SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gietvloer Nijmegen

Wat is een betonnen gietvloer?

Een betonnen gietvloer. In jouw zoektocht naar een naadloze vloer ben je deze term vast al eens tegengekomen. Ben jij benieuwd wat een betonnen gietvloer is en of jij en een betonnen gietvloer de perfecte match zijn? Na het lezen van dit blog weet je alles over een betonnen gietvloer wat je maar wilt weten.

Heb je geen zin of tijd om dit blog te lezen maar wil je wel alle ins en outs weten over een betonnen gietvloer? Neem contact op voor telefonisch advies of om een afspraak te maken in onze showroom. Je bent van harte welkom om al je vragen te stellen en advies in te winnen om zo een goede keuze te maken.

Een betonnen gietvloer ontleden

De term betonnen gietvloer is een contaminatie van twee termen. Een betonvloer en een gietvloer. Niet gek dus dat je denkt: wat is een betonnen gietvloer? Een betonnen gietvloer heeft een betonlook uitstraling. Een betonnen gietvloer storten we niet, maar zoals de naam al zegt wordt deze gegoten. Een betonvloer is robuust, stoer en vol karakter. Een écht natuurproduct. Is beton niet wat je zoekt of kun je zoveel beton (minimaal 7 cm) niet kwijt? Dan zijn onze gietvloeren voor jou dé uitkomst!

Soorten betonnen gietvloer

Voor een gietvloer hebben we twee verschillende smaken: de cementgebonden gietvloer en de PU gietvloer. Kom, dan zoomen we in op deze gietvloeren zodat je straks alle verschillen maar ook alle overeenkomsten weet.

De cementgebonden gietvloer

Kenmerken van de cementgebonden gietvloer: naadloos, stijlvol én verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur. We snappen het als je de cementgebonden gietvloer door je hele woning wilt leggen, maar helaas is de cementgebonden gietvloer niet geschikt voor de badkamer. Verder houden we je natuurlijk niet tegen als je de cementgebonden gietvloer in je keuken, woonkamer, werkkamer, slaapkamer en speelkamer wilt leggen.

Geen zin in een hele grootse verbouwing maar wel heel erg veel zin in een cementgebonden gietvloer? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom kun je een cementgebonden gietvloer ook op een bestaande tegelvloer aanbrengen. Waar je wel rekening mee moet houden: dat de tegels goed vast liggen.

De cementgebonden gietvloer in jouw woning wil je natuurlijk op zijn allermooist en op zijn allerbest. Om de allermooiste en allerbeste vloer te creëren is tijd nodig. Houd daarom rekening met een planning van twee weken voor de realisatie. Een week voor het aanbrengen en één week voor de droogtijd. Daarna is er nog tijd genoeg om eindeloos van jouw vloer te genieten, neem daarom deze tijd goed in acht.

betonnen gietvloer gietvloer over tegels

De PU gietvloer

Kort lesje over de PU gietvloer? PU is een afkorting en staat voor Poly Urethaan. Poly Urethaan is een kunststof. Kortom: de PU gietvloer is een gietvloer op basis van kunststof. PU gietvloeren zijn ontzettend populair. En niet voor niets. PU gietvloeren zijn modern, stylisch en passen perfect in ieder interieur. Waarom? Omdat PU gietvloeren in elke RAL- en NCS- kleur te verkrijgen én als je niet één kleur kunt kiezen kun je zelfs voor twee kleuren kiezen. De zogenoemde betonlook variant. Houd dan wel in je achterhoofd dat er een betonlook ontstaat door de menging van deze twee kleuren.

Baalde jij ervan dat de cementgebonden gietvloer niet in de badkamer kan? Gelukkig is er dan goed nieuws. De PU gietvloer kan wel in de badkamer. Sterker nog: de PU gietvloer kun je naadloos doorleggen in je hele woning. Ideaal om alle ruimten in jouw woning met elkaar te verbinden.

Is jouw passie voor PU geboren? Dan vind je het vast niet erg om geduld te hebben voor de realisatie van deze vloer om daarna norm hard te genieten van een zachte, comfortabele vloer. De aanleg van een PU gietvloer kost ongeveer twee weken. Een week voor het aanbrengen, één week voor het drogen. Zo krijg jij een PU gietvloer van uitstekende kwaliteit.

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer

Onderhoud betonnen gietvloer

Het onderhoud van zowel de cementgebonden gietvloer als de PU gietvloer is gelukkig niet moeilijk en goed vol te houden! Wij adviseren om jouw nieuwe vloer te onderhouden met een reinigingsmiddel en een onderhoudsmiddel. Beide producten bestel je makkelijk en snel via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Natuurlijk kun je ook het onderhoudsadvies bij ons opvragen. Zo weet je precies wat je wanneer moet doen.

Lees ook: in 4 stappen jouw gietvloer reinigen

Kom jij bij ons over de vloer?

We nodigen je van harte uit voor een afspraak bij ons in de showroom in het mooie Betuwse Opheusden. Onze showroom is een ware experience. Hier kun je de verschillende vloeren zien, voelen, vergelijken en beleven.
Neem contact op