SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Woonbeton vloeren

Wij realiseren échte gevlinderde woonbeton vloeren voor in uw woning. Deze vloeren zijn multifunctioneel en geschikt voor iedere ruimte in huis. Ook het onderhoud van de woonbeton vloeren is makkelijk en hygiënisch. Dit komt mede door het naadloze design van de vloeren. Ook hebben de woonbeton vloeren een kras- en slijtvast karakter waardoor ze jarenlang mee gaan.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Kenmerken woonbeton vloeren

Beton is een hard materiaal. Hierdoor zijn de woonbeton vloeren kras- en slijtvast. Dat maakt de vloer zeer geschikt voor iedereen. Of je nu een gezin met kinderen en/of huisdieren hebt, een betonvloer is in iedere woonsituatie de perfecte vloer. Doordat beton een hard materiaal is, kan er lichte scheurvorming optreden in de vloer. Dit komt door de werking, het uitzetten en krimpen, van het beton. De scheuren die ontstaan, repareren we kosteloos!

Gevlinderde woonbeton vloeren

Voordelen woonbeton vloeren

Hieronder verschillende voordelen van een woonbeton vloer:

 • Krasvast;
 • Slijtvast;
 • Brandwerend;
 • Volledig naadloos;
 • Geluiddempend;
 • Kleurvast;
 • Onderhoudsvriendelijk.

Onderhoud woonbeton vloeren

Een woonbeton vloer vraagt consequent onderhoud. Dit omdat het een natuurproduct is. Nadat de vloer gestort en gevlinderd is laten we de vloer goed drogen. Als de vloer helemaal droog is impregneren wij de vloer. Dit voorkomt dat er vloeistoffen in de vloer trekken die vlekken veroorzaken. Tijdens het bezoek aan onze showroom adviseren wij u uitgebreid over het onderhoud van onze woonbeton vloeren.

Woonbeton vloeren in combinatie met vloerverwarming

Een woonbeton vloer kan zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. Sterker nog: een betonvloer is de perfecte vloer voor vloerverwarming. Een betonvloer warmt snel op én houdt lang warmte vast. Sneller en langer dan een zandcement dekvloer bijvoorbeeld. Dat betekent dat u minder hoeft te stoken om de gewenste temperatuur te bereiken.

U kunt bij ons kiezen uit basis beton, energiezuinig beton en krimparm beton. Of een combinatie van de laatste twee. Voor de energiezuinige- en de krimparme variant voegen we andere ingrediënten toe aan de betonmix. Deze aangepaste mix zorgt voor een dichtere betonmassa. En een dichtere massa zorgt voor minder stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe minder stilstaande lucht hoe beter de vloerverwarming dus doorkomt. Energiezuinig beton raden we daarom altijd aan als u gaat voor de combinatie met vloerverwarming. Zeker in combinatie met een warmtepomp.

De krimparme variant zorgt ervoor dat de kans op scheuren kleiner wordt. De krimparme variant samen met de wapening en randisolatie maken we de kans op scheuren hiermee zo klein mogelijk. De kans op scheuren blijft altijd, die kunnen we niet helemaal wegnemen. Wel zijn wij de enige in Nederland die, indien het toch gaat scheuren, deze scheuren kosteloos komt repareren.

Het aanbrengen van een vloer met vloerverwarming

Het proces van het leggen van woonbeton vloeren gaat als volgt te werk.

 • Isolatiefolie aanbrengen;
 • Het leggen van de vloerverwarming;
 • Wapening leggen;
 • Aansluitingen van puien en dorpels controleren en het bepalen van de vloerhoogte;
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS of aluminium strippen en kantstroken (optioneel);
 • Storten en vlinderen van de betonvloer;
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur;
 • De betonvloer kan na 3 á 4 dagen afgedekt worden met een stucloper, afhankelijk van het weer;
 • Als de vloer goed beschermd is met een stucloper, mogen overige werkzaamheden hervat worden.

Advies in de showroom

Zelf alle mogelijkheden bekijken? Maak een afspraak in onze showroom in Opheusden. In deze afspraak vertelt één van onze adviseurs je alles over de woonbeton vloeren! Vervolgens stelt onze verkoopadviseur, naar aanleiding van uw situatie, wensen en voorkeuren, een passende offerte voor u op! Zien wij u snel?

Afspraak maken

Ons meest recente werk