SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer prijs berekenen

Wat kost een gietvloer per m²?

Ben jij aan het verbouwen, bouw je zelf een nieuw huis of laat je een nieuw huis bouwen? En ben jij enthousiast over een gietvloer in huis? Dan komt vast de volgende vraag bij je op: ‘wat kost een gietvloer per m²’? In deze blog vertellen we je met welke kosten je rekening moeten houden.

Soorten gietvloeren

Voordat we prijsvoorbeelden geven is het goed om te weten dat er verschillende gietvloeren zijn. Wij hebben de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de metallic gietvloer en de PU gietvloer in ons assortiment. Vier verschillende type gietvloeren met vier verschillende uitstralingen, vier verschillende eigenschappen en vier verschillende prijskaartjes.

Wat kost een minerale gietvloer per m²?

Een minerale gietvloer is een gietvloer met een betonlook uitstraling die in iedere RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar is, met uitzondering van de parelmoer- en metallic kleuren. De cementgebonden gietvloer kan in iedere ruimte van jouw woning, met uitzondering van de badkamer.

In het prijsvoorbeeld van de minerale gietvloer nemen we ook de epoxyprimer en de egaline aan. Deze twee onderdelen zijn bijna altijd noodzakelijk om de ondergrond op de juiste manier voor te bereiden. Wanneer deze voorbereidingen niet nodig zijn, dan komen deze kosten uiteraard te vervallen.

Prijsvoorbeeld minerale gietvloer, 100 m²:

Epoxy primer: € 12,45 per m², incl. btw
Egaline: € 20,95 per m², incl. btw
Minerale gietvloer, 100 m²: 79,95 per m², incl. btw

Totaal per m², incl. btw: € 113,35

minerale gietvloer, gietvloer mineraal, betonlook vloer

Wat kost een cementgebonden gietvloer per m²?

De cementgebonden gietvloer lijkt in eerste instantie op de minerale gietvloer, maar bestaat uit andere bestandsdelen en ook de eigenschappen zijn afwijkend. Het basis ingrediënt van de cementgebonden gietvloer is cement, maar dat spreekt wel voor zich toch?

De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in zes unieke kleuren: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin.

Prijsvoorbeeld cementgebonden gietvloer, 100 m²

Epoxy primer: € 12,45 per m², incl. btw
Egaline: € 20,95 per m², incl. btw
Cementgebonden gietvloer, 100 m²: 89,95 per m², incl. btw

Totaal per m², incl. btw: € 123,35

cementgebonden gietvloer, betonnen gietvloer gietvloer over tegels

Wat kost een metallic gietvloer per m²?

Wil jij dat jouw gietvloer een échte eyecatcher wordt en zijn ‘standaard’ grijs- en zandtinten niets voor jou? Dan is de metallic gietvloer waarschijnlijk helemaal voor jou weggelegd. De metallic gietvloer heeft een marmer look en is in acht verschillende kleuren te verkrijgen. Twee grijstinten, twee zandbruine tinten, twee groene tinten en twee terracotta kleuren.

Bij de metallic gietvloer is geen extra voorbewerking zoals een epoxyprimer of egaline nodig. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in de laagopbouw én de prijs opgenomen.

Prijsvoorbeeld metallic gietvloer, 100 m²

Metallic gietvloer, 100 m²: € 129,95 per m², incl. btw

Totaal per m², incl. btw: € 129,95

wat kost een gietvloer per m²?

Wat kost een PU gietvloer per m²?

De PU gietvloer is de meest strakke gietvloer van de vier soorten gietvloeren die wij aanbieden. Een PU gietvloer is verkrijgbaar in één kleur voor een strakke egale look, maar ook in twee kleuren, de zogenoemde betonlook of duo-variant. Het voordeel van de PU gietvloer is dat je deze kunt doorleggen in iedere ruimte in huis, zelfs in de badkamer.

De PU gietvloer is op basis van kunststof en voelt ook zonder vloerverwarming, voor eventueel de bovenverdieping, altijd comfortabel aan. Natuurlijk blijft het wel een feit dat een gietvloer in combinatie met vloerverwarming het comfort nog wel extra verhoogt.

Prijsvoorbeeld PU gietvloer, 100 m²

PU gietvloer incl. egaline, 100 m²: € 96,00 per m², incl. btw

Totaal per m², incl. btw: € 96,-

gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Prijzen reinigings- en onderhoudsmiddelen gietvloeren

Nadat een gietvloer is aangebracht wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk en optimaal van genieten. Daarom is goed en regelmatig onderhoud aan jouw gietvloer essentieel. Om jouw gietvloer in optimale conditie te houden gebruik je niet zomaar een allesreiniger, maar een PH neutraal schoonmaakmiddel zoals de Lecol Clean OH-49 of een harde vloerenreiniger. Meer over het onderhouden van gietvloeren lees je hier.

Lees ook: in 4 stappen jouw gietvloer reinigen

Prijsopbouw in staffelprijzen

Bij alle gietvloeren maken wij gebruik van zogenoemde staffelprijzen. Dit betekent heel simpel, hoe meer m² je afneemt des te aantrekkelijker de prijs per m².

Ook maken wij gebruik van een minimum ordertarief. Dit minimum ordertarief is gebaseerd op 25 m².

Deze staffelprijzen staan in ons prijzenboek, dat op aanvraag te verkrijgen is. Wil jij graag ons prijzenboek ontvangen? Vul dan het offerteformulier in of neem contact met ons op.

Gietvloeren vergelijken

Wil jij de verschillende gietvloeren met elkaar vergelijken om een goede keuze te kunnen maken? Je bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom. In onze showroom zijn de verschillende gietvloeren te zijn en te vergelijken. Samen met het advies van één van onze adviseurs kun je een goede keuze maken. Horen we snel van je?

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.