SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Betonlook stuc in de badkamer

Voordelen beton ciré badkamer

Dat beton ciré een prachtige uitstraling geeft in de badkamer ben je waarschijnlijk wel met ons eens. Maar wat zijn nu de voordelen van beton ciré in de badkamer? Daarover lees je meer in deze blog.

Wat is beton ciré?

Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is beton ciré ontwikkeld tot een strakke stuc die met een dunne laag wordt aangebracht. Beton ciré heeft een laagdikte van van enkele millimeters waardoor we het product toepassen op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. Al met al heeft beton ciré een natuurlijke en rustige uitstraling, met de looks van het echte beton.

Naadloos en hygiënisch

Beton ciré brengen we geheel naadloos aan op de wanden van de badkamer. Deze naadloze wandbekleding zorgt voor een rustige, serene look zonder onderbreking van voegen. Naast de uitstraling van de beton ciré wanden is beton ciré door het naadloze design ook gemakkelijk in onderhoud. Dit is één van de grote voordelen van beton ciré. Het schrobben van voegen is bijvoorbeeld voorgoed verleden tijd.

Uitstraling en kleur

Ook de uitstraling is een voordeel van beton ciré. Je kunt namelijk zelf de uitstraling kiezen. De kleur voor jouw beton ciré in de badkamer is in elke RAL- en NCS- kleur te kiezen. Ten tweede kun je naast de kleur ook de structuur kiezen. Wil je een grove robuuste uitstraling of juist een rustige serene look. Het is allemaal mogelijk. Zo creëer je jouw eigen, unieke beton ciré in jouw badkamer.

betonnen ciré muren, betonnen ciré muren in badkamer

Waterdicht

Het derde grote voordeel van beton ciré is dat het met behulp van de juiste coating en laklagen helemaal waterdicht is. Daarom is beton ciré ook toepasbaar op de wanden in het douchegedeelte.

Voordelen beton ciré badkamer

Tenslotte de voordelen nogmaals in een overzichtelijke opsomming:

  • Naadloos en daardoor gemakkelijk in onderhoud
  • Unieke en eigen uitstraling
  • Waterdicht en daarom ook toepasbaar op de wanden in het douchegedeelte

Onderhoud beton ciré wanden badkamer

Ondanks dat beton ciré makkelijk schoon te houden is, heeft dit natuurlijk wel onderhoud nodig. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor, bleek of ontkalker op de beton ciré wanden, maar gebruik voor het schoonmaken een PH neutraal schoonmaakmiddel en bijvoorbeeld een klam vochtige microvezeldoek. Gebruik ook geen schuursponsjes op de beton ciré. Hiermee beschadig je de laklagen en is de wand niet meer waterdicht.

Showroom

Kom eens langs in onze showroom om de verschillende mogelijkheden te zien voor beton ciré in de badkamer. Wij vertellen je graag nog meer over de voordelen van dit mooie product. Naast de informatie van één van onze adviseurs helpen wij je ook bij het maken van de juiste kleurkeuze. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Wil je liever vooraf meer informatie ontvangen? Vul dan ons offerteformulier in.