SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Uw beton schoonmaken: dit moet u weten!

Een betonvloer is robuust en beschadigt niet snel. Maar regelmatig onderhoud is wel nodig. Gelukkig is dit niet veel werk. Hoe kunt u beton het best schoonmaken? Kunt u vlekken voorkomen? Lees hier alles over het schoonmaken van beton!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Beton beschermen

Het onderhouden van uw beton begint eigenlijk al veel eerder. Na het storten moet de vloer eerst een tijdje drogen. Tijdens dit droogproces kunt u de vloer, na 3 á 5 dagen, afdekken met stucloper en verder gaan met uw bouwproces. Wanneer alle werkzaamheden in uw huis klaar zijn, kunt u de stucloper verwijderen. Vervolgens heeft de vloer nog 2 á 3 weken nodig om volledig te drogen.

Nadat de vloer volledig droog komen we (bijna) altijd de betonvloer impregneren. Na het vlinderen van uw vloer is deze voor 85% dicht. Het impregneren verhoogt de dichtheid van de vloer naar ongeveer 95%.

Voordat we de vloer impregneren, schuren we de vloer. Hierdoor gaan de poriën van uw vloer open staan. Het impregneermiddel dringt in de poriën en gaat een reactie aan met het beton. Het middel gaat kristalliseren en verdicht de vloer naar 95%. De andere 5% van het middel blijft op de vloer liggen. Dit dient als beschermlaag en zorgt ervoor dat vuil en vloeistoffen makkelijk te verwijderen zijn. De gevlinderde betonvloer wordt nooit 100% vloeistofdicht. Het is dus wel belangrijk om deze laag te blijven onderhouden.

U heeft garantie op deze impregneerbehandeling. Ook kunt u in dit garantietermijn gratis impregneermiddel bij ons afnemen. Dit impregneermiddel kunt u gebruiken om de beschermlaag van uw beton in optimale conditie te houden.

Woonbeton betonvloer in huis woonkamer

Beton schoonmaken

De werkzaamheden voor het schoonmaken van beton zetten we voor u op een rij. Het verschilt natuurlijk per woonsituatie hoe vaak u de handelingen per week moet uitvoeren:

 • Minstens 2 keer per week stofzuigen. Gebruik een parketzuigmond en vervang regelmatig stofzak;
 • Of minstens 2 keer per week stofwissen. Gebruik geen olie-geïmpregneerde stofwisdoeken;
 • Controleer dagelijks op vlekken en verwijder deze met beton reinigingsmiddel en een vochtige microvezeldoek;
 • 1 á 2 keer per week dweilen. Dweil met een microvezel vlak-mop-systeem. Dweil de eerste 3 keer, na het impregneren, alleen met warm water. Daarna dweilt u de vloer in met impregneermiddel (mengverhouding 1:10). Vervolgens is het onderhoud 1 keer per week dweilen met warm water en beton reinigingsmiddel en 1 keer per twee weken erachteraan met impregneermiddel (mengverhouding 1:10).

Schoonmaakmiddel bestellen

Alle middelen die u nodig heeft voor het perfect schoonmaken en onderhouden van uw betonvloer kunt u bestellen op www.vloerenonderhoud.nl. Hier vindt u alle benodigde reinigings-, hulp- en onderhoudsmiddelen.
Schoonmaakmiddel bestellen

Algemene tips

Ook geven wij u graag nog wat algemene tips voor het onderhouden en schoonmaken van uw beton:

 • Plan na een jaar een serviceafspraak Tijdens deze afspraak vullen we eventuele scheuren op en bespreken we uw eventuele vragen en opmerkingen. Deze serviceafspraak zit bij de garantie inbegrepen en is dus kosteloos;
 • Leg goede schoon- droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Zo houdt u vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk buiten;
 • Maak geen gebruik van een stoomreiniger;
 • Wanneer u merkt dat het beton donkerder wordt tijden het dweilen, mag u de mengverhouding van uw dweilwater met het reinigings- of impregneermiddel verhogen;
 • Vetvlekken kunt u het beste verwijderen met Oil Ex;
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze middelen kunnen vlekken veroorzaken;
 • Plaats beschermvoetjes onder schuivend meubilair, dit voorkomt krassen en beschadigingen.

Nog meer weten over beton schoonmaken?

We hebben u wat tips gegeven voor het schoonmaken van beton waar u mee aan de slag kunt. Met deze tips houdt u uw vloer nog langer mooi en schoon. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het schoonmaken van beton? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag mee met het onderhouden van uw betonvloer!
Contact opnemen

Ons meest recente werk