SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Woonbeton vloerverwarming

Wilt u een statement maken in uw woning? Overweeg dan eens woonbeton. Soms horen we twijfels omdat sommigen woonbeton als een koud product ervaren. Sinds de komst van vloerverwarming is dit echter al lang verleden tijd. Woonbeton is namelijk erg goed te combineren met vloerverwarming. Op deze manier heeft u nooit meer last van koude voeten. Wij geven u graag advies over woonbeton met vloerverwarming.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Warmte van woonbeton

Woonbeton is toepasbaar in iedere ruimte van uw woning. Vandaag de dag leggen veel mensen in bijna iedere ruimte van hun woning vloerverwarming. Woonbeton in combinatie met vloerverwarming is daarom een logisch gevolg. Woonbeton is een massieve massa waardoor de vloerverwarming goed doorkomt. Hierdoor geeft het product een goede warmtegeleiding en houdt woonbeton de warmte goed en lang vast. In combinatie met vloerverwarming kunt u ook kiezen voor onze energiezuinige gevlinderde woonbeton vloer. Deze energiezuinige variant is een aangepaste mix van uw woonbeton. Verder op deze pagina leest u meer over het energiezuinige woonbeton.

Voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming zorgt voor een lager energiegebruik in uw woning. Het is namelijk de meest energiezuinige verwarming op dit moment.
  • Met vloerverwarming kunt u uw woonbeton geleidelijk en gelijkmatig verwarmen. Dit geeft een comfortabel gevoel en heerlijk warme voeten.
  • Met vloerverwarming heeft u geen radiatoren meer nodig. Hiermee bespaart u ruimte.
  • Met vloerverwarming wordt stralingswarmte afgegeven en vindt er na genoeg geen luchtverplaatsing plaats. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit beter en heeft u minder rond dwarrelend stof. Vanzelfsprekend is dit goed voor uw gezondheid.

wapening betonvloer, woonbeton vloerverwarming

Scheurvorming

De één vindt scheuren in een woonbeton karakteristiek, de ander voorkomt ze liever. De kans op scheurvorming is echter altijd aanwezig omdat beton niet elastisch is maar woonbeton ook in combinatie met vloerverwarming altijd werkt oftewel uitzet en krimpt. Er is een oplossing om uw woonbeton met vloerverwarming minder snel te laten scheuren. Wanneer u dat wenst voegen we water vervangende producten in de betonmix toe.

Verschillende vloeren

Wanneer u woonbeton met vloerverwarming wilt plaatsen heeft u twee mogelijkheden. Wij leggen u graag de verschillen uit tussen een basis betonvloer en een energiezuinige betonvloer.

Basis betonvloer

De basis betonvloer is de uiteindelijke woonbeton vloer die wordt gevlinderd. De grondstoffen van de woonbeton bestaan uit zand, cement, grind en water. Het water verdampt uit deze mix van grondstoffen tijdens het drogingsproces. Wel is het zo dat deze basis betonvloer nog steeds gaatjes en daardoor lucht bevat. De aanvoertemperatuur van de vloerverwarming ligt bij deze vloer tussen de 30 en 40 graden.

Energiezuinig woonbeton

Het energiezuinige woonbeton heeft veel voordelen. Dit woonbeton heeft een speciale samenstelling waardoor het beton nog langer de warmte van uw vloerverwarming vasthoudt. zo kunt u 30% tot 40% op uw stookkosten besparen. De samenstelling van deze energiezuinige woonbeton is massiever en bevat daarom minder lucht. Omdat stilstaande lucht isoleert is minder lucht in de mix des te beter. Zo komt de vloerverwarming beter door naar het oppervlakte van uw vloer. Dit betekent dat u minder hoeft te stoken voor een aangename vloertemperatuur. De aanvoertemperatuur bij deze energiezuinige woonbeton ligt tussen de 25 en 30 graden.

Advies over woonbeton met vloerverwarming

Bent u op zoek naar meer advies over uw woonbeton met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij nodigen u ook van harte uit in onze showroom in Opheusden. Hier kunt u woonbeton bekijken in verschillende kleuren en afwerkingen en voorzien wij u graag van vrijblijvend advies over de vloerverwarming in uw woonbeton.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk