buiten de deur of beperk je het tot de schoonloopmat.

Tip 2: Stofzuig regelmatig

In een huis waarin geleefd wordt, voorkom je niet dat er vuil op de grond terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan dat ene takje wat toch naar binnen is gelopen door de hond die je net in het bos hebt uitgelaten. Of dat er geknoeid wordt tijdens het koken. Uiteraard vormt dit geen probleem als je regelmatig je vloer stofzuigt. Zo voorkom je dat er kleine krasjes of beschadigingen ontstaan in je betonlook gietvloer.

Tip 3: Plaats viltjes onder schuivende delen en meubilair

We adviseren je om viltjes te plaatsen onder schuivende delen. Hiermee bedoelen we stoelen en tafels. Als je veel schuift met je stoel over de vloer dan kan de vloer op termijn beschadigen. Deze beschadigingen blijf je altijd zien. Door goede viltjes onder de schuivende delen te plaatsen en deze ook regelmatig te vervangen voorkom je beschadigingen. Wij adviseren viltjes van Scratch no More.

betonlook gietvloer, gietvloerprijs, gietvloer, gietvloeren

Hoe combineer je een betonlook gietvloer in je herfstinterieur?

Een betonlook gietvloer is een egale en naadloze vloer. Hierdoor geeft het een rustige en serene uitstraling. Hierdoor is deze vloer een zeer geschikte basis voor iedere interieurstijl. Je kunt je betonlook gietvloer daarom heel goed combineren met herfstkleuren. Leg bijvoorbeeld kussens op je bank in warme tinten zoals okergeel, roestbruin of donkergroen. Dit zijn prachtige herfstkleuren die je interieur net dat beetje extra geven.

Meer informatie

Wil je meer weten over een betonlook gietvloer? Klik hier om erachter te komen hoe wij een betonlook gietvloer realiseren in je woning.

Een PU gietvloer is één van de vloeren die wij realiseren. Op deze pagina lees je wat dit product precies is en wat de voordelen zijn.

Bezoek onze showroom

In onze showroom te Opheusden hebben we meerdere betonlook gietvloeren op groter oppervlakte liggen. Zo kun je de verschillen goed bekijken om een uiteindelijke keuze te maken. Onze adviseurs staan graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies.

Maak hier een afspraak