SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderd beton in de woonkamer Willem Designvloeren

Inspiratie opdoen: welk vloerkleed kies je op een betonvloer?

Ze zeggen wel eens: ‘elk voordeel heeft een nadeel’. Nu gaat dat misschien niet altijd helemaal op maar in de meeste gevallen zit er wel een kern van waarheid in. Om je een voorbeeld te geven: een betonvloer is een harde vloer. Fijn, want dan heb je niet zo snel krassen en beschadigingen op je vloer. Maar voor kinderen is het misschien wat hard om op te spelen. De oplossing? Vloerkleden.

Een vloerkleed zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte en sfeer in huis. Maar welk vloerkleed kies je dan en waar let je dan op? In dit blogartikel delen we graag vloerkledeninspiratie én een tip bij het kopen van een vloerkleed.

De voordelen van een vloerkleed op een betonvloer

Een vloerkleed zorgt voor veel meer dan alleen warmte voeten. Zo laat een groot vloerkleed een ruimte groter lijken en verbetert de akoestiek. Een organische vorm zoals een rond vloerkleed zorgt voor een speels effect en met een rechthoekig vloerkleed in de woonkamer of bij de eettafel krijgt een deel van de ruimte een duidelijke woonfunctie.

Sfeer creëren

Als je in de basis van je interieur wat hardere materialen hebt zoals een betonvloer, hout en staal dan zoek je in de aankleding misschien wat zachtere, aaibare stoffen en materialen. Dat doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor een stoffen bank in plaats van een leren bank of linnen gordijnen in plaats van houten jaloezieën. Natuurlijk is een vloerkleed ook een perfecte sfeermaker.

monoliet betonvloer, betonvloer laten storten, betonvloer huiskamer

Vloerkleed: zuiver.com

Creatief uitpakken

Hoe je creatief uitpakt weten onze opdrachtgevers uit Schoonhoven als geen ander. Meubels in unieke vormen, spannende materialen combineren en uitgesproken kleuren op de muur. Ook in de keuze van hun vloerkleden zie je creativiteit terug. De print én de verschillende vormen. Maar wel weer helemaal in balans door daarin juist alleen te werken met zwart en wit.

Eclectische woonkamer, eclectisch interieur, eclectische woonstijl, betonvloer

Vloerkleden: vloerkleden.nl

Kom verder!

Vloerkleden zien we vooral terug in de woonkamer, maar waarom? Zonde om niet aan andere ruimtes te denken als je graag een vloerkleed op je betonvloer wilt. Wat dacht je van een loper bij de entree? Een loper benadrukt de (meestal) langwerpige vorm de hal en nodigt uit om verder te lopen. Een dubbel warm welkom dus.

Woonbeton in de hal Veenendaal Willem Designvloeren

Speels met rond

Met een rond vloerkleed doorbreek je de rechten lijnen in huis. Hierdoor zorg je voor een speels effect in je interieur. Je kunt natuurlijk kiezen voor alleen ronde vloerkleden, maar door rond met vierkant of rechthoekig te combineren maak je het nog net wat spannender.

 

Leestip: Een woonbeton vloer in élke ruimte in huis

Hier moet je op letten als je een vloerkleed voor op een betonvloer koopt

Natuurlijk let je op de maat, kleur, print en vorm van een vloerkleed. Maar we geven je graag nog een praktische tip mee voordat je een vloerkleed aanschaft. Een zelfklevend- of antislip vloerkleed raden we altijd af. In deze lagen zijn vaak weekmakers verwerkt. Deze weekmakers kunnen je betonvloer aantasten. En daar wordt je betonvloer niet mooier van.

We hopen dat we je hebben geïnspireerd met dit blogartikel en wensen je veel plezier bij het uitkiezen van het vloerkleed dat perfect bij jou, je interieur én betonvloer past!