SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Gietvloer onderhoud: tips en tricks

Het onderhoud van een gietvloer is erg eenvoudig. De vloer is naadloos en waterdicht waardoor vuil zich niet kan ophopen. Een gietvloer onderhouden vraagt weinig inspanning. En zeg nu zelf, wie wil er nu geen vloer die je makkelijk kunt onderhouden? Wij geven je wat tips en tricks!

Verschillende gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Namelijk de minerale gietvloer, de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer en de metallic gietvloer. Het onderhouden ervan is voor al deze vloeren hetzelfde. Hier wordt geen onderscheid in gemaakt!

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Wekelijks onderhoud

Hoe vaak je je vloer onderhoudt hangt af van verschillende factoren. Het ligt er natuurlijk aan hoe intensief je jouw vloer gebruikt, of je huisdieren hebt en aan jouw persoonlijke voorkeur. We raden aan om onderstaande handelingen minstens twee keer per week toe te passen.

Stofzuigen/stofwissen:

Zand en vuil zorgen voor krassen op de vloer. Door goed en regelmatig te stofzuigen verwijder je al ongeveer 80% van dit vuil.

Gebruik bij het stofzuigen een parketzuigmond en bij het stofwissen geen olie-geïmpregneerde doeken.

Dweilen:

Naast het stofzuigen/stofwissen adviseren we je om de vloer regelmatig te dweilen. Zoals we al zeiden verwijdert stofzuigen/stofwissen niet al het vuil. Door de vloer te dweilen verwijder je vrijwel al het overige vuil en zand.

Wij raden het aan om bij het dweilen gebruik te maken van een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Eén emmer voor het vuile water en één emmer voor het schone water. Ook adviseren we om een PH-neutraal schoonmaakmiddel of reiniger te gebruiken.

gietvloer vloerverwarming metallic

Controleren op vlekken:

Controleer dagelijks op vlekken, en verwijder deze zo snel mogelijk. Bij een vlek die nog nat is kun je een klam vochtige microvezeldoek gebruiken. Bij een vlek die al ingetrokken is raden we je aan om een schoonmaakmiddel te gebruiken.

Periodiek onderhoud

Wij raden het aan om jouw gietvloer minstens één keer per jaar periodiek te onderhouden. Zo hou je je gietvloer het langste mooi. Voor het periodiek onderhoud kun je het beste Lecol Clean OH-49 gebruiken. Nadat je de gietvloer schoongemaakt hebt kun je de Lecol Master Polish V6 gebruiken. Dit zorgt ervoor dat kleine slijtages en krassen opgevuld worden.

Ook adviseren wij het om je vloer, afhankelijk van hoeveel je deze gebruikt, gemiddeld om de zeven jaar opnieuw te laten lakken.

PU gietvloer in de woonkamer RAL 7030- RAL 7038

Algemene tips

Ondertussen weet je al veel tips en tricks over het onderhoud van je gietvloer. We geven je ook graag nog wat algemene tips die ervoor zorgen dat je gietvloer nog langer mooi blijft!

Gebruik ten eerste schoon- en droogloopmatten bij je voor- en achterdeur. Zo hou je vuil en zand al zoveel mogelijk buiten. Ten tweede raden we het aan om beschermvoetjes onder je meubilair te plaatsen. En als laatste adviseren we je om zo min mogelijk met schoenen over je gietvloer te lopen. Je schoenen nemen namelijk veel vuil mee naar binnen. Deze tips zorgen uiteindelijk voor veel minder krassen!

Gietvloer onderhoud bestellen

Op onze webshop www.vloerenonderhoud.nl kun je direct al de genoemde schoonmaakmiddelen en accessoires bestellen!
www.vloerenonderhoud.nl

Advies gietvloer onderhoud

Heb je na deze tips en tricks nog wat meer informatie nodig? Of heb je nog vragen over het onderhouden van een gietvloer? Neem even contact met ons op! Wij helpen en adviseren je graag. Zo kun jij nog jaren genieten van jouw prachtige gietvloer!
Contact opnemen