SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Minimale dikte betonvloer: hoe dik moet een betonvloer zijn?

De minimale dikte voor een betonvloer hangt af van verschillende dingen. Wat is de locatie waar de betonvloer komt? Binnen of buiten? Wat is het gewicht wat op de betonvloer komt? En hoe is de rest van de vloer opgebouwd? De minimale dikte van een betonvloer varieert van 7 centimeter tot 20 centimeter. Op deze pagina vertellen we meer over welke dikte bij u nodig is.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Minimale dikte betonvloer binnen – 7 centimeter

Bent u op zoek naar een betonvloer voor binnen? Dan heeft uw betonvloer een minimale dikte van 7 centimeter nodig. Deze 7 centimeter is nodig om genoeg dekking op de vloerverwarming en wapening en maakt de kans op scheuren kleiner. Beton is een natuurproduct en krimpt en zet uit bij verschillende temperaturen. Als u voldoende hoogte beschikbaar heeft raden we zelfs een 9 centimeter dikke vloer aan. Krimpen en uitzetten veroorzaakt minder snel scheuren bij een vloer die dikker is. De kans op scheuren is kleiner maar de kans op scheuren blijft altijd.

Deze minimale 7 centimeter kunt u toepassen als er al een constructievloer ligt. Op de constructievloer komt dan nog vloerverwarming, wapening en de gevlinderde betonvloer van 7 centimeter.

Minimale dikte betonvloer op isolatie – 9 centimeter

Heeft u al wel een constructievloer maar nog geen isolatie? En wilt u wel uw betonvloer isoleren? Dat kan ook! Voor een vloeropbouw van een constructievloer met daarop isolatie is een minimale dikte van 9 centimeter nodig. Op isolatie is 9 centimeter nodig omdat de betonvloer anders hol kan gaan klinken.

Leestip: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

Constructievloer en woonvloer in één – 12 centimeter

Als u nog helemaal geen constructievloer heeft en de vloer opbouwt vanaf zand dan kunt u de constructievloer en woonvloer in één keer aanbrengen. De vloeropbouw wordt dan: zandbed, isolatie, afstandhouders en onderwapening, vloerverwarming, afstandhouders en bovenwapening en een gevlinderde woonbeton vloer van minimaal 12 centimeter dik.

Dikte betonvloer buiten

Bent u op zoek naar een betonvloer voor buiten, als terras of oprit? Houd dan rekening met een minimale dikte van 15 centimeter. Een betonvloer buiten heeft veel meer te maken met verschillende temperaturen en weersinvloeden. Voor een oprit werken we zelfs met een minimale dikte van 20 centimeter.

Minimale dikte betonnen terras – 15 centimeter

Voor een betonnen terras gebruiken we dus minimaal 15 centimeter. Ook gebruiken we dikkere wapening dan voor een betonvloer binnen. Het afschot voor een betonnen terras is 1,5 centimeter per strekkende meter. Dat betekent dat uw terras op het laagste punt ook minimaal 15 centimeter moet zijn. Houdt u hier rekening mee tijdens de voorbereiding?

minimale dikte betonvloer, betonvloer van binnen naar buiten, woonbeton van binnen naar buiten, beton binnen en buiten

Minimale dikte betonnen oprit – 20 centimeter

Het verschil met een terras is dat er op een oprit ook auto’s of andere voertuigen staan. Om een betonnen oprit constructief sterk genoeg te maken voor dit gewicht is dubbele wapening nodig. Om deze dubbele wapening goed te verwerken gebruiken we een betonvloer van minimaal 20 centimeter dik.

De Italiaanse betonlook vloer: dé gevlinderde vloer van maar 3 millimeter dik

Wilt u heel graag een vloer met de uitstraling van beton maar heeft u geen ruimte voor een vloer van minimaal 7 centimeter dik? Gelukkig is er een alternatief. Een gevlinderde vloer van maar 3 millimeter dik. De Italiaanse betonlook vloer brengen we aan óp een zandcement dekvloer, is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren én lijkt het meest op écht beton.
Italiaanse betonlook vloeren bekijken

Meer informatie over de minimale dikte van een betonvloer?

Heeft u nog een vraag over de minimale dikte van een betonvloer of wilt u overleggen welke dikte u het beste kunt toepassen? Bel of mail ons, we helpen u graag verder!

Bent u er al helemaal over uit en weet u wat u nodig heeft? Dan kunt u er ook voor kiezen om meteen een prijs op te vragen via onze rekentool. Na een paar eenvoudige stappen krijgt u meteen een prijs in u mailbox.
Contact opnemen Direct een richtprijs

Ons meest recente werk