SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Waarom beton ciré op de wand?

Betonstuc wanden, zoals beton ciré wanden bijvoorbeeld zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Het is een unieke wandafwerking, die ook aangebracht kan worden op vloeren en meubilair. Wat is beton ciré eigenlijk en waarom wordt deze betonstuc zo vaak aangebracht op de muur?

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een stucafwerking waarmee je verschillende ondergronden een betonlook kan geven. Het beton ciré is elke RAL- en NCS- kleur te verkrijgen, hierdoor is vrijwel elke kleurkeuze mogelijk. Het grote voordeel van beton ciré is dat het waterdicht, naadloos en maar enkele millimeters dik is.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Heel simpel gezegd, niks! Het zijn twee verschillende namen voor hetzelfde product. De benaming beton ciré komt van het Franse woord dat letterlijk ‘gewreven beton’ betekent. En het woord betonstuc is meer algemeen.

Mogelijkheden beton ciré wand

Zoals we al zeiden kent een beton cire wand een hoop mogelijkheden. Denk hierbij aan de kleur, die u zelf kunt bepalen. Maar ook de structuur die u helemaal zelf voor het zeggen hebt. Zo kunt u uw beton ciré wanden helemaal naar eigen wens samenstellen.

Beton cire wand in de keuken, badkamer en woonkamer

Beton cire wanden kunnen we aanbrengen door het hele huis. En dan bedoelen we ook echt het héle huis. Van de keuken tot het douchegedeelte, en van de wc tot de woonkamer. Alles is mogelijk! De laklagen van het betonstuc zijn waterdicht, en hierdoor zijn deze wanden overal toepasbaar.

Beton ciré op vloeren

Naast dat we beton ciré op wanden aan kunnen brengen, kunnen we dit ook op de vloer. Wilt u zorgen voor een mooi geheel in huis? Past een gevlinderde betonvloer niet in uw situatie? Of passen de eigenschappen van beton ciré gewoon het best bij u. Kijk dan ook eens naar beton ciré voor op de vloer.

Wat kost een wand van beton ciré?

De kosten van de betonstuc lopen erg uiteen en dit komt door verschillende factoren. Denk hierbij aan de ondergrond, hoeveel vierkante meters u afneemt en in welke ruimte u de wand wil. Om u een grove indicatie te geven zetten we de prijs van een wand van 50m² inclusief epoxy hieronder neer:

  • Beton cire wand 50m² = €144,94 btw per m²
  • Epoxyprimer 50m² = €12,95 btw per m²

Deze prijs is een schatting en kan dus altijd nog variëren. Voor een wat specifiekere prijsindicatie raden we u aan om de rekentool in te vullen.
Rekentool

Opbouw beton ciré wand

De opbouw in voor wanden in natte ruimtes is als volgt:

  • Cementgebonden stuc, door u of door derden;
  • 2 lagen beton ciré, door ons;
  • Een epoxy lak, dit is om de wand stoot vaster te maken en wordt door ons gedaan;
  • 2 laklagen, door ons.

De opbouw voor ‘gewone’ beton ciré wanden (voor in de keuken of in de kamer bijvoorbeeld)”

  • Normaal stucwerk, mag ook op gipsbasis, door u of door derden;
  • 2 lagen beton ciré, door ons;
  • 2 laklagen, door ons.

Schoonmaken beton ciré wanden

Het schoonmaken van beton ciré is erg eenvoudig. U kunt de wanden gewoon afnemen met een vochtige doek. En de wanden in de badkamer kunt u makkelijk droog trekken met een trekker.

Voor het schoonmaken raden wij u aan om Lecol Clean OH-49 te gebruiken. Let erop dat u nooit schuursponzen of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt.

Prachtige wanden bekijken

Bent u wel benieuwd geworden naar deze ideale beton ciré wanden. Kom eens bij ons langs! We heten je van harte welkom in de showroom. Hier kunt u de wanden eens in het echt zien, voelen en vergelijken. Graag maken wij een afspraak met u!
Afspraak maken

Ons meest recente werk