SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vloerverwarming in beton storten

Wilt u vloerverwarming in beton laten storten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij leveren échte gevlinderde woonbeton vloeren. Dit zijn betonvloeren van puur constructieve beton, zonder toevoeging van kunststoffen. Deze gevlinderde woonbeton vloeren zijn perfect in combinatie met vloerverwarming. Om die reden verzorgen wij beide, de vloer én de vloerverwarming.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Houd er rekening mee dat een betonvloer met vloerverwarming minimaal 7 centimeter dik is. Wij storten de gevlinderde betonvloer met vloerverwarming direct op de constructievloer. Onder de vloerverwarming komt nog een reflectiefolie. Zo komt de gevlinderde betonvloer zwevend te liggen op de constructievloer. Ook zit hierdoor de vloerverwarming echt in de betonvloer. Op deze manier is de vloerverwarming het meest effectief.

Keukeneiland met een marmeren blad en bruine onderkant gecombineerd met een gevlinderde betonvloer in Oss

Energiezuinig beton storten

Wanneer u kiest voor een betonvloer met vloerverwarming, raden wij hierbij onze energiezuinige betonmix aan. Hierbij gebruiken we beton met een speciale samenstelling. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de betonvloer de warmte, van de vloerverwarming, langer en beter vasthoudt. Ook komt de warmte sneller door! Door deze variant, in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp, bespaart u dus al gauw ca. 30-40% op uw stookkosten.

Wel is het zo dat een betonvloer sowieso al energiezuiniger is dan een andere vloer. Neem bijvoorbeeld een pvc-vloer met een zandcementdekvloer. Een zandcementdekvloer is een erg poreuze vloer die veel stilstaande lucht bevat. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking op de vloerverwarming. Een betonvloer daarentegen is veel dichter qua massa en bevat veel minder stilstaande lucht. Hierdoor geleidt de warmte beter door de vloer en houdt de vloer deze langer vast. Absoluut een energiezuinige vloer!

Vloerverwarming storten in uw betonvloer

Wanneer wij uw betonvloer met vloerverwarming komen realiseren, gaan we als het volgt te werk. Op de constructievloer leggen we eerst reflectiefolie. Daarop leggen we bindnetten en vloerverwarming. Tenslotte leggen we wapeningsnetten en storten we het beton. De vloerverwarming ligt dan dus echt in uw betonvloer.

Dikte betonvloer in combinatie met vloerverwarming

Het is belangrijk om de minimale dikte van 7 centimeter aan te houden voor uw betonvloer in combinatie met vloerverwarming. Als de vloer te dun is zal deze sneller gaan scheuren. Wij geven geen garantie dat de vloer helemaal niet scheurt, maar het is wel belangrijk om onze tips en adviezen op te volgen. Dit om extreme scheurvorming tegen te gaan. Wij raden het daarom ook altijd aan om deze minimale dikte aan te houden, en wanneer het mogelijk is zelfs voor een dikte van 9 centimeter te gaan. Houd hier vóór het storten van de vloer al rekening mee.

Betonvloer met vloerverwarming op kleur

Om zeker te zijn van welke kleur de betonvloer wordt, adviseren wij het u om een kleurpigment toe te voegen aan de betonvloer. Dit kan in diverse kleuren grijs en zandtinten. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere kleuren met elkaar te combineren. Zo past een betonvloer in iedere woonstijl!

Gevlinderde woon betonvloer in deze eetkamer in Horst. Gecombineerd met een houten eettafel en daaromheen roze stoelen

Betonvloer met vloerverwarming in uw woning

Wilt u een betonvloer in combinatie met vloerverwarming in uw woning laten storten? Door onze jarenlange ervaring zijn we inmiddels dé specialist op het gebied van woonbeton met vloerverwarming. Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we in onze showroom, onder het genot van een kopje koffie, alle mogelijkheden om vloerverwarming te leggen en uw betonvloer te storten.

In onze showroom in Opheusden hebben we diverse vloeren en samples liggen in meerdere kleuren en afwerkingen. Op deze manier kunt u alle opties goed met elkaar vergelijken voor u daadwerkelijk een betonvloer met vloerverwarming laat storten. Uiteraard staat één van onze adviseurs klaar om u te voorzien van passend advies. Maak een afspraak!

Wilt u voorafgaand aan een gesprek liever eerst meer informatie of een prijsindicatie? Vul dan het offerteformulier in.

Afspraak maken

Offerteformulier

Ons meest recente werk