SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Schoonmaken gevlinderde woonbeton vloer

In uw nieuwe of bestaande woning heeft u een prachtige gevlinderde woonbeton vloer laten realiseren. Nu wilt u uiteraard dat deze vloer zo lang mogelijk mooi blijft en u er eindeloos van kunt genieten. Het goed schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer is daarom erg belangrijk. Op deze pagina vindt u meer informatie over het schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Na het vlinderen is uw woonbeton vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Uw gevlinderde woonbeton vloer is dan te vergelijken met een natuursteen vloer qua dichtheid. Voor het verhogen van de dichtheid kunt u de woonbeton vloer laten impregneren. Door de gevlinderde woonbeton vloer te impregneren verhoogt u de dichtheid van circa 85% naar circa 95%. Laat u bijvoorbeeld rode wijn of olijfolie vallen, dan trekt dit minder snel in uw vloer en heeft u voldoende tijd om uw betonvloer schoon te maken.

Dagelijks schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer

Om beschadigingen en vlekken in uw gevlinderde woonbeton vloer tegen te gaan is regelmatig stofwissen of stofzuigen erg belangrijk. Door middel van stofzuigen verwijdert u 80% van het vuil wat bestaat uit onder andere: broodkruimels, zand en haren. Naast het stofzuigen adviseren wij u een goede schoonloopmat bij voor- en achterdeur. Met een goede schoonloopmat vermindert u de toevoer van los vuil.

Onderstaand een overzichtelijke opsomming van het dagelijks schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer:

  • 1 à 2 keer per week stofzuigen van plint tot plint.
  • Gebruik hiervoor een stofzuiger met een parket zuigmond en vervang regelmatig de stof zak.
  • Let er bij het stofwissen op dat u geen olie geïmpregneerde doeken gebruikt.
  • Eventuele vlekken in uw woonbeton verwijdert u met een klam vochtige microvezeldoek.

Wekelijks schoonmaken gevlinderde woonbeton vloer

Naast het dagelijks schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer is het ook van belang om de vloer naast het dagelijks stofzuigen, wekelijks te dweilen. Het dweilen van de gevlinderde woonbeton vloer kunt u het beste doen na het stofzuigen van de vloer.

Het dweilen van uw gevlinderde woonbetonvloer kunt u het beste doen met een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer voor het schone dweilwater en één emmer voor het vieze dweilwater. Uiteraard gebruikt u hierbij een schone dweil. Het microvezel vlak-mop-systeem is ook bij ons te bestellen. Na het impregneren raden wij u aan om de vloer te dweilen met warm water. Daarna kunt u de gevlinderde woonbeton vloer schoonmaken met water en het impregneermiddel (mengverhouding 1:10).

Vervolgens kunt u daarna de ene week dweilen met warm water en de andere week met warm water waaraan impregneermiddel is toegevoegd. Hierdoor houdt u de gevlinderde woonbeton vloer in optimale conditie.

Wanneer u merkt dat bij het dweilen de vloer donkerder wordt, dan mag de mengverhouding en de frequentie verhoogd worden. Zo geeft u de beschermlaag een extra boost.

beton vloeren

Jaarlijks schoonmaken gevlinderde woonbeton vloer

Om een gevlinderde woonbeton vloer lang mooi te houden is het van belang deze periodiek schoon te maken. Wij adviseren hiervoor de concrete cleaner.

Na een jaar kunt u een afspraak maken voor het opvullen van de scheuren en om uw gevlinderde woonbeton vloer waar nodig bij te werken. Het opvullen van de scheuren is bij de garantie inbegrepen en realiseren wij kosteloos voor u.

Afhankelijk van het gebruik dient de gevlinderde woonbeton vloer na ongeveer zeven jaar een nieuwe beschermlaag te krijgen. Doe dit tijdig om slijtage van de beschermlaag te voorkomen.

Via Vloerenonderhoud.nl kunt u de perfecte middelen bestellen om uw gevlinderde woonbeton vloer schoon te maken.
Bestel nu!

Neem contact met ons op

Geïnteresseerd in het beschermen en schoonmaken van uw gevlinderde woonbeton vloer?
Neem contact met ons op!

Ons meest recente werk