SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

badkamer met betonvloer

Woonbeton in de badkamer: hier moet je op letten

Woonbeton in de badkamer zorgt voor een moderne en rustieke sfeer. Een van de grootste voordelen van een betonvloer in de badkamer is dat deze vloer naadloos is! Zo is het schrobben van voegen voorgoed verleden tijd! Wanneer u kiest voor woonbeton in de badkamer dien je wel rekening te houden met wat aandachtspunten. We vertellen je er graag meer over!

De dikte van woonbeton in de badkamer

De dikte van de woonbeton vloer is altijd minimaal 7 centimeter. In de douche heeft een woonbeton vloer van 9 centimeter onze voorkeur. Deze dikte is nodig om de wapening en de vloerverwarming erin kwijt te kunnen, maar ook om de woonbeton vloer in het douchegedeelte onder afschot te maken.

Het afschot voor een betonvloer in het douchegedeelte

Voor een goede afwatering in het douchegedeelte is afschot een onmisbaar onderdeel. Het afschot dat wij toepassen in het douchegedeelte is ongeveer 1,5 centimeter per strekkende meter. De woonbeton vloer in de badkamer zelf blijft natuurlijk vlak. Om dit toe te kunnen passen is een afscheiding tussen de badkamer en het douchegedeelte van belang. Deze afscheiding is toe te passen door een wand, profiel of hoeklijn.

Douchedrain in combinatie met woonbeton

Wanneer je ervoor kiest om woonbeton in de badkamer te laten storten betekent dit natuurlijk ook dan de douchedrain in de betonvloer komt. Daarom zijn er rondom de douchedrain ook een aantal aandachtspunten:

  • Douchedrain zonder plastic flap of kimband;
  • De flens moet minimaal 2 centimeter onder de bovenkant van de drain bevestigd zijn;
  • Douchedrain met een onder-uitloop;
  • De douchedrain moet minimaal 10 centimeter van de wand af zitten.

Aansluiting tussen de betonvloer en de wand

Een belangrijk punt in de badkamer is natuurlijk de waterdichtheid tussen de vloer en de wand om te zorgen voor een waterdichte aansluiting is het belangrijk om eerst de betonvloer te laten storten, en vervolgens de wandbekleding aan te laten brengen. Bij het maken van de woonbeton vloer in de badkamer stellen we foamband langs de wanden zodat de betonvloer nog kan uitzetten/krimpen. Vervolgens kan je te werk gaan voor een waterdichte aansluiting:

  1. Snijd de foamband verdiept weg;
  2. Breng 2 centimeter onder de vloeroppervlakte de eerste kitnaad Gebruik bijvoorbeeld een shellkit, deze kit zet uit op het moment dat er toch vocht bij komt;
  3. Plaats de wandbekleding op de muur;
  4. Breng de tweede kitnaad aan, aan de oppervlakte tussen de betonvloer en de wand.

Het kitten doe je nadat wij de betonvloer hebben geïmpregneerd!

Het impregneren van woonbeton in de badkamer

Een betonvloer in de badkamer moet altijd geïmpregneerd worden. Een woonbeton vloer is nadat deze gevlinderd is voor ongeveer 80% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneren verhoog je deze dichtheid naar circa 95%.

Het is van belang om deze impregneerlaag te blijven onderhouden. Dit doe je door de betonvloer eerst goed schoon te maken met betonvloer reiniger, en vervolgens te dweilen met impregneermiddel gemengd met water!

Wanneer je jouw betonvloer door ons laat impregneren geven wij hier garantie op en kun je het impregneermiddel tijdens dit garantietermijn kosteloos bij ons afnemen!

Ik wil woonbeton in de badkamer!

Wil jij ook betonvloer in de badkamer? Maak dan snel een afspraak in onze showroom! Tijdens dit adviserende gesprek vertellen wij je graag alles over het woonbeton in de badkamer. Ook kun je hier onze betonvloeren zien, voelen en vergelijken! Zien wij je snel?
Afspraak maken!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.