SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Wat kost een gietvloer?

Bij de oriëntatie naar een nieuwe vloer is het kostenplaatje één van de factoren die mee speelt in het maken van de vloerkeuze. Zo ook bij een gietvloer natuurlijk. Maar wat kost een gietvloer? In deze blog leggen we je graag uit wat een gietvloer is, wat de voordelen zijn en welke factoren invloed hebben op de kosten van een gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een strakke, naadloze en tijdloze vloerafwerking. Een gietvloer is een dunne laagafwerking die we aanbrengen op een zandcement dekvloer of anhydriet vloer. Ook kan een gietvloer op een tegelvloer aangebracht worden, maar dan moeten de tegels goed vastliggen. Een gietvloer valt onder de overkoepelende term: betonlook vloeren.

Soorten gietvloeren

Wij onderscheiden in de gietvloeren vier varianten. De minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU gietvloer. De verschillen hierin zijn onder andere het materiaal en de uitstraling maar ook de kosten spelen hierin een belangrijke rol.

Voordelen van een gietvloer

  • Kleurecht en UV- bestendig;
  • Naadloos en vloeistofdicht;
  • Ideaal in combinatie met vloerverwarming;
  • Eenvoudig in onderhoud.

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

De kosten van een cementgebonden gietvloer zijn afhankelijk van het aantal m² en de ondergrond. Wij gaan er in eerste instantie vanuit dat er een epoxy en een egaline toegepast moet worden. Stel dat we deze werkzaamheden niet hoeven uit te voeren dan wordt dit uiteraard ook niet aan je doorberekend. Wij berekenen de prijzen altijd op deze manier omdat wij zelf liever aan het einde minder hoeven te betalen dan dat er bij het inmeten of achteraf kosten bij komen.

Prijs cementgebonden gietvloer gebaseerd op 100 m²

Epoxyprimer: € 12,45 per m², incl. btw
Egaliseren ondervloer: € 20,95 per m², incl. btw
Cementgebonden gietvloer: € 89,95 per m², incl. btw

Totaalbedrag per m², incl. btw: € 123,35

betonnen gietvloer

Wat kost een PU gietvloer?

Ook bij een PU gietvloer is de prijs afhankelijk van het aantal m² en de ondergrond. Bij een PU gietvloer rekenen we in eerste instantie altijd met een egalinelaag. Stel dat dit niet nodig is, dan werken we met een epoxylaag met zand. De kosten van een epoxylaag zijn minder hoog dan die van een egalinelaag. Uiteraard verrekenen we dit dan.

Prijsvoorbeeld PU gietvloer gebaseerd op 100 m²

Egaliseren ondervloer: € 20,95 per m², incl. btw
PU gietvloer: € 107,00 per m², incl. btw
Totaalbedrag per m², incl. btw: € 127,95
beton gietvloer, woonkamer pu gietvloer, pu gietvloer in huis

Wat kost een gietvloer: bijkomende kosten

Voornamelijk bij een PU gietvloer zijn er een aantal factoren waardoor we bijkomende kosten berekenen. Dit zijn extra opties waar je voor kunt kiezen:

  • Afkitten van de vloer waar nodig
  • Het mee-gieten van een kruipluik
  • Aanbrengen van een antislipkorrel
  • Afschot maken bij in bijvoorbeeld de badkamer
  • Het mee-gieten van een douchedrain

Het onderhouden van een gietvloer

Omdat we een gietvloer afwerken met laklagen is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Vooral stofwissen of stofzuigen is van groot belang. Losliggend vuil kan namelijk beschadigingen veroorzaken.

Daarnaast adviseren wij om een goede schoon- en droogloopmat te leggen bij je voordeur en achterdeur. Op deze manier houd je zoveel mogelijk vuil buiten de deur.

Ook goede beschermvoetjes onder het schuivend meubilair dragen bij aan een lange levensduur van je gietvloer. Wij adviseren hierin de beschermvoetjes  van Scratch no More.

Wat kost een gietvloer voor jou?

Wil jij graag weten wat een gietvloer voor jou gaat kosten? Vul ons offerteformulier in en ontvang een prijsindicatie of neem contact met ons op.
Ik wil graag een prijsindicatie ontvangen Ik wil graag contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.