SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer

Vloerverwarming in beton of zandcement? Het verschil in energiezuinigheid uitgelegd

Wat is beter: vloerverwarming in beton of in zandcement? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, schieten er allerlei vragen te binnen. Je hebt te maken met het soort vloer, de kleur, de dikte van de vloer en de vloerverwarming. Over dat laatste vertellen we je meer in dit blogartikel.

We noemen gelijk even dat het door de minimale dikte van een betonvloer het bijna nooit mogelijk is om een betonvloer op een zandcement dekvloer te storten. Dit artikel is dus handig wanneer je meer wilt weten over hoe vloerverwarming werkt en/of wanneer je nog twijfelt of je wel of geen gevlinderde betonvloer wilt.
Brochure bekijken

Vloerverwarming in beton of  in zandcement?

Wanneer je kiest voor een gevlinderde betonvloer kies je voor een vloer die perfect samengaat met vloerverwarming. Het materiaal van de vloer zorgt ervoor dat de vloerverwarming heel energiezuinig werkt. Waarom? Beton is een heel dichte massa. Anders gezegd: in een betonvloer zit weinig stilstaande lucht. De aanvoertemperatuur voor een betonvloer ligt tussen de 20 en 30 °C.

Waarom is dat gunstig? Omdat stilstaande lucht de vloerverwarming isoleert en dus de warmte tegenhoudt. Bij beton is dat niet het geval. De vloerverwarming geeft de warmte goed af aan het beton en beton houdt de warmte ook nog eens heel lang vast.

Vloerverwarming in beton of zandcement, Betonnen vloer woonkamer

Wat is het verschil met vloerverwarming in zandcement?

Zandcement is een veel poreuzer materiaal dan beton. Dat betekent dus meer stilstaande lucht die de vloerverwarming als het ware tegenwerkt. Daardoor moet je harder stoken voor hetzelfde resultaat. De aanvoertemperatuur bij een zandcement dekvloer ligt zo tussen de 40 en 50 °C. Moet je nog (ver)bouwen bedenk dan dus van tevoren of je een gevlinderde betonvloer wilt of een ander soort vloer. Voor een gevlinderde betonvloer gebruik je zoals gezegd geen zandcement dekvloer. Een gevlinderde betonvloer kan direct op de vloerverwarming worden gestort.

Dat betekent ook dat voor een eerlijk prijsvergelijk je bij alle andere soorten vloeren de kosten van de zandcement dekvloer nog moet optellen. Of de kosten van de zandcement dekvloer haal je af van de kosten voor een gevlinderde betonvloer. Dan ben je er ook.

Energiezuinige variant van beton

Je weet nu het verschil in energieverbruik tussen beton en zandcement. We hebben het nog niet gehad over de energiezuinige variant van beton. Nóg zuiniger dus. Aan deze betonmix voegen we ingrediënten toe die de warmtegeleiding van de vloer nog beter maken. Deze ingrediënten zorgen voor een nog dichtere en vastere massa. Nog minder stilstaande lucht dus. Het scheelt nog eens een aantal graden in de aanvoertemperatuur. Die ligt bij energiezuinig beton tussen de 20 en 30 °C.

Betonvloer binnen, woonbeton in de keuken van een industrieel interieur

Voordelen van vloerverwarming in beton

Vloerverwarming in beton is de perfecte combinatie als je het ons vraagt. Waarom?

  • Een betonvloer met vloerverwarming is energiezuinig en duurzaam;
  • Vloerverwarming in beton bespaart ruimte;
  • Beter voor je gezondheid.

Leestip: ‘Betonvloer met vloerverwarming: de perfecte combi

gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

De opbouw van vloerverwarming in een betonvloer

Wil je graag weten hoe de opbouw van een betonvloer eruitziet en hoe we de vloerverwarming daarin aanbrengen? Lees dan het artikel over opbouw betonvloer met vloerverwarming in jouw situatie.

Meer weten over vloerverwarming in beton of zandcement?

Heb je vragen? Bel of mail gerust! Wil je graag een gevlinderde betonvloer in jouw woning? Kom onze betonvloeren bekijken in de showroom! Liever eerst een prijs voor een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming voordat je naar Opheusden komt? Gebruik dan onze rekentool. Onze rekentool geeft je binnen no-time een prijs in je mail.
Afspraak maken Prijs berekenen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.