SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met een interne training zijn wij gesloten op dinsdagmiddag 17 september vanaf 12.30 uur. ×

cementgebonden gietvloer voor- en nadelen

Het schoonmaken van een gietvloer doe je zo!

Wanneer je gekozen hebt voor een gietvloer, wil je deze natuurlijk het liefst ook zo schoon mogelijk houden. Een gietvloer is naadloos en vloeistofdicht. Het schoonmaken van een gietvloer is hierdoor makkelijk en niet veel werk. Hieronder lees je de do’s en don’ts voor het schoonmaken van je gietvloer!

Do: vloeistoffen zo snel mogelijk van de vloer verwijderen

Gietvloeren zijn vloeistofdichte vloeren. Een keer je wijn of jus d’orange morsen op je vloer is dan ook geen probleem. Wel raden we je aan om de gemorste vloeistof zo snel mogelijk te verwijderen. Zo krijgt de vloeistof zeker geen kans om de laklagen aan te tasten, en doffe plekken achter te laten.

Gebruik voor het verwijderen van vloeistoffen en/of vlekken een microvezeldoek. Als reinigingsmiddel kun je het beste een harde vloerenreiniger gebruiken.

Do: minimaal één keer per week dweilen

Voor een schone gietvloer raden we het aan om regelmatig te dweilen. Wil jij zo makkelijk mogelijk dweilen met het allerbeste resultaat? Gebruik dan ons vlakmopsysteem. Een superhandige dweilkar op wieltjes met twee emmers. Zo kun je één emmer voor je vuile dweilwater en één emmer voor je schone water gebruiken. Als schoonmaakmiddel raden we je aan om een reinigingsmiddel of Lecol Clean te gebruiken.

Do: minimaal twee keer per week stofzuigen

Het is belangrijk om je vloer steeds weer zand- en stofvrij te maken. Dit doe je door regelmatig te stofzuigen. Dit zorgt ervoor dat vuil geen kans krijgt om schurend te gaan werken op de vloer.

Gebruik bij het stofzuigen een zuigmond voor parket.

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer

Do: je gietvloer onderhouden

Naast de gewone schoonmaakbeurt, raden we je ook aan de vloer één keer per jaar grondig te reinigen. Doe dit met Lecol Master Polish. Met deze polish vul je kleine beschadigingen in de laklaag weer aan.

Na een jaar of zeven is het vaak tijd voor een geheel nieuwe laklaag. Wanneer je dit op tijd laat doen behoud je jouw prachtige gietvloer. Je kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Al de genoemde schoonmaak-, reinigingsmiddelen en nog véél meer bestel je snel en eenvoudig op www.vloerenonderhoud.nl.
Vloerenonderhoud.nl

Do: meubels voorzien van vloerbeschermers

Zware, schuivende meubels kunnen krassen veroorzaken in de toplaag van jouw gietvloer. Om dat te voorkomen kun je het beste beschermvoetjes plaatsen onder al je (schuivende) meubilair.

Don’t: schuurmiddel of -spons gebruiken

Het schoonmaken van je gietvloer kun je zoals gezegd het beste doen met een microvezeldoek en schoonmaakmiddel voor gietvloeren. Heb je een wat meer hardnekkige vlek? Ga vooral niet in de weer met schuurmiddel en/of een schuurspons. Hierdoor zullen er namelijk krassen ontstaan in de toplaag.

We raden je aan om ook bij hardnekkige vlekken alleen een microvezeldoek en een reiniger te gebruiken. Wel moet je misschien wat harder boenen.

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Don’t: rubberen voorwerpen op de gietvloer plaatsen

In rubber zitten vaak weekmakers. Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen flexibel te maken en komen geleidelijk vrij uit materialen waarin ze verwerkt zijn. Dit kan vlekken achterlaten op jouw gietvloer. Zorg ervoor dat rubber, zoals wieltjes, niet rechtstreeks in contact komt met je gietvloer.

Do: contact opnemen!

Heb je nog vragen, opmerkingen of meer advies nodig over het schoonmaken van een gietvloer? Neem gerust contact met ons op! We helpen, adviseren en luisteren graag.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.