SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

beton betonnen gietvloer betonlook, betonvloer Willem Designvloeren Schalkwijk

PU vloeren: design combineren met praktisch

In de zoektocht naar de mooiste vloeren komen ook PU vloeren vanzelf naar boven. Dit type gietvloer heeft magnifieke looks en daarnaast zijn PU gietvloeren ook ontzettend praktisch. Ben je benieuwd hoe we PU gietvloeren maken, waar je ze kunt toepassen en hoe ze samengaan met vloerverwarming? In dit blogartikel ontdek je meer over PU vloeren.

PU vloeren zijn gietvloeren op basis van de kunststof polyurethaan. Deze kunststof wordt voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt. Van matrassen tot schoenen en van autolak tot vloeren. En dat is niet voor niets. Het is namelijk een heel praktisch materiaal dat ervoor zorgt dat je een makkelijk te onderhouden en waterdichte vloer krijgt. Daarnaast is het in elke gewenste kleur verkrijgbaar en dat betekent dus ook dat jouw toekomstige vloer in alle RAL- en NCS-kleuren te krijgen is.

De prijzen van PU gietvloeren

Als je weg bent van PU vloeren, ben je misschien ook benieuwd waar je qua prijs aan moet denken. Bij het maken van gietvloeren hanteren we staffelprijzen. Dus hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Bij honderd vierkante meter komt de prijs voor de PU gietvloer op €72,95 incl. btw, per m2. Meer informatie over prijzen vind je op onze pagina ‘kosten gietvloer’. Je kunt ook een prijs berekenen voor jouw vloer met onze rekentool.
Gebruik rekentool

PU vloeren in badkamer, keuken en wc

Het mooie van PU gietvloeren is dat ze in elke ruimte toepasbaar zijn. Doordat een PU vloer waterdicht is, kun je ze zelfs in het douchegedeelte van je badkamer laten leggen. Ook in de keuken en de wc zijn deze vloeren heel praktisch. En natuurlijk past deze vloer heel goed in woonkamers, slaapkamers of in bedrijfsruimtes en kantoorpanden.

gietvloer badkamer pu, pu gietvloer

Hoe we PU gietvloeren maken

PU vloeren bestaan uit verschillende lagen. Het is allereerst natuurlijk van belang dat de ondervloer klaar is voor het gieten van deze vloer. We beginnen daarom met een schrap-laag en/-of een egalinelaag. Vervolgens de PU gietvloer en tot slot een aantal laklagen. Als je kiest voor een gietvloer, houd er dan dus vast rekening mee dat verschillende lagen in verschillende dagen worden aangebracht. Steeds moet een laag even drogen en uitharden om er de volgende dag weer een nieuwe laag over aan te brengen. In totaal wordt de vloer gemiddeld 5 millimeter dik. De dikte is afhankelijk van verschillende factoren.

PU vloeren en vloerverwarming

Wil je graag een gietvloer en vraag je je af of PU vloeren goed samengaan met vloerverwarming? Geen zorgen, vloerverwarming gaat heel goed samen met een PU gietvloer. De vloerverwarming komt in de ondervloer, bijvoorbeeld in een zandcement dekvloer. Heb je al een tegelvloer met vloerverwarming en wil je hier overheen een PU gietvloer? Kan allemaal! Ja, je leest het goed. PU vloeren kunnen we ook aanbrengen over tegelvloeren. Onder de juiste voorwaarden natuurlijk.

Kom PU vloeren kijken in onze showroom!

Ben je helemaal overtuigd van de keuze voor een gietvloer of twijfel je juist nog? Kom in alle gevallen onze PU vloeren bekijken in de showroom! Daar zie ook onze andere betonlook vloeren en kun je zien, voelen en beleven. Maak per mail of telefoon een afspraak en dan zien we je snel!