SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloer in de omgeving van Rotterdam

Populaire vloerafwerking: de gegoten vloer

Een gegoten vloer wordt steeds vaker gekozen als vloerafwerking en dat is een goede keus! Gietvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk, scheurvrij* en verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen! Welke gegoten vloeren bestaan er en wat zijn de mogelijkheden hiervan?

*Afhankelijk van de ondergrond. Gietvloeren scheuren uit zichzelf niet.

Soorten gegoten vloer

Er zijn veel soorten gegoten vloeren, maar één ding hebben de vloeren allemaal gemeen. De vloeren zijn een afdeklaag die we in een vloeibare vorm over de huidige ondervloer heen gieten. De gegoten vloeren worden opgebouwd door verschillende lagen die moeten drogen, maar een gietvloer is uit eindelijk maar enkele millimeters dik! Dit wordt een egaal en naadloos oppervlak dat een hoop voordelen kent.

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer

Kenmerken gegoten vloer

 • Onderhoudsvriendelijk, een gegoten vloer is naadloos en dus ook volledig vrij van voegen en naden. Hierdoor kost het schoonmaken van jouw gietvloer weinig tijd;
 • Naadloos, een gietvloer is naadloos. Zo lijkt de ruimte optisch groter en kun je meerdere ruimtes met dezelfde vloer verbinden;
 • Kleuren, onze gietvloeren zijn allemaal in verschillende kleuren te verkrijgen. Per gietvloer zijn deze kleuren verschillend. Verder in dit artikel vertellen wij je hier nog veel meer over;
 • Stevige vloer, onze gegoten vloeren zijn allemaal verschillend. De ene vloer is wat harder, de ander wat zachter. Wel kunnen al onze gietvloeren wel tegen een stootje en zijn ze stevig genoeg om op te kunnen leven!

Verschillende gietvloeren

Wij bieden verschillende betonlook- en gegoten vloeren aan. Deze gegoten vloeren hebben allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van al onze vloeren met hun bijbehorende kenmerken:

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

PU gietvloer

Wil jij een strakke en naadloze gietvloer die gegoten kan worden door het héle huis? Ga dan voor de PU gietvloer. Deze zachte, gegoten vloer wordt gemaakt van het kunststof polyurethaan. De vloer voelt warm aan doordat deze de temperatuur van de ruimte aanneemt! De PU gietvloer is 100% vuil- en vloeistofafstotend waardoor hij zelfs in het douchegedeelte door te gieten is.

Deze gegoten vloer is in iedere RAL- en NCS-kleur toe te passen en heeft een dikte van ongeveer 6 millimeter (inclusies egaline). De vloer is elastisch waardoor de kans op scheuren weinig tot niet aanwezig is (bij de juiste ondervloer)!

Italiaanse betonlook vloer

Een dunne gegoten vloer die sprekend lijkt op een gevlinderde betonvloer. Dat is de Italiaanse betonlook vloer! Deze stevige vloer wordt onder andere gemaakt van cement en hars. Dit mengsel brengen wij in 2 lagen aan op de ondervloer en werken we af door het te vlinderen. Het vlinderen van deze vloer geeft het typisch gewolkte effect van een echte betonvloer. Zelfs voor de kenner is deze gegoten vloer nauwelijks van een originele gevlinderde betonvloer te onderscheiden!

De vloer heeft bij elkaar een dikte van ongeveer 3 millimeter en is in maar liefst 12 kleuren verkrijgbaar.

Minerale gietvloer

Een minerale gietvloer is een gegoten vloer op basis van mineralen. Deze vloer is door zijn maximale dikte van 8 millimeter (inclusief egaline) in vrijwel iedere woonsituatie mogelijk. Ook dit type vloer is in iedere RAL- en NCS-kleur verkrijgbaar. Zo past deze vloer altijd perfect bij jouw interieur.

Metallic gietvloer

Wil jij iets anders dan andere? Een echte eyecatcher in jouw woning? De metallic gietvloer wordt gegoten en afgewerkt met een glanzend, marmeren effect. De vloer kan door de hele woning gegoten worden met uitzondering van de badkamer!

De metallic gietvloer is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren:

 • Chartreux;
 • Marrone;
 • Aurum;
 • Cobre;
 • Venato;
 • Siena;
 • Menta;

gietvloer vloerverwarming, gietvloer kosten, metallic gietvloer, gietvloer met marmerlook, betonlook, betonlook vloer

Cementgebonden gietvloer

Deze stevige gegoten vloer wordt gemaakt op basis van cement. Deze vloer komt echt uit de industrie maar is inmiddels uitgegroeid als echte designvloer. Doordat de vloer maar enkele millimeters dik is, is deze vloer toe te passen in zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen!

De cementgebonden gietvloer staat bekend om zijn naadloze, kleurvaste en slijtvaste karakter. Deze gietvloer is beschikbaar in 6 unieke kleuren zoals off white, lichtgrijs, en zandkleur.

Een gegoten vloer, iets voor jou?

Wil jij weten welke gegoten vloer het beste bij jou en jouw situatie past? Maak dan eens een afspraak in onze showroom! Onze adviseurs helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes!
Afspraak maken!