SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Minimale dikte betonvloer

U houdt waarschijnlijk net als ons van robuuste, natuurlijke vloeren, daarom bent op deze pagina. Op deze pagina vertellen we u meer over de minimale dikte voor een betonvloer én de minimale dikte van betonlook vloeren.

Liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Minimale dikte betonvloer

Krijgt u net als wij ook geen genoeg van beton? Dat komt goed uit! We storten de betonvloer namelijk met een minimale dikte van 7 centimeter. Waarom moet een betonvloer minimaal 7 centimeter zijn? Hieronder hebben we verschillende redenen op een rijtje gezet:

  • Met deze dikte is de betonvloer constructief sterk genoeg;
  • Het dient als dekvloer en afwerkvloer in één, voordeel voor u, want u bent in één keer klaar;
  • Het vermindert zo de kans op scheurvorming.

Over scheurvorming gesproken, houdt u ook van de ruige uitstraling van beton? Dan is een scheurtje hier of daar voor u vast niet erg. Wij zien scheuren ook niet als een gebrek, maar juist als een industriële, karakteristieke eigenschap. Ontstaan er scheuren in uw betonvloer? Wij vullen ze kosteloos, onder garantie, op. Zo blijft er geen vuil in achter, en kunt u zorgeloos blijven genieten!

Ziet u dit wel als gebrek? En past deze eigenschap van beton helemaal niet bij u? Dan is een beton ciré vloer misschien een vloer die beter bij u past. Beton ciré scheurt nagenoeg niet en de minimale dikte van deze vloer is maar een paar millimeter.
Brochure bekijken

dikte betonvloer, gevlinderde betonnen vloer, gevlinderde betonnen vloer woonkamer

Wat is een betonvloer en waarom die minimale dikte?

Betonvloeren die wij maken zijn echte, massieve betonvloeren. Met ‘echt’ bedoelen we dat we puur beton gebruiken en geen betonlook. Dit pure beton noemen we ook wel een natuurproduct. Een natuurproduct ‘werkt’. Met werken bedoelen we uitzetten en krimpen. Doordat beton niet elastisch is maar wel uitzet en krimpt door bijvoorbeeld temperatuurwisselingen ontstaat de kans op scheuren. Om de kans op scheuren zo klein mogelijk te maken gebruiken we een wapeningsnet en is de minimale dikte voor een betonvloer 7 centimeter.

De uitstraling van beton

Zoals eerder aangegeven gebruiken we puur beton voor het realiseren van een betonvloer. Om dit te laten matchen met uw interieur, kunt u uw betonvloer op kleur laten maken. Waarschijnlijk denkt u bij beton aan grijs, maar een betonvloer is ook op kleur te maken. De meest gekozen kleuren zijn diverse grijstinten, waaronder basisgrijs, middengrijs en donkergrijs.

Eventueel voegen we hier nog een percentage zandkleur aan toe voor een wat warmere uitstaling. Zo is er altijd een kleur die past bij  uw interieur en woonstijl.

Beton is een prachtige, naadloze en strakke vloer. Door de egale uitstraling is het een vloer die in bijna elke interieurstijl past. Of u nu een landelijke woonboerderij heeft, of een moderne bungalow, beton past altijd!

dikte betonvloer, woonbeton in moderne boerderij

Betonlook vloeren

Eerder op deze pagina hadden we het over betonlook vloeren. Dit zijn vloeren met de look van beton. Het voordeel is dat de minimale dikte van zo’n vloer maar een paar millimeter is. Dus wilt u graag een betonvloer, maar past dit qua dikte niet? Dan is een betonlook vloer echt iets voor u!

We leveren ze in vijf soorten. Beton ciré, cementgebonden gietvloer, minerale gietvloer, metallic gietvloer of een PU-gietvloer. Wilt u een betonlook vloer die het meest lijkt op een gevlinderde woonbeton vloer? En wilt u er zeker van zijn dat er vrijwel geen scheuren in de vloer ontstaan? Dan is een beton ciré vloer echt wat voor u!

Liever een wat strakkere vloer zonder al te veel nuances? Dan past een gietvloer wellicht beter bij uw woonstijl. We leveren twee soorten gietvloeren. Een cementgebonden- en een PU variant.

Bezoek onze showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Bezoek dan eens onze showroom te Opheusden! Dan bespreken we samen met u alle opties en mogelijkheden op basis van uw wensen en situatie.
Showroomafspraak inplannen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.